FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - U CLUJ

Niculescu îi ameninţă pe "cîini" înaintea duelului direct: ”Vreau să înving Dinamo, dar n-o să mă bucur”

Niculescu a pierdut sîmbătă, cu Pandurii, primul joc din cel de-al doilea său mandat la cîrma Universităţii Cluj şi speră să se revanşeze contra lui Dinamo
Niculescu a pierdut sîmbătă, cu Pandurii, primul joc din cel de-al doilea său mandat la cîrma Universităţii Cluj şi speră să se revanşeze contra lui Dinamo

Articol de - Publicat luni, 30 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 29 aprilie 2012 20:43

Claudiu Niculescu, 35 de ani, a vorbit deschis ieri despre sentimentele pe care le are în faţa unei premiere pentru el.

- Domnule Niculescu, va fi primul dumneavoastră meci, ca antrenor, împotriva lui Dinamo. Aveţi emoţii, ce simţiţi?
- E ciudat că lumea, inclusiv tu, mă ia acum cu "domnule". Preferam cînd eram doar Claudiu. Frumoasă viaţa de fotbalist! Realizezi asta cînd stai şi te consumi extraordinar pe bancă. Uff, mă întrebai de Dinamo. Sincer? Dacă n-aş avea emoţii înseamnă că n-aş fi om. Mai ales că e vorba de Ştefan cel Mare! Dar vreau să înving, fiindcă sînt antrenorul lui U Cluj şi-mi doresc ca eu şi echipa mea să luăm punct sau puncte din această confruntare.

- E o declaraţie de război?
- Nu, mă şi ştii pe mine războinic... Eu respect Dinamo, însă trebuie să înţelegeţi că întotdeauna îmi voi dori ca formaţia la care lucrez să învingă! E chestia de a-ţi respecta propria profesie. Bun, sentimentele mele faţă de Dinamo vor rămîne, dar acum sînt antrenor la U Cluj şi-mi doresc să facem un meci bun, să obţinem ceva de la această confruntare. Dacă va fi să învingem, n-o să mă bucur, n-o să reacţionez!

- Aşa spuneaţi şi anul trecut, înainte să daţi două goluri în Ştefan cel Mare...
- E vorba de respect pentru oameni, pentru trecut, pentru tradiţie.

- Aţi avut ceva probleme cînd aţi plecat de la Dinamo.
- Ţi-am spus: respect Dinamo, o spun cu sinceritate, nu mai vreau să vorbesc despre asta. Sînt antrenorul lui U Cluj, sînt mîndru de asta şi sper ca şi fanii, şi jucătorii, şi conducătorii să fie mîndri de mine.

"Bine că nu joacă «Danciu»!"

- Cum e pe bancă?
- Nu degeaba îi zice banca suspinelor. Aş fi preferat de 1.000 de ori mai mult să fiu pe teren. Mă consum enorm, chiar dacă poate nu se vede, probabil o să albesc în scurt timp. E şi frumos, dar şi mult stres. Indiferent de rezultat, cum se încheie meciul, la vreo oră, două, încep să mă gîndesc la următorul adversar şi iar mă iau gîndurile, iar notiţe, iar planuri. Soţia şi băieţelul mă mai relaxează, dar e o meserie care te consumă. Probabil, nici cînd voi fi în vacanţe n-o să mă pot rupe de griji.

- Ce modele aveţi?
- Multe. Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu, Victor Piţurcă, antrenorii italieni, mulţi, mulţi. Încerc să învăţ de la oricine.

- E bine că aţi scăpat de Dănciulescu, ca adversar? Nu va juca, e suspendat.
- "Danciu" este fenomenal, e un avantaj pentru noi. Însă Dinamo mai are şi alţi fotbalişti periculoşi.

- Despre duelul cu Bonetti ce spuneţi?
- O să vedem ce va fi miercuri seară, prevăd un meci frumos.

Idol cîndva, coşmar după ce-a plecat
Claudiu Niculescu a rămas şi acum extrem de iubit şi de apreciat de către fanii dinamovişti, fiind aplaudat mereu chiar şi din postura de jucător al Clujului. Sezonul trecut, a creat insomnii "cîinilor". A marcat de 3 ori în cele două victorii ale lui U, de fapt partide decise de el contra roş-albilor. În Ştefan cel Mare, la 4-3, a înscris de două ori, iar în retur, la 2-1, o dată. În toamnă, la Cluj, s-a terminat 0-0.

Ghimpe pentru Bonetti
Dario Bonetti nu-şi aduce aminte cu plăcere de Claudiu. În precedentul mandat, în 2009, italianul nu l-a simpatizat prea mult, iar fotbalistul a avut de pătimit de pe urma antrenorului. "Bonetti a avut multe certuri cu Borcea din cauză că nu-l băga pe Claudiu să joace sau, dacă o făcea, o făcea la alibi, ca să aibă ce reproşuri să facă la adresa atacantului", au dezvăluit dinamoviştii.

Întîmplarea face ca atacantul să rateze un penalty în ultimul minut al meciului cu Panathinaikos (0-1), în grupele Europa League, după care urmează afirmaţii dure ale lui Bonetti la adresa unor acţionari, iar în cîteva zeci de ore italianul să fie dat afară de la Dinamo!

129 de goluri în 263 de partide a înscris Niculescu pentru Dinamo în toate competiţiile. Are în palmares 3 campionate, două Cupe şi o Supercupă

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (19)
reddogsv
reddogsv  •  02 Mai 2012, 12:49

Sper sa te bucuri totusi Claudiu, dar de victoria lui Dinamo! :)))

bomboanecumenta
bomboanecumenta  •  30 Aprilie 2012, 12:07
Postat de plischi pe 30 Aprilie 2012, 10:48

ati auzit, suporteri ai lui U cluj?! vrea sa invinga pe dinamo, ca sa le usureze situatia amicilor vostri ceferisti!. adevarat gandire de localnic care isi iubeste orasul!

esti cretin!

viomarc
viomarc  •  30 Aprilie 2012, 11:17

Bine ca vrei sa invingi Dinamo.De cand esti la Cluj,cu Steaua,ai stat mereu capra.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează