FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Nasser naşte polemică! » Francezul nu este dorit de toată lumea din Ştefan cel Mare

Nasser a marcat golul victoriei în primăvara 2011, în meciul cîștigat de către U Cluj în fața
Nasser a marcat golul victoriei în primăvara 2011, în meciul cîștigat de către U Cluj în fața "cîinilor", scor 2-1

Articol de - Publicat marti, 03 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 02 ianuarie 2012 20:20

Propus în Ştefan cel Mare, mijlocaşul francez de 28 de ani ar putea semna zilele viitoare cu liderul Ligii 1. El nu este dorit însă de toţi acţionarii din Ştefan cel Mare.

În cursă pentru Pîrvulescu, în special, dar şi pentru Eric sau Curtean, roş-albii ar putea să facă primul transfer "cu nume, semnînd cu francezul Nasser Menassel. Închizătorul de 28 de ani n-a mai prins un loc de titular în ultima perioadă la U Cluj, iar conducerea ardelenilor l-a propus "cîinilor", mai ales că aceştia s-ar putea despărţi săptămînile viitoare de Pătraşcu şi Dorel Stoica şi-ar rămîne într-un singur mijlocaş defensiv, Kone. Dinamoviştii au posibilitatea de a-l aduce la un preţ modic pe francezul cu origini algeriene, însă nu toţi şefii din Ştefan cel Mare consideră oportună această tranzacţie.

Piedicile
"I-ar fi foarte greu să se impună ca titular, poate nu va accepta un salariu modic. Nasser este pe listă, însă nu este o prioritate", au comentat cîţiva oficiali. Cea mai bună variantă găsită de "cîini" ar fi ca mijlocaşul să vină gratis de la Cluj şi să aibă un salariu cifrat la 6.000-7.000 de euro pe lună. Ceea ce, probabil, nu i-ar conveni lui Menassel, care are 10.000 de euro pe lună la "şepcile roşii". Discuţiile vor continua zilele următoare, astfel ca, pînă la finele săptămînii, să se ia decizia finală. Nici jucătorii dinamovişti nu sînt ferm convinşi de utilitatea tranzacţiei: "O fi fotbalist bun de România, dar nu mai joacă la U Cluj, la locul 8, ca să vină să fie titular la locul 1?! În momentul acesta, teoretic, poate fi doar rezervă la noi".

Situaţia celorlalţi jucători vizaţi pentru mercato
1. Pîrvulescu. Se speră ca mîine jucătorul de 23 de ani să poată semna cu Dinamo, dacă se vor concretiza discuţiile. Roş-albii au avansat suma de 300.000 de euro, plus alţi 200.000 de euro la vară ori procente la un transfer ulterior, medieşenii lăsau să se înţeleagă că vor accepta propunerea, dar Ioan Horoba a respins-o şi mai cere încă 200.000 de euro. Directorul general al lui Gaz Metan pune cele mai mari probleme în calea afacerii, enervîndu-l şi pe jucător.

2. Eric. Brazilianul de 26 de ani e a doua prioritate după Pîrvulescu, roş-albii dorindu-l şi fiindcă a jucat în tandem cu acesta şi s-ar adapta, astfel, mai uşor, amîndoi, la ceea ce ar putea fi pentru ei la Dinamo. "Cîinii" speră să ajungă la un acord cu Gaz Metan, ca să i se "şteargă" apoi la LPF suspendarea de 16 etape, apoi vor avea ultimele discuţii cu Metropolitano, sud-americanii care mai deţin procente importante din jucător.

3. Curtean. Ca şi Pîrvulescu, un alt simpatizant dinamovist dorit "acasă". Discuţiile decisive vor fi după rezolvarea "cazului Pîrvulescu".

4. Strătilă. Jucătorul de 25 de ani al Astrei poate ajunge la Dinamo dacă nu se rezolvă negocierile cu Curtean. "Cîinii" ar putea avea un preţ preferenţial în cazul mijlocaşului dreapta al ploieştenilor, mai mic decît cel al timişorenilor. Şi Curtean, şi Strătilă au primit acordul conducerii lor spre a fi transferaţi.

5. Takayuki. Japonezul de 25 de ani este considerat cea mai bună variantă de mijlocaş central defensiv. Cum este mai scump decît Nasser, vor începe negocierile doar în cazul în care francezul nu ajunge în Ştefan cel Mare.

6. Radu Barbu. Fundaşul de 22 de ani, liber de contract, poate semna oricînd cu Dinamo, e o soluţie de rezervă.

7. Zuluf şi Ispir. Ambii jucători ai Brăneştiului, ambii de 23 de ani, vor semna şi vor fi în lotul lărgit al "cîinilor".

Programul echipei
9 ianuarie: Reunirea lotului, vizita medicală
10-15 ianuarie: Pregătire centralizată la Săftica
17-19 ianuarie: Antrenamente fie la Săftica, fie pe propriul stadion
21 ianuarie-1 februarie: Turneu Antalya - amicale cu Ried, cu Karpatî Lvov,
4-15 februarie: Turneu Antalya - amicale cu Zimbru Chişinău, ŢSKA Sofia sau Buducnost, Ludogorets, Videoton şi Steaua Roşie Belgrad

Bratu, soluţie pentru atac
Florin Bratu a împlinit ieri 32 de ani, iar 2012 ar putea să-i aducă un come-back în Ştefan cel Mare. Mai mulţi şefi dinamovişti l-au sunat ieri să-l felicite pentru ziua de naştere, iar ca bonus nu este exclusă posibilitatea ca atacantul să se întoarcă în alb şi roşu. "Cîinii" mai caută un atacant, cu experienţă, pentru primăvară, dacă Liviu Ganea va fi transferat la altă echipă.

Ciobi, aşteptat cu un nou acord
Liviu Ciobotariu se va întoarce mîine seară din concediul petrecut alături de familie şi de prieteni la Dubai, iar şefii i-au pregătit viitorul contract. Actuala înţelegere expiră în vară, iar prin noul acord va ajunge să cîştige cel puţin 8.000 de euro pe lună, de la 5.000 de euro cît are acum. Plus bonusuri care-i pot aduce, pe lună, dublul cîştigurilor. "Ciobi are tratament special din partea tuturor acţionarilor întrucît a arătat că merită. Dacă şefii i-au asigurat linişte, prin faptul că nu se mai bagă peste echipă, i se va oferi şi o mai mare linişte financiară", au spus ieri oficialii.

Schimb Ganea - Unguruşan?
Atacantul Liviu Ganea ar putea ajunge în acest mercato la U Cluj, iar varianta de schimb ar fi aceea ca fundaşul dreapta al ardelenilor, Bogdan Unguruşan (28 de ani), să ajungă în Ştefan cel Mare. Apărătorul a bifat 10 meciuri în acest sezon pentru alb-negri, avînd un total de 55 de partide în Liga 1, toate jucate în tricoul "şepcilor roşii". Afacerea se va mai discuta zilele viitoare.

Atac
Ioan Becali a fost virulent ieri cu roş-albii la GSP TV: "Dacă Dinamo, cu toate handicapurile, e pe primul loc, vă daţi seama ce varză sînt celelalte! Ciobi ar fi trebuit să aibă iniţiativa de a juca meciul cu Steaua pe Naţional Arena. Dacă nu va încerca să joace partidele importante pe acest stadion, îşi va pierde suporterii! Stadionul se află într-o zonă dinamovistă".

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (17)
redbuldog
redbuldog  •  04 Ianuarie 2012, 14:49

Hehe...cele mai bune transferuri ar fi Bratu,Ganea(Ionel) si G.Kirita! Cu astia jucam sigur in UCL! Ce sa aduca ,,superactionari” in afara de petarde fasaite,cum sa te bati la titlu cu 2-3 jucatori de valoare..?De ce nu se face nici acum adevarata reconstructie? Se vorbeste de buget de transferuri..si cand colo vin doar de la second-hand !?Daca vrei performanta bagi milioane de euro nu de lei...!

ulise940
ulise940  •  04 Ianuarie 2012, 09:31

pana la urma cine-l vrea pe Nasser asta care facea tusa la Cluj?

fangigi
fangigi  •  03 Ianuarie 2012, 19:25
Postat de terminatorul2 pe 03 Ianuarie 2012, 01:42

Pina la urma ii luati pe Lolek si Bolek

pe astia i-ati luat voi deja, sunt oi cu acte-n regula!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează