FOTBAL  »  Superliga  »  RETUR DE FOC

Naşu' din umbră?

Articol de - Publicat vineri, 15 februarie 2008 00:00

Conducătorii nu mai vor ca Lupescu să facă delegările de arbitri, deoarece bănuiesc că ar fi manevrat de Mircea Sandu

VIDEO // VIOREL TUDORACHE VORBEŞTE DESPRE LUPTA PENTRU DELEGĂRILE ARBITRILOR ÎN LIGA I

Se înteţeşte războiul dintre preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. Presat de majoritatea preşedinţilor de cluburi, şeful Ligii face tot posibilul ca Lupescu să nu se mai ocupe din retur de delegările arbitrilor. Furtuna a fost prevestită încă de săptămîna trecută de dialogul secret dintre Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu, purtat în timpul deplasării la Tel Aviv pentru amicalul "naţionalei" cu Israel. Mărul discordiei: Ionuţ Lupescu.

S-au certat pentru Lupescu
"Mircea, tu m-ai rugat să nu mă mai iau de Lupescu, dar el mă atacă de cîte ori are ocazia! Nu se poate aşa ceva! Te rog să iei măsuri împotriva lui, fiindcă tu l-ai adus la Federaţie!", l-ar fi rugat Dragomir pe Sandu. "Ce să-i fac, Mitică? N-am ce să- fac! Nu eu l-am adus, Comitetul Executiv l-a vrut", s-ar fi disculptat Naşu'. Şeful Ligii n-a vrut să confirme discuţia cu Mircea Sandu, dar a precizat că i-a cerut explicaţii lui Lupescu: "Am vorbit amical".

Pace? Nici vorbă!
Dragomir se face că iartă, dar în nici un caz nu uită. Vrea să-i ia lui Lupescu delegările de arbitri. Lovitura ar fi, de fapt, cu bătaie la Mircea Sandu, suspectat de unii conducători că ar face din umbră delegările.

Comitetul Executiv decide
Dumitru Dragomir a explicat ieri că majoritatea conducătorilor de cluburi vor să schimbe din retur modalitatea delegărilor de arbitri. "Nu mă interesează să facă Liga delegările. Să le facă tot Federaţia, dar prin tragere la sorţi, deoarece majoritatea echipelor vor acest lucru. Preşedinţii vor ca tragerea la sorţi să se facă în prezenţa lor şi a presei, dar nu computerizat, ci cu bile. Dar nu cu bile metalice, că alea se încălzesc, ci de plastic. Astfel nu se mai pot face şmecherii, chiar dacă va fi extras un arbitru fără experienţă la un derby", a precizat şeful LPF. Liga va trimite astăzi la FRF centralizatorul cu propunerile cluburilor, iar decizia finală va fi luată de Comitetul Executiv al Federaţiei. Doar CFR Cluj, Poli Iaşi şi Craiova nu sînt de acord cu tragerea la sorţi.

"Vot de neîncredere"
Fostul arbitru Ion Crăciunescu a comentat posibilitatea ca, începînd cu actualul retur, delegările să fie făcute prin targere la sorţi. "Este un vot de neîncredere dat actualei conduceri de la FRF. Nu cred că este o lovitură pentru Lupescu. Din cîte ştiu eu, Mircea Sandu făcea delegările pentru arbitri. Orice variantă aleasă va ridica semne de întrebare. Cluburile sînt disperate pentru că nu mai au încredere în nici o persoană, de aceea încearcă o schimbare. Înainte de a se adopta orice metodă, vor trebui stabilite nişte criterii de compatibilitate. Abia aştept să văd cum vor decide cine va arbitra Steaua cu CFR, pentru că sigur vor fi discuţii mari", a spus Crăciunescu. (Ionuţ Petrişor)

Susţinut de Sandu

La finalul anului trecut, după Adunarea Generală a LPF, cînd mai mulţi conducători au pus problema ca delegările de arbitri să fie făcute prin tragere la sorţi, Ionuţ Lupescu părea hotărît să renunţe la această sarcină. Mircea Sandu l-a convins însă pe Lupescu să se ocupe în continuare de delegări. "Ai toată susţinerea mea", l-a asigurat preşedintele FRF pe directorul său general.

"Tragerea ar putea fi dirijată"

Dacia Mioveni nu se opune unei treceri a arbitrilor de la FRF la LPF. "Este o soluţie care ar elimina suspiciunile. Trebuie însă stabilite criterii certe pentru, că pînă la urmă, tragerea la sorţi pe care o propune domnul Mitică Dragomir ar putea fi dirijată", a declarat Viorel Ilinca, directorul secţiei de fotbal de la clubul argeşean. (Cristian Marinescu)

"Punctul nostru de vedere a fost transmis la LPF. Noi sîntem de acord cu propunerea de tragere la sorţi"
Valeriu Argăseală, preşedinte executiv Steaua

"Ar fi un pas înainte ca Dragomir să preia delegările. De ce se opune Mureşan? Întrebaţi-l, poate ştie el mai multe şi ne luminează şi pe noi"
Constantin Zotta, director general FC Rapid


"Delegările trebuie făcute de CCA printr-o tragere la sorţi la care să fie prezenţi reprezentanţii fiecărei echipe. Doar aşa se vor elimina suspiciunile din arbitraj"
Adrian Porumboiu

"Puţin mă interesează pe mine dacă delegările vor fi făcute de LPF sau FRF. Mult mai important ar fi să fie făcute în prezenţa reprezentanţilor cluburilor. Astfel, nimeni nu ar mai avea nici un dubiu"

Marius Stan

"Cunosc situaţia, dar nu vreau să comentez sub nici o formă!"
Gheorghe Ştefan

"Am senzaţia că e o evidentă mişcare împotriva CFR-ului şi o metodă prin care adversarii noştri încearcă o strategie la butoane, inclusiv la nivelul arbitrilor"
Iuliu Mureşan

Citește și:

„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Euro 2024
„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start
Nationala
Edward Iordănescu a găsit formula câștigătoare pentru meciul cu Olanda » 3 schimbări în echipa de start
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (29)
 •  16 Februarie 2008, 11:31

Haha, ce papagal si ala de face pe prezentatorul. Vorbeste ca un papagal...si un papagal are inflexiuni ale vocii, dar ala nu. De fapt e un robotel. GSP-istilor, cine pusca mea a avut ideea asta cu GSP TV? Sunteti phrafenstein

 •  16 Februarie 2008, 09:38

Indiscutabil ceva e putred!F.R.F.trebuie asanata sau scuturata bine!!! Italia 16 02 2008.

 •  16 Februarie 2008, 09:15

Ai mare dreptate, moromete! Paskany ese omul PD-ului! Ei l-au scapat de la DNA si tot ei ajuta echipa bozgorului sa castige campionatul! Ceva imi spune ca si Mircea Sandu e santajat cu dosare pentru a face delegarile in favoarea chefereului!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează