FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Nicolae Dică dezvăluie cum e Mirel Rădoi ca antrenor: ”Are agresivitatea lui Cosmin Olăroiu”

Articol de - Publicat marti, 16 iunie 2015 00:00

Nicolae Dică a dezvăluit că a stat de vorbă cu Mirel Rădoi şi au decis să construiască echipa fără să-l ia în calcul pe actualul căpitan, care nu vrea să continue în Ghencea.

- Domnule Dică, cum e să fiţi din nou alături de Mirel Rădoi?
- Ne simţim foarte bine, sîntem ca o mare familie şi asta e foarte important pentru noi. Cînd m-a sunat Mirel să vin în echipa lui nu am ezitat nici o clipă. Nu puteam să refuz această ocazie şi îi mulţumesc pentru încrederea pe care mi-a acordat-o. E o mare bucurie să lucrez alături de el şi sper să cîştigăm cele patru trofee interne, dar să ajungem şi în grupele Champions League.

"Mirel are agresivitatea lui Olăroiu"

- Aţi lucrat amîndoi cu Olăroiu, cine a învăţat mai mult de la el?
- Cred că Mirel pentru că el a lucrat mult mai mult decît mine. Oricum, Rădoi e neschimbat, îi place munca şi se vede asta. Are aceeaşi atitudine şi îşi doreşte foarte mult să reuşim. Vrea disciplină de fier şi asta e cel mai important. Mirel are agresivitatea lui Olăroiu, dar ştie să facă şi glume atunci cînd este cazul.

- Ce s-a schimbat de cînd a venit el antrenor?
- Nu vreau să vă răspund la această întrebare pentru că mi s-ar interpreta vorbele şi n-ar avea sens. Eu i-am mulţumit lui Costel Gâlcă pentru tot ce am făcut împreună la Steaua, am reuşit să cîştigăm trei trofee şi e foarte important pentru mine. Mai ales că eram la început de drum şi m-a ajutat enorm asta.

"Vom fi mult mai puternici"

- Au plecat jucători importanţi de la echipă, cît de greu o să vă fie în noul sezon?
- Chiar dacă au plecat jucători care ne-au ajutat în trecut, vă garantez că dacă vor veni cei pe care îi dorim noi o să fim din nou cea mai bună echipă din campionat şi nu o să avem nici un fel de probleme. Vom fi mult mai puternici, vă garantez asta!

- Cristi Tănase îşi doreşte să plece de la Steaua...
- Cred că şi-a făcut treaba foarte bine timp de şase ani la această echipă şi a venit timpul ca el să plece de la Steaua. Am văzut că există mai multe oferte pentru el. Am vorbit şi cu Mirel, iar echipa o gîndim fără Tănase în primul 11!

- A venit deja Alcenat, cine urmează?
- Ştiu că Martinus trebuie să vină marţi la Bucureşti să semneze şi îl aşteptăm în cantonament. Avem nevoie de un mijlocaş şi de un atacant.

- La capitolul portari?
- Avem în lot doi portari foarte buni. Cojocaru este un băiat tînăr, care şi-a făcut treaba atunci cînd a trebuit, dar mai trebuie să crească, iar Niţă a fost folosit în cele trei finale de pe finalul sezonului şi nu a primit nici un gol. De ce să mai luăm portari?

"O să fie un campionat mai palpitant"

- Veţi juca tot 4-2-3-1 şi în sezonul viitor?
- Vom încerca mai multe sisteme, iar la finalul celor două stagii de pregătire vom decide pe care-l vom alege. Sînt mai multe criterii de care ţinem cont, de jucători, de adversari, vom vedea. Sper ca în cantonamentul din Austria să avem la dispoziţie toţi jucătorii pe care ni-i dorim.

- Cum vedeţi noul sezon competiţional?
- Unul destul de interesant. Am văzut că ASA l-a adus pe Dan Petrescu, au transferat și jucători importanţi. Stau bine şi cei de la Astra, dar şi cei de la Dinamo. (rîde) Am văzut că acum vor să nu mai termine pe locurile 5-6, vor mai mult. Ha, ha, ha! Oricum, o să fie un campionat mai palpitant, ţinînd cont că vom avea mai multe meciuri importante.

- Credeţi că Rădoi mai poate juca?
- Asta depinde doar de el, dar cred că din moment ce a ales să fie antrenor nu se mai gîndeşte la această posibilitate. A pus ghetele în cui acum două luni, a fost decizia lui. Eu, unul, nu aş îmbina cele două meserii. E mult mai bine să rămînă doar "principal".

"Îmi pare bine că există jucători care lucrează în plus după terminarea antrenamentelor. Îi voi ajuta cu experienţa mea pentru că vreau să fie bine pentru toată lumea"  Nicolae Dică

"Steaua e Steaua pentru că are cei mai mulţi jucători convocaţi la echipele naţionale, atît în România, cît şi în străinătate. Ei aduc un plus de valoare" Nicolae Dică

"Îmi doresc foarte mult ca suporterii că revină alături de noi, mai ales că venim după un parcurs incredibil. Cu ei în tribună am dovedi că sîntem mult mai buni şi asta ne ajută" Nicolae Dică

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (3)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  16 Iunie 2015, 13:44

Ce *** poate sa ii invete Dica pe jucatori? Cel mult, ii poate invata cum sa alerge la misto, cu picioarele departate, pe loc, asa cum facea el. Dica era un talent nativ dar un puturos cum rar intalnesti pe terenul de fotbal......talent cu mingea nu are cum sa le dea jucatorilor de la el, ghinion, nu e transmisibil, rezistenta la efort nu are cum sa ii invete pentru ca el nu a avut-o niciodata, etc....cel mult mult ii poate invata cum sa vorbeasca cu "da bre nea gigi" si cam atat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1645064829045805
Carter Rellik  •  16 Iunie 2015, 10:57

Nicolae Dica dezvaluie ca Radoi invata abecedarul impreuna cu Beeecali!!!

bogdangeorge84
bogdangeorge84  •  16 Iunie 2015, 10:13

Un om exceptional cu mult bun simt, NICOLAE DICĂ!!!!!!! Succes bre, lucrurile merg bine, sper ca aşa sa fie si cand incepe campionatul, cu nea gigi in fotoliu la tv, la tv nu rtv.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează