FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - UNIREA URZICENI 5-0

Meciul Steaua - Urziceni redeschide problema traficului de puncte în campionat » Steaua, în jocuri murdare?

Articol de - Publicat joi, 07 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 07 aprilie 2011 10:29

Unirea a jucat pe viaţă şi pe moarte în Giuleşti şi la Vaslui, două contracandidate ale Stelei, dar în Ghencea a venit cu o echipă de copii, menajîndu-şi titularii pentru o altă rivală a roş-albaştrilor, Oţelul

"Victoria ne-a fost facilitată de faptul că adversarul a folosit mai mulţi jucători fără experienţă". Aceasta a fost una dintre explicaţiile lui Sorin Cîrţu pentru victoria la scor a Stelei în faţa Unirii Urziceni, de marţi seară, scor 5-0. "Acum, nu mă puneţi să intru în mintea celor care au decis să joace fără mai mulţi titulari ca să aflu ce au gîndit şi nici nu mă interesează dacă alţii vor specula pe această temă", a continuat Cîrţu.

Decizia Unirii Urziceni de a menaja piesele importante într-un meci contra Stelei, după ce cu doar 4 zile mai devreme jucase pe viaţă şi pe moarte cu una dintre contracandidatele trupei din Ghencea, şi cu alte 4 zile înainte de un joc cu o altă rivală a Stelei pe podium, ridică o întrebare: şi-a făcut rost Steaua de un "satelit" neoficial chiar în aceeaşi ligă din care şi ea face parte?

Răspunsul la această întrebare e dat de ceea ce s-a întîmplat sau e anunţat să se întîmple, în decurs de doar 7 zile, la 3 meciuri din Liga 1 în care au fost sau vor fi implicate echipe care se bat pentru podiumul campionatului.

AXA CARE RIDICĂ MARI SEMNE DE ÎNTREBARE

1. FC Vaslui - Unirea Urziceni 2-0
Unirea, primă de la Becali?
Etapa trecută, Unirea s-a deplasat la Vaslui. A aliniat cel mai bun "11" posibil şi a făcut un meci foarte bun, fiind la un pas să dea lovitura pe final. A pierdut greu prin două goluri încasate în ultimele 6 minute. La finalul partidei, Adrian Porumboiu, patronul moldovenilor, a arătat cu degetul o posibilă alianţă Steaua - Urziceni. Am un mesaj pentru un prieten al meu din fotbalul românesc, care a promis bani pentru victoria Unirii:«Păstreză-ţi banii, să fii sănătos şi să-i foloseşti în scopuri mai nobile, nu împotriva Vasluiului", a spus Porumboiu cu trimitere la Becali.
Cum a început Unirea: G. Curcă - Blay, E. Nicu, Mera, Toşca - Pădureţu, Scărlătescu, Muzac, I. Apostol, Tobă - Rusescu

"Prima şi-au luat-o, dar cu întîrziere de 4 zile" :)
Un personaj important din fotbalul românesc a declarat pentru GSP că "prima pe care Unirea Urziceni a jucat la Vaslui şi care era din partea lui Gigi Becali a fost meritată, dar cu întîrziere de 4 zile, pentru că Unirea a dat o mînă de ajutor Stelei în Ghencea chiar în meciul direct".

2. Steaua - Unirea Urziceni 5-0
Unirea, cu rezervele în Ghencea
Marţi seară, în Ghencea, Unirea Urziceni a aliniat o echipă de puşti, deşi, cu excepţia lui Rusescu, suspendat, avea tot lotul valid. Pădureţu, Apostol, Blay şi Mera au fost menajaţi pentru a nu risca prezenţa pe teren în runda următoare, pe teren propriu. S-a terminat 5-0, într-un meci fără nici o emoţie pentru Steaua.
Cum a început Unirea: G. Curcă - Buşcă, M. Ioniţă, E. Nicu, Ţene - Tobă, Muzac, Teuşan, G. Marcu, Senin - Mihalcea

3. Unirea Urziceni - Oţelul, sîmbătă, 9 aprilie
Unirea, altă mînă de ajutor pentru Steaua
Sîmbătă, Urziceni are programat meci cu Oţelul, pe teren propriu. Cum în Ghencea au fost menajaţi titularii cei mai importanţi, e de aşteptat ca, împotriva gălăţenilor, Unirea să joace la fel cum a făcut-o şi la Vaslui, singura întrebare fără răspuns pînă acum fiind: va mai avea Unirea primă de victorie şi cu Oţelul, la fel ca şi cu FC Vaslui, şi dacă da, din partea cui.
Echipa probabilă a Unirii: G. Curcă - Blay, M. Ioniţă, Mera, Toşca - Pădureţu, Muzac, Onicaş, I. Apostol, Senin - Rusescu

Şi în Giuleşti şi-au dat viaţa
Un alt meci din 2011 în care Unirea a jucat la sută la sută din capacitate şi care susţine teoria că Urziceni a devenit un fel de Steaua II e meciul Rapid - Unirea 1-0. S-a disputat chiar în prima rundă din acest an, Unirea a făcut un meci foarte bun şi a pierdut extrem de greu şi din cauza arbitrului Radu Petrescu, care nu l-a eliminat pe Dănuţ Coman în minutul 13.

Gigi a anticipat: "Nu mai sîntem proşti"
Înaintea partidei Steaua - Unirea Urziceni, Gigi Becali a făcut trimitere la ce s-a întîmplat în turul campionatului, cînd a pierdut la Urziceni cu 1-0. "Nu se va mai întîmpla aşa ceva, o să vedeţi. În primul rînd că jucătorii pe care i-am împrumutat acolo nu vor mai evolua, să fie clar. Apoi, nu mai sîntem noi proşti, să ne batem singuri", a declarat Becali.

Pană a vrut să se răzvrătească?
Declaraţiile făcute de Marian Pană, tehnicianul Unirii, la finalul partidei cu Steaua sînt explicate de apropiaţi ai săi prin faptul că nu el ar fi decis strategia în privinţa primului "11" marţi seară, în Ghencea. "Tocmai de-asta a venit la conferinţă şi a spus voalat că nu se aştepta la altceva decît la înfrîngere în faţa Stelei, pentru a acuza într-un fel că i-a fost impus să menajeze mai mulţi titulari", au susţinut apropiaţi din staff-ul său.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (87)
florinch
florinch  •  08 Aprilie 2011, 09:46
Postat de dansteaua pe 08 Aprilie 2011, 06:44

CFR - Rapid a fost blat. Oamenii care au distrus fotbalul romanesc continua procesul de desintegrare.

NU, Steaua-Urziceni a fost cel mai oribil blat de la ASA Tg. Mures- Steaua de pe vremea lui Ceausescu.

dansteaua
dansteaua  •  08 Aprilie 2011, 06:44

CFR - Rapid a fost blat. Oamenii care au distrus fotbalul romanesc continua procesul de desintegrare.

liviuemil
liviuemil  •  07 Aprilie 2011, 20:53

Exemple sint multe: te imprumut cu bani ca sa participi la licitatie, dar sa nu indraznesti sa licitezi impotriva mea.te fac partener in firma dar nu te gindi sa ma sapi,etc ,etc..... Pare cumva SF?

Vezi toate comentariile (87)
Comentează