FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Mihai Rotaru se aliază cu Becali și Varga! Vrea să schimbe o regulă de impact în Superligă: „Vom face adresă oficială”

Articol de - Publicat marti, 30 aprilie 2024 11:48 / Actualizat marti, 30 aprilie 2024 18:27

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a vorbit marți despre o regulă din fotbalul românesc pe care o vrea desființată. Vrea să se alieze în acest sens cu Gigi Becali, patronul FCSB-ului, și Ioan Varga, acționarul lui CFR Cluj.

Conducătorul Universității Craiova are motive de bucurie după succesul din Giulești, cu Rapid, dar se gândește deja la sezonul următor. În acest sens, Rotaru insistă pentru anularea barajului pe care ocupanta locului 3 îl dă cu o echipă din play-out.

Cum a fost tratată o fază identică cu a lui Hațegan, în „sferturile” Ligii Campionilor » De ce expertul CBS Sport n-ar fi dictat penalty în Rapid - Universitatea Craiova
Rapid - CSU Craiova 1-2
Cum a fost tratată o fază identică cu a lui Hațegan, în „sferturile” Ligii Campionilor » De ce expertul CBS Sport n-ar fi dictat penalty în Rapid - Universitatea Craiova

Mihai Rotaru se aliază cu Gigi Becali și Ioan Varga: „Acest baraj trebuie desființat”

„Noi am avut această poziţie publică în ultimii ani de zile. Am şi argumentat-o. Acest baraj nu trebuie să existe. Unul dintre ele, poate cel mai important argument, este că nu poţi ca o echipă care investeşte 12 milioane de euro într-un sezon să joace soarta întregului sezon într-un meci de baraj.

Gândiţi-vă că poate fi o echipă care se bate la campionat, nu ia campionatul şi ajunge la locul 3, pierde finala Cupei, iar peste câteva zile trebuie să dea un baraj de Europa. E inechitabil, e inuman.

Craiova a insistat și insistă public, va face adresă oficială ca acest baraj să fie desființat, trebuie să se întâmple acest lucru.

De asemenea, regula jucătorului U21, care poate distruge tinerele talente, uitați-vă la Bană (n.r. Ștefan Bană, mijlocașul de 19 ani al Craiovei). Este un jucător extrem de talentat care nu joacă nicăieri pentru că este al treilea potențial jucător U21, cine îi dă lui acest an în care nu a jucat? De ce să ne batem joc de copiii noștri?

E bandă dreapta, are 20 de ani și nu are loc să joace fiind a treia variantă U21, nu merge la echipa a doua, nici la juniori”, a spus Mihai Rotaru, la Fanatik.

Concluziile lui Mihai Rotaru după Rapid - Craiova 1-2: „Te iubesc, dar nu ca pe o victorie în minutul 90”

Mihai Rotaru nu avea cum să nu fie nemulțumit după succesul de la ultima fază cu Rapid. Patronul Craiovei a analizat jocul echipei sale și a anunțat faptul că Alexandru Crețu, cel care a marcat golul victoriei în minutul 96, va primi prelungirea contractului.

„O victorie frumoasă, știți cum e, te iubesc, dar nu ca pe o victorie în mintul 90. Rapid a egalat și putea să câștige, dar per total cred că victoria noastră a fost meritată, am avut mai multe ocazii, ne-am bucurat de fotbal.

Am fost destul de compacți, au început să se vadă traseele de joc, nu jucăm la întâmplare, am avut o atitudine bună. Implicarea a fost conform așteptărilor pe care le avem la Craiova.

Crețu are opțiune pentru un an de zile, am avut deja discuții să-i prelungim contractul, poate chiar în următoarele două sau trei sezoane”, a spus Rotaru, pentru sursa citată.

VIDEO. RAPID - CSU CRAIOVA 1-2 » Constantin Gâlcă, declarații după victoria obținută în Giulești

Citește și alte știri:

Aproape de oficializare » Rapid va avea un nou antrenor sezonul următor: „Am promis!”
RAPID
Aproape de oficializare » Rapid va avea un nou antrenor sezonul următor: „Am promis!”
„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului
RAPID - CSU CRAIOVA 1-2
„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (10)
istet10
istet10  •  02 Mai 2024, 21:58
Postat de ionescugeorge77 pe 30 Aprilie 2024, 12:05

...da...regula U21 este aberanta...nu ajuta Nationala...nu avem niciun tanar sub 22 de ani in Nationala...afara cu gino burleanu si hategan ...zero puncte la euro ...

Nu-i aberanta. Ofera romanilor o sansa sa joace. Cluburile n-au rabdare sa formeze jucatori . Prefera sa aduca straini. Slabi dar cu randament mai bun ca cel al unui tanar roman.

istet10
istet10  •  02 Mai 2024, 21:54
Postat de sadiku_is_back pe 30 Aprilie 2024, 12:33

Mai bine ati anula acest sistem blatist cu play off si play out !! Faceti bah 18 echipe si terminati cu acest sistem care permite blaturi !!! Daca anulati aceasta regula or sa fie mai multe blaturi in play out !!! Cum bah o echipa care a acumulat mai putine puncte , sa scape de retrogradare ??? Vezi cazul Botosani si Iasi !!!! Burleneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ai nenorocit fotbalul romanesc !!!

Asa poate scapa si amaratii de la dinamo.

racetrack
racetrack  •  30 Aprilie 2024, 18:05

Au dreptate. Ar fi preferabil chiar sa se renunte de tot la sistemul cu playoff si playout. E stupid sa ai un sezon intreg in care punctele sa se puna jumatate, si totul sa se joace in ultimele 9 meciuri in playout si 10 meciuri in playoff. Regula U21 e prost implementata, pentru ca e prevazuta ca o obligatie. Ar trebui sa ia 10% din totalul de venituri din drepturile de televizare, si sa le distribuie echipelor proportional cu numarul de minute jucate de jucatori U21 in campionat, dar fara ca un club sa aiba obligatia sa foloseasca vre-unul. In acest fel, cluburi ca al lui Hagi, care si-au facut un renume din promovarea jucatorilor tineri, ar lua a gramada de bani, care le-ar ajuta inclusiv sa-si poata tine jucatorii ceva mai usor, iar cluburi bogate, care nu stau in 2-3 sute de mii de euro, ca FCSB, CFR, Rapid sau CSU Craiova ar putea sa joace cu jucatorii experimentati pe toate posturile, sa ofere spectacol. Asa cum e acum prevazuta regula U21, unii jucatori sunt supraevaluati la un moment dat, iar in secunda in care nu mai sunt eligibili pentru regula asta, se duc in divizia B, iar rezervele de jucatori U21 de la orice club aproape ca nu prind minute deloc, si nici imprumutati nu sunt mai departe.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează