FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID, LUNI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI DOLCESPORT, LIVETEXT PE GSP.RO

MM şochează: "Iordănescu e împotriva Stelei" » Meciul de la Stuttgart a iscat o nouă polemică în Liga 1

Cuvîntul +4   FOTO
Cuvîntul "respect" nu există în vocabularul lui Mihai Stoica

Articol de - Publicat sambata, 22 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 22 septembrie 2012 01:09

Actualul oficial a fost deranjat de criticile pe care Puiu le-a adus echipei şi lui Reghecampf după egalul din Germania şi l-a pus la zid, acuzîndu-l că vrea să destabilizeze Steaua pentru că fiul său e la Vaslui.

Steaua nu se poate bucura în linişte de egalul smuls pe terenul lui Stuttgart. Situaţia a fost tensionată de scandalul dintre Mihai Stoica şi Anghel Iordănescu, care a izbucnit imediat după finalul partidei din Germania. Ce s-a întîmplat?

Iordănescu a comentat la toate posturile TV care l-au solicitat prestaţia echipei şi a avut de făcut mai multe critici:

- "Chiricheş e vinovat pentru că Steaua nu a cîştigat în această seară. De ce? Simplu, pentru că a greşit la amîndouă golurile. La prima fază e demarcare pe zonă scurtă a lui Ibisevici. Laudele îl fac să creadă că indiferent cum evoluează e un demn urmaş al lui Gică Popescu. Se înşală. Probabil să se va maturiza atunci cînd va pleca într-un alt campionat şi va realiza că orice greşeală îl va scoate din prima echipă. Îl strică şi Becali, care îl vrea cu orice preţ scos mai repede pe tarabă, la vînzare"

- "Ca să nu fiu răutacios spun că nu a fost inspirat în alegerea primului 11. Dacă sînt sincer, spun că a ascultat dorinţele patronului. Totuşi, la pauză a mutat foarte bine scoţîndu-i pe Filip şi Prepeliţă, asta dacă a decis el cele două schimbări şi nu altcineva. Cred că ar fi trebuit să schimbe mai repede pe partea stîngă, unde Pîrvulescu a fost depăşit total şi Stuttgart şi-a creat multe ocazii pe acea parte"

Auzind aceste lucruri, MM a avut o răbufnire, atît în faţa camerelor TV, cît şi, mai apoi, pe contul său de Facebook:

- "De cînd băiatul său, Edi, e la Vaslui, Iordănescu are ceva cu Steaua şi nu cred că e foarte corect în ce spune şi nici nu poate să fie obiectiv. Iordănescu este împotriva Stelei"

- "Iordănescu nu cunoaşte cine e Stuttgart dacă ne critică după acest meci. Reghecampf a pregătit perfect meciul, deşi a avut o zi în minus faţă de jucătorii lui Labbadia şi Bobici, apropo, ai auzit, dragă tătic al secundului de la Vaslui City, de aceşti băieţi?"

- "Nu vreau să-l contrazic pe Iordănescu, care a fost un jucător foarte mare, care a obţinut performanţe ca antrenor şi care e una dintre imaginile-simbol ale acestui club numit Steaua, însă nu pot să nu remarc faptul că nu poate să fie obiectiv de cînd îl are pe fiul său la Vaslui"

Concluzia i-a aparţinut lui Iordănescu, care a rostit două fraze auzind că MM s-a luat de el:

"Să ştie că eu şi tot familionul meu sîntem stelişti sută la sută şi aşa vom fi tot restul zilelor. În plus, el nu va putea egala niciodată în viaţa lui ce am realizat eu ca jucător şi ca antrenor la Steaua. În rest, poate să vorbească tot ce doreşte".

Edi Iordănescu: "El critică istoria Stelei"
Cel pe care Mihai Stoica îl aminteşte ca fiind motivul pentru care Anghel Iordănescu critică Steaua, Eduard Iordănescu, i-a dat replica actualului manager din Ghencea: "El nu l-a criticat doar pe Iordănescu, ci şi pe Piţurcă, Ienei, l-a luat la mişto pe Duckadam, adică pe cei care au construit istoria aia cu care se mîndreşte el acum în multe momente. Cînd noi am calificat echipa în primăvara europeană şi am dus-o de pe locul 9 pe 3, MM ne critica zilnic la TV. Acum să accepte şi el opiniile altora, mai ales că sînt ale unor persoane avizate. În ceea ce mă priveşte, am o singură rugăminte la el, să nu mă mai implice pe mine în războaiele lui. Eu nu fac aprecieri şi nici aluzii la adresa lui, aşa că să nu o facă nici el. Chiar felicit Steaua pentru rezultat, mă bucur pentru băieţi şi pentru suporterii Stelei."

"Stoica a fost pe la Galaţi, la Urziceni, unde spunea că va lucra doar alături de Dan Petrescu, cîteva ore pe la Vaslui, unde a fost tot mărunţiş sau bani de buzunar!" (Anghel Iordănescu)

"Doar bunăvoinţa lui Gigi Becali îl ţine în viaţă pe Mihai Stoica şi îi dă să mănînce!" (Anghel Iordănescu)

"Eu nu intru în scandaluri cu mărunţişuri, prefer să vorbesc doar despre fotbal" (Anghel Iordănescu)

De cine spune MM că e împotriva Stelei

Iordănescu la Steaua:

- a activat, în total, 27 de ani în cadrul clubului: 20 de ani ca jucător şi 7 ca antrenor
- a cîştigat ca jucător: două titluri (1976, 1978), patru Cupe ale României (1970, 1971, 1976, 1979)
- a fost golgeterul României în tricoul Stelei în anul 1982, cînd a marcat 20 de goluri
- ca antrenor a cîştigat cu Steaua: 4 titluri (1987, 1988, 1989, 1993), două Cupe ale României (1987, 1989) şi Cupa Campionilor Europeni ca antrenor secund şi jucător (1986)
- în 1989, tot ca antrenor principal, a calificat-o pe Steaua în finala Cupei Campionilor Europeni
- în februarie 1987 a cîştigat Supercupa Europei, 1-0 cu Dinamo Kiev

Iordănescu la echipa naţională a României
- a debutat în echipa naţională în aprilie 1971, la un meci România - Albania 2-1
- a strîns ca jucător 64 de selecţii şi a marcat 26 de goluri
- ca antrenor, a pregătit "naţionala" României timp de 7 ani: 1993-1998 şi 2002-2004
- a calificat echipa naţională la două Campionate Mondiale (1994, 1998) şi un Campionat European (1996)
- la World Cup 1994 a dus "naţionala" României pînă în sferturile de finală şi pînă pe locul 5 în ierarhia acelui Campionat Mondial

1. Cînd Iordănescu era legitimat la Steaua, în 1962, MM nu era născut
2. Cînd Iordănescu cîştiga primul titlu cu Steaua, în 1976, MM avea 11 ani şi era în clasa a 4-a
3. Cînd Iordănescu devenea secund la Steaua, în 1984, MM avea 19 ani şi participa ca spectator, la Galaţi,
la Cenaclul Flacăra, concertul cu numărul 1.000
4. Cînd Iordănescu prelua Steaua ca antrenor principal, MM juca la Şantierul Naval Tulcea
5. Cînd Iordănescu disputa cu Steaua, în calitate de antrenor principal, finala Cupei Campionilor Europeni, în 1989, Mihai Stoica termina Facultatea de Mecanică.

41,5 la sută din existenţa Stelei, adică 27 din 65 de ani, echipă care a luat fiinţă în iunie 1947, l-a avut pe Anghel Iordănescu în cadrul clubului

27,5 la sută din toate trofeele cîştigate de Steaua, adică 14 din 51, au fost şi cu contribuţia lui Anghel Iordănescu ca jucător, antrenor secund şi antrenor principal

14 trofee a cîştigat Iordănescu cu Steaua: 6 ca jucător, 7 ca antrenor principal şi unul (Cupa Campionilor) din postura de secund şi jucător

155 de goluri a marcat Iordănescu în tricoul Stelei în Liga 1, fiind liderul all-time al clubului

Traseul fantastic al lui Anghel Iordănescu la Steaua
Perioada Statut
1962-1968: Jucător la juniori
1968-1982: Jucător la seniori
1984-1986: Antrenor secund
1986-1990: Antrenor principal
1992-1993: Antrenor principal

Locul 3 all-time ca jucător
Jucător Meciuri/Goluri Liga 1
1. T. Stoica: 368/43
2. M. Lăcătuş: 357/98
3. A. Iordănescu: 317/155
4. Şt. Sameş: 274/20

Locul 2 all-time ca antrenor
Antrenor Meciuri/Procent victorii
1. E. Ienei: 311 / 63%
2. A. Iordănescu: 168 / 80%
3. V. Piţurcă: 146 / 57%
4. D. Dumitriu: 105 / 67 %

Record incredibil ca antrenor
Anghel Iordănescu deţine o performanţă fabuloasă ca antrenor principal al trupei din Ghencea. Timp de 3 ani şi 3 luni, Steaua cu Iordănescu pe bancă nu a pierdut nici un meci în Liga 1, perioadă în care a cîştigat campionatul de 3 ori consecutiv. Între iunie 1986 şi septembrie 1989, Steaua a strîns 104 meciuri fără înfrîngere, record care stă încă în picioare în România.

Părerea cititorilor pe GSP.RO:

PRO IORDĂNESCU: "MM poate cel mult să-i lege şireturile, nu să-l atace"

"Nu încape comparaţie între un uriaş şi un limbric! Cred că un om care a crescut ca fotbalist şi a făcut carieră la un club zeci de ani are dreptul să îşi spună părerea despre ce se întîmplă acolo. Şi poate spune orice vrea, criticile unui astfel de om trebuie luate ca o binefacere, nu ca o ofensă" (quittaro)

"Dacă nu ar fi vorba de cititorii de sport şi de susţinători ai Stelei, aş fi complet uimit cum pot cca. 30% din ei să fie de accord cu tupeistul sfertodoct care este MM la jignirile aduse lui Puiu Iordănescu! Nu am nici o pasiune pentru el ca om în general (sîc), dar ca om de fotbal este academician faţă de MM şi al lui dom' Jiji! În condiţiile date, nu pot decît să înţeleg de ce este aşa de greu să iei BAC-ul în zilele noastre" (arting)

"Trecînd peste faptul că Stoica (sau...meeemeeee....?) confirmă statutul de cel mai scandalagiu manager, de intrigant şi, nu în cele din urmă, de încrezut, de "mdrăgostit" de propria-i imagine, să ironizezi un om precum Iordănescu (cu performanţe şi ca jucător, şi ca antrenor PESTE tot ce-şi închipuie Stoica că ar avea ca merit), să aduci în discuţie pe fiul acestuia, aşa, doar ca să-ţi verşi veninul (ce-l are din belşug, ca şi lipsă de educaţie!) pot spune că se confirmă zicala "cine se aseamănă se adună acum la Steaua"! (argus)

"Acest hibrid uman, pe nume MM (de unde o veni porecla asta?) nu poate ataca pe nimeni. Este un tip căruia îi trebuia paravan, format din gărzi de corp sau din facebook, pentru a putea ataca pe cineva. Lui Anghel Iordanescu poate, cel mult, să-i lege şireturile. Nimic mai mult" (ionut.07)

"MM spune că Iordănescu n-a auzit de Stuttgart? Dar MM a auzit de Argentina? Sau, măcar, de Columbia? De Anglia poate că a auzit" (albusibiu)

"Băi MM, Iordanescu este o legendă a Stelei, tu eşti un nimeni. Ar trebui să stai în genunchi în faţa lui şi, culmea, are şi dreptate în ce spune, tu nu ai văzut meciul?" (viorelgh1)

"Ce nu înţeleg unii ca MM este faptul că, oameni ca Iordănescu şi-au cîştigat dreptul de a vorbi despre fotbal. Fireşte că mai greşesc uneori, dar un pic de respect reciproc nu ar strica. Mai ales din partea lui MM" (icesoldier)

PRO MM: "Iordănescu e ca Lupu, spală rufele la TV"

"Iordănescu e ca Dănuţ Lupu. Critică echipele de suflet pentru a servi alte interese decît cele sportive. Oamenii care au o imagine nu trebuie să procedeze aşa chiar dacă Chiricheş a făcut praf meciul. Au văzut toţi meciul, dar rufele se spală în familie, nu la TV" (spartan dinamovist)

"Din păcate, există un pic de adevăr în ambele tabere, iar dacă sînt într-adevăr stelişti trup şi suflet ar trebui să se abţină de la astfel de comentarii inutile" (forzzasteaua)

SONDAJ GSP.RO
Cine are dreptate, Iordănescu sau Mihai Stoica?
Iordănescu 73%
Mihai Stoica 27%
Votanţi: 3.700

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Superliga
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (42)
the_rite
the_rite  •  22 Septembrie 2012, 16:34

Me Mee e un psihopat ce se plimba liber pe strada! Cineva trebuie sa ia masuri si sa-l bage in camasa de forta! Pana nu va fi prea tarziu....

kristymin
kristymin  •  22 Septembrie 2012, 15:47

mm-ule, tu stii sa respecti pe cineva ? sa nu intelegi gresit ..nu sa lingi pantofii, ci sa respecti .....In fata lui PUIU ai doua variante : fie sa taci , fie sa asculti , alta varianta pt tine nu exista ! BAGA LA CAP ASTA !

englezu
englezu  •  22 Septembrie 2012, 12:23

Tipic romaneste: nici-un respect pentru ceilalti, mai ales in cazul unor valori, fie ele si sportive (in cazul de fata fotbalistice). Desigur, Iordanescu are si defecte - nu numai de ordin gramatical ! - dar ramane un simbol al unei echipe, care a adus totusi Cupa Campionilor in vitrina clubului ( o performanta obtinuta si cu mult noroc, dar cine nu are nevoie de noroc in viata ?). Cine este mita-biciclista si ce performante are el in fotbal ? Si atunci, nu ar fi cazul sa fie mai atent si sa nu mai jigneasca si sa se ocupe mai mult de profesie ? Ciocu mic. mimi !!! Oamenii mari sunt si oameni de mare caracter; tu nu esti nici mare si nu ai nici caracter !!! Rusine !

Vezi toate comentariile (42)
Comentează