FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Neputință, numele tău e Dinamo! 3 concluzii după încă o înfrângere a condamnaților lui Kopic: și fanii i-au părăsit!

Dinamo e în genunchi, iar retrogradarea îi suflă în ceafă / Sursă foto: Cristi Preda (GSP) +11   FOTO
Dinamo e în genunchi, iar retrogradarea îi suflă în ceafă / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat marti, 12 decembrie 2023 00:00 / Actualizat marti, 12 decembrie 2023 11:47

Dinamo a pierdut și cu Universitatea Cluj, 0-1, și rămâne în subsolul Superligii, fără victorie de când a fost preluată de Zeljko Kopic și într-o situație teribilă în clasament. Bucureștenii nu-și revin nici sub comanda noului antrenor, iar evitarea retrogradării se anunță o misiune infernală!

Cu ce rămâne Dinamo după meciul cu U Cluj? Conduși încă din primele minute, roș-albii au avut momente constructive de joc, dar „impotența” atacanților a ieșit din nou la suprafață, aceștia iertând „șepcile roșii” în câteva situații ideale. Fanii nu s-au înghesuit nici acum la stadion, în timp ce filosofia de căpătâi a lui Kopic, sistemul cu trei fundași, întârzie să producă efectul dorit

Mai jos, 3 concluzii după partida de pe „Arc”.

Dinamo - U Cluj 0-1 » Nistor își răpune fosta echipă! 5 eșecuri la rând pentru „câini”, care se scufundă în clasament
DINAMO - U CLUJ 0-1
Dinamo - U Cluj 0-1 » Nistor își răpune fosta echipă! 5 eșecuri la rând pentru „câini”, care se scufundă în clasament

1. „La bine și la rău”, doar în teorie 

„Câinii” pot înșira multe argumente pentru a-și justifica absența de la stadion, dar realitatea din tribune e imposibil de trecut cu vederea. Din ce în ce mai puțini fani vin la meciurile lui Dinamo, o consecință a locului teribil ocupat în clasament și a crizei care durează din august. 

Cu excepția derby-ului cu FCSB, asistențele de la meciurile de acasă au scăzut progresiv. 

Cu U Cluj, au fost puțin peste 2.000 de suporteri pe tot stadionul, număr direct proporțial cu încrederea scăzută pe care fanii le-o acordă jucătorilor și echipei manageriale. La jumătatea săptămânii trecute, aproximativ o mie de spectatori fuseseră prezenți, tot pe „Arcul de Triumf”, la meciul de Cupă cu Oțelul.

2. Kopic încearcă să-și impună filosofia, dar defensiva a clacat din nou

Era de notorietate încă dinainte să semneze cu Dinamo că Zeljko Kopic e un adept al sistemului cu trei fundași centrali, pe care l-a implementat la majoritatea formațiilor pregătite în carieră. 

Până acum, nu există semne concrete ale unui reviriment al defensivei dinamoviste, a treia cea mai slabă din campionat. Apărarea a fost vraiște la golul de 1-0 al lui Nistor, după ce, cu doar câteva zile în urmă, „câinii” încasaseră trei goluri de la Oțelul.

Strict raportat la statistică, apărarea s-a prezentat mai rău sub comanda croatului (6 goluri încasate în trei meciuri) decât la ultimele trei partide cu Burcă (4 goluri primite). 

E de remarcat însă cum Zeljko Kopic încearcă să cristalizeze o formulă standard. 

Contra lui „U”, a mizat pe Lucas, Bena și Patriche, aceiași fundași pe care-i folosise și contra Galațiului. Iar cu Sepsi, la debut, a mers, de asemenea, pe mâna „veteranului” Patriche și a brazilianului Lucas, plus Rici Grigore, dispărut între timp din echipă.

+7 FOTO

3. S.O.S. în atacul lui Dinamo 

Nu-i de mirare că roș-albii au cea mai slabă ofensivă din campionat. Atacanții „câinilor” și-au arătat din plin neputința și în meciul cu U Cluj, demonstrându-i lui Kopic care e primul compartiment pe care trebuie să-l întărească în iarnă. Gregorio a fost inexistent în prima parte, iar înlocuitorul său, Abdallah, n-a făcut notă discordantă. 

Croatul de pe banca lui Dinamo i-a dat o șansă și mult hulitului Cătălin Țîră, care, la primul meci după două luni de stat pe bară, și-a bătut joc de o oportunitate uriașă cu zece minute înainte de final, finalizând lamentabil din câțiva metri.

Grupul ratangiilor e întregit de Politic, care a avut în bocanc șansa egalării la scurt timp după pauză. În situație unu versus unu, a ales cea mai proastă opțiune și a fost blocat de Iliev. Nu-i primul meci în care „câinii” irosesc cu seninătate ocazii bune, au făcut-o și cu UTA și Universitatea Craiova.

VIDEO Dinamo, abandonată de suporteri. Atmosfera din stadion la meciul cu U Cluj

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Concluziile lui Kopic după a doua înfrângere la rând: „Nu e ușor de acceptat, bineînțeles că e o problemă!”
DINAMO - U CLUJ 0-1
Concluziile lui Kopic după a doua înfrângere la rând: „Nu e ușor de acceptat, bineînțeles că e o problemă!”
Mircea Lucescu, abordat în parcare de un dinamovist: „Ce să fac eu?!”
DINAMO - U CLUJ 0-1
Mircea Lucescu, abordat în parcare de un dinamovist: „Ce să fac eu?!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (11)
concret
concret  •  12 Decembrie 2023, 12:49
Postat de Braveheart.ro pe 12 Decembrie 2023, 10:33

Deșteptule, chestia cu dispariția finanțatorului e valabilă la toate echipele din campionat, nu doar la Rapid. Ai impresia că dacă dispare Becali mai există fcsb? Dar să nu *** Rapid, că nu pleacă Șucu nicăieri. Concepția lui despre investițiile în fotbal, diametral opuse cu cele ale ***...pardon, ale ciob..., pardon, ale finanțatorului de la fcsb își vor arăta roadele pe termen lung.

"Desteptule", eu ma refeream la faptul ca la Rapid mai exista un asa zis finantator (Angelescu), care nu ar avea puterea financiara sa sustina clubul la nivelul lui Sucu. Fara Sucu Rapid s-ar zbate ca Dinamo prin play-out. Cu Sucu se zbate prin play-off, dar e departe de a fi vreo echipa puternica, capabila sa se bata cu adevarat la trofee. Probabil doare foarte tare eliminarea din Cupa, si faptul ca desi v-ati amanat "centenarul" cu un an, vitrina voastra de trofee tot goala va ramane.

Eligiu
Eligiu  •  12 Decembrie 2023, 10:50

Saptamana viitoare dupa meciul care il va pierde cu Botosani,Dinamo va fi pe ultimul loc, acolo unde i-i este de fapt locul real. La lotul de jucatori pe care il are Dinamo nu ar face fata nici diviziei B. Jucatorii sunt bine platiti (Lucas are 10 000 euro/luna) si la timp. Niculescu nu a bagat nici un ban (nici nu are de unde, firma Black and White practic nu exista). Cei doi actionari sperau intr-o lovitura, cum au sperat si spaniolii lui Cortechao, asa ca Dinamo e in buda total. Jocul lor este atat de slab ( ce sa te astepti de la Iglesias, Politic, Lucas, Amzar of Afumati care piede toate baloanele in aut) etc. care nu sant in stare sa faca nici un stop, se invart de 3 0ri in jurul mingii pana 0 opresc. Nici eu, care tin cu Dinamo de zeci de ani, nu mai suport sa-i vad nici la TV, adio mers la stadion.

Braveheart.ro
Braveheart.ro  •  12 Decembrie 2023, 10:33
Postat de concret pe 12 Decembrie 2023, 09:26

Vedeti-va ma de ograda voastra... ca sunteti specialisti sa va dati cu stangul in dreptul. Aveti noroc cu Sucu in perioada asta, daca dispare ala, dispareti si voi din peisaj. Sa nu mai zic de suportul din partea PSD in ligile inferioare, ca altfel erati si acum prin Liga a 4-a.

Deșteptule, chestia cu dispariția finanțatorului e valabilă la toate echipele din campionat, nu doar la Rapid. Ai impresia că dacă dispare Becali mai există fcsb? Dar să nu *** Rapid, că nu pleacă Șucu nicăieri. Concepția lui despre investițiile în fotbal, diametral opuse cu cele ale ***...pardon, ale ciob..., pardon, ale finanțatorului de la fcsb își vor arăta roadele pe termen lung.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează