FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO AFLĂ ASTĂZI DECIZIA UEFA LA ORA 14:00

"Nu e vina noastră!"

Articol de GSP - Publicat marti, 25 august 2009 00:00

În dosarul apărării trimis de roş-albi la UEFA "cîinii" susţin că firma de pază şi Jandarmeria au reacţionat cu mare greutate

Azi, de la 14:00, ora României, Comisia de Disciplină a UEFA se va întruni pentru a judeca incidentele petrecute în minutul 88 al meciului Dinamo - Slovan Liberec, din play-off-ul Europa League, cînd suporterii au pătruns pe pista arenei. "Stăm cu sufletul la gură, nici nu vrem să ne gîndim ce ar însemna pentru club excluderea din Europa. Sîntem încrezători că vom fi iertaţi", ziceau ieri jucătorii.

"Şanse mari să scăpăm!"
Valentin Cocean, avocatul lui Dinamo, cel care a întocmit dosarul apărării, a prezentat pentru GSP care sînt atuurile clubului din Ştefan cel Mare. "Noi am prezentat celor de la UEFA faptul că Dinamo a adus 250 de stewarzi şi s-a făcut un plan de acţiune aprobat de Jandarmerie. Iar cînd au fost incidente s-a văzut reacţia lor foarte slabă şi greoaie. Ce vină are clubul? Controlul corporal este făcut tot de firma de pază Randory, iar unii fani au reuşit să intre cu torţe în arenă", zice Cocean.

Şi raportul de joc le este favorabil dinamoviştilor. Dennis Cruise, delegatul UEFA, a precizat că nici unul dintre oficiali, jucători sau arbitri nu a fost în pericol. "Cred că vom pierde meciul cu 3-0 la , vom fi amendaţi şi probabil vom disputa cîteva etape cu porţile închise sau pe un alt stadion", a declarat avocatul "cîinilor".

"Greu să fim excluşi din Europa!"
Dinamoviştii sînt optimişti că nu vor fi interzişi în cupele europene. "Am urmărit şi noi istoria altor meciuri cu incidente. Sînt şanse mari să nu fim suspendaţi drastic, mai ales că nu a existat nici un fel de violenţă", a precizat Valentin Cocean.


50.000 de euro este cea mai mică amendă pe care o poate primi Dinamo, limita maximă fiind 1 milion de euro

Lupescu nu are drept de vot
Membru al Comisiei de Disciplină, Ionuţ Lupescu va fi prezent astăzi la judecarea cazului, însă, conform regulamentului, el va fi obligat să părăsească sala în momentul în care se va lua decizia. "De obicei, Comisia se reuneşte joia, acum probabil se va face în regim de urgenţă! Nu pot spune mai multe despre caz pentru că sînt membru şi nu am voie să vorbesc" a declarat directorul general al FRF.

"Returul se va juca sigur!"
Florin Prunea, fost oficial al FRF, este convins că Dinamo va scăpa de excluderea din Europa. "A fost o lipsă de organizare şi o neglijenţă a delegatului din partea UEFA, Dennis Cruise. Atunci cînd a ajuns la stadion, cu două ore înainte de a începe meciul, trebuia să verifice dacă sînt îndeplinite condiţiile de siguranţă. Din ce am văzut, nu au fost fapte grave, suporterii nu s-au atins de jucători sau de arbitri. Cu siguranţă se joacă returul cu Slovan Liberec", a zis Prunea.

100 de fani la Liberec
Suporterii dinamovişti de la Peluza "Cătălin Hîldan" şi-au organizat deplasarea la Liberec pe cont propriu, aceştia urmînd să plece azi spre Cehia. Şi clubul a procurat deja bilete de avion spre Cehia pentru miercuri după-amiază, urmînd să revină în ţară vineri, în jurul prînzului. "Cîinii" şi-au făcut şi rezervări la hotelul Babylon, din Liberec, fiind convinşi că returul se va disputa.

"Plecarea unor jucători depinde foarte mult de decizia UEFA. Dacă ne vor exclude din cupele europene, atunci voi întineri echipa"
Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
Superliga
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
Șumudică îi cere de urgență la Rapid, Moldovan îi taie elanul: „Mai trebuie să așteptați”
Superliga
Șumudică îi cere de urgență la Rapid, Moldovan îi taie elanul: „Mai trebuie să așteptați”
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (88)
 •  25 August 2009, 15:44
Postat de pe 25 August 2009, 15:20

intai de toate ar trebui sa inveti sa scrii si dupa sa te dai pe forumuri,ai terminat macar 4 clase?

cand adevarul supara te iei de gramatica...nu-i asa catzelush?

 •  25 August 2009, 15:43
Postat de pe 25 August 2009, 15:28

da? nu-i asa ca tii cu dinamo? sunt stelist, nu m-as bucura sa fiti sanctionati, chiar din contra... tu de ce te bucuri de umilinta stelei? la urma urmei steaua sta mai bine in clasamentul uefa, care nu minte... clasamentul intern, always fake!

Si meciurile directe sunt fake? :)) mai aveti pana sa ajungeti la palmares pozitiv in meciurile cu noi...

 •  25 August 2009, 15:43

cica n-au fost violente...De cand si pana unde au ajuns ruperea gardurilor, aruncarea cu obiecte pe teren (cu intentia de a lovi jucatorii)manifestatii pasnice?! Faptul ca suporterii n-au REUSIT sa bage pe nimeni in spital nu s-a datorat faptului ca au fost pasnici ci pt. ca arbitrul a fost rapid in gandire si a evacuat terenul IMEDIAT. Minciuna este principala arma de aparare a lui blatinamo la UEFA, si asta inca de la infiintare si pana acum!!!

Vezi toate comentariile (88)
Comentează
Close