Articol de Cătălin Popescu - Publicat miercuri, 25 iunie 2014 00:00 / Actualizat marti, 24 iunie 2014 20:35
Ca întotdeauna, roş-albaştrii şi-au luat cu ei în cantonament şi bucătarul, pe Marius Fălan. Acesta are grijă ca jucătorii să aibă în meniu toate vitaminele de care au nevoie pentru o pregătire bună.
Fălan e şi nutriţionist, el ştie foarte bine ce trebuie să mănînce fiecare fotbalist. Bucătarul colaborează cu medicul Radu Paligora, care îi transmite rezultatele analizelor medicale, iar în cazul în care un jucător are deficit de un mineral anume, Fălan are grijă să remedieze problema.
Porc nu, miel da
În cantonamentul din Italia, Steaua e cazată în localitatea Saint-Vincent, la Grand Billa, un stabiliment de 5 stele. Conform angajaţilor hotelului, în bucătărie lucrează nu mai puţin de 15 bucătari. Aceştia gătesc în baza unui meniu stabilit de Marius. Din alimentaţia românilor lipseşte cu desăvîrşire mîncarea prăjită, în schimb steliştii au parte de preparate făcute la grătar, la cuptor sau, de cele mai multe ori, la abur. În acest ultim caz, legumele îşi păstrează cel mai bine calităţile.
În schimb, carnea de porc nu se regăseşte în meniul campionilor. Aceasta e înlocuită cu carne de vită, pui, peşte şi, foarte rar, miel. La fiecare masă, jucătorii beneficiază de mai multe feluri, avînd posibilitatea să-şi aleagă singuri ce să mănînce.
Mic-dejun cu migdale
Prima masă a zilei este şi pentru fotbalişti cea mai importantă. Pe lîngă lactate, miere, mezeluri fără grăsime şi legume, nu le lipsesc niciodată nucile şi, mai ales, migdalele. Motivul? Acestea sînt o sursă foarte bună de mangan, cupru şi riboflavină, toate extrem de bune pentru energie.
Programul unei zile obişnuite în Italia
8:30 - trezirea
9:00 - mic-dejun
10:15 - se pleacă la antrenament
12:15 - revenirea la hotel
13:30 - prînz
14:00 - odihnă
17:30 - plecare la antrenament
19:30 - revenirea la hotel
20:30 - cina
21:00 - relaxare la hotel
23:00 - stingerea
Triunghi amoros la FCSB: „Ngezana i-a furat iubita româncă. Ei îi plac ăștia mai puternici”