FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PETROLUL

Meci cu Jandarmeria, nu cu Steaua » Galeria Petrolului nu a mai ajuns în Ghencea

Așa a arătat aseară întreaga galerie a ploieștenilor care a apucat să ajungă în tribune
Așa a arătat aseară întreaga galerie a ploieștenilor care a apucat să ajungă în tribune

Articol de - Publicat luni, 02 decembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 01 decembrie 2013 22:14

Suporterii Petrolului nu au mai ajuns în Ghencea, au fost opriţi la marginea Bucureştiului şi trimişi înapoi la Ploieşti în urma unui conflict violent cu forţele de ordine.

Galeria Petrolului, 1.700 de oameni, a plecat la meci, dar nu a mai ajuns pe stadion, ci a revenit în Prahova după o călătorie de 60 de kilometri şi o bătaie cu jandarmii. Conflictul s-a petrecut la Domneşti, aproape de Bucureşti, şi a blocat Prelungirea Ghencea timp de o oră, un interval în care circulaţia a fost oprită şi nici o maşină n-a mai putut intra sau ieşi din oraş.

Variantele fanilor şi ale jandarmilor sînt diferite. Bogdan Dinu, liderul suporterilor prahoveni, a intervenit la DigiSport şi a descris scene de coşmar: "Ne-au dat jos din autocare în cîmp şi au început să ne bată. Jandarmii au tras cu bile de cauciuc, cu alice, au dat cu gaz, sînt oameni răniţi. Numai din autocarul în care m-am aflat eu, 12 persoane au capetele sparte sau au primit alte lovituri. Jandarmii au venit pregătiţi ca de război!".

Martori povestesc că ultraşii au devenit agresivi cînd maşinile lor au intrat pe centură şi s-au întîlnit cu autoturisme ale suporterilor stelişti din provincie, majoritatea din Piteşti şi dinspre Alexandria, veniţi de asemenea pentru meci. Fanii campioanei au agitat însemne roş-albastre şi i-au provocat pe "lupi", care au vrut să oprească şi să se bată cu steliştii. Atunci au intervenit forţele de ordine.

Pietre şi lacrimogene
Instituţia învinovăţeşte suporterii pentru incidente. Georgian Enache, purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, susţine că autocarele au fost oprite fiindcă mulţi fani erau beţi. Autocarele au parcurs distanţa Ploieşti-Otopeni, de unde au fost direcţionate către centura Capitalei, ca să nu treacă prin oraş. La Domneşti s-a întrerupt călătoria şi a început lupta.

Enache a explicat de ce au intervenit colegii săi: "Jandarmeria a însoţit autocarele cu suporteri ai Petrolului ca să le asigure protecţie. În zona Domneşti, maşinile s-au oprit pe un cîmp fiindcă ploieştenii se manifestau violent. Fanii au coborît şi au început să arunce cu pietre în jandarmi. Nu există oameni răniţi, nici nu s-a folosit armament, s-au utilizat doar substanţe lacrimogene în cîmp deschis, pentru stoparea conflictului, conform prevederilor legale".

S-a stat o oră la Domneşti, apoi galeria "lupilor" a fost urcată înapoi în autocare şi trimisă acasă. Cînd a început meciul, cei 1.700 de oameni se aflau pe drumul de întoarcere la Ploieşti.

"Au fost trimişi acasă 1.700 de oameni, unii dintre ei loviţi, fără absolut nici o explicaţie!" (Bogdan Dinu, liderul galeriei Petrolului)

"Jandarmeria a însoţit galeria de la Ploieşti spre Bucureşti. Şi noi am fi vrut să vedem un spectacol pe stadion, cu ambele galerii prezente. Dar suporterii au fost trimişi acasă din cauza comportamentului violent" (Georgian Enache, purtător de cuvînt al Jandarmeriei)

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (9)
nabres
nabres  •  09 Decembrie 2013, 11:34

Degeaba ne facem noi singe rau si intram in fel de fel de comentarii,se vede clar ca jocurile sint facute ca Steaua sa cistige campionatul.Parerea mea este ca ar trebui ca sa se organizeze un campionat numai pentru echipele Bucurestene si altul pentru echipele din provincie caci in felul acesta nu ar mai exista piedici pentru Steaua.Ar trebui sa le fie rusine celor de la Steaua ca accepta asa ceva cu tot respectul pentru ceia ce au realizat in trecut dar in ziua da astazi sint demni de plins pentru ca sa vazut adevarata lor valoare in cupele europene .Aici a contribuit in mare masura si ridicarea lor in slavi in fiecare zi de catre presa scrisa si televiziune .

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  02 Decembrie 2013, 14:01

nu exista oameni raniti. pai, ala bandajat, la benzinarie, se daduse singur cu capul de pompa.

marioa
marioa  •  02 Decembrie 2013, 13:30
Postat de steaua1986forever pe 02 Decembrie 2013, 10:42

Intai ati dat 1300 de suporteri. Apoi 1500. Acum ati ajuns la 1700. Pana la ora 12 cred ca o sa ajungeti la "20.000 suporteri batuti". Apropos, alte televiziuni au aratat clar ca primele stiri cu privire la "gloantele de cauciuc" au fost o minciuna. Ca de obicei, dezinformarea securistica "a la felix" isi face datoria. Mare pacat ca suporterii nu au fost lasati la stadion, ar fi fost interesant de vazut ce faceau cei "1700" de suporteri fata de 10.000 de stelisti care au cantat tot meciul. Cei de la Sud am vazut ca erau pregatiti....

Da! Cei de la sud erau foarte bine pregatiti. Dar unde erau jandarmii? Nu cumva trebuyia sa ii dea afara de pe stadion si pe ceid e la sud? Dar culmea, langa ceid e la sud asa bine "pregatiti" trebuiau sa stea suporterii ploiesteni. Si tu vorbesti de huligani baiete? Mai huligani cred ca au fost pregatitii aia de la sud decat ploiestenii. Pana la urma cred ca de fapt jandarmii stiua cum sunt pregatiti huliganii stelisti de la sud si asta a fost motivul pentru care au dus suporterii ploiesteni de la Domnesti pana aproape de stadion dar in final au decis sa nu ii lase sa intre. Din cauza huliganilor de la sud de fapt ca iesea macel. Acele petarde eraud e fapt pregatite pentru ploiest

Vezi toate comentariile (9)
Comentează