FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORI

Numai în România! FCSB și Dinamo închiriază licențele de antrenor ca apartamentele! Cazuri incredibile în fotbalul românesc

Articol de GSP - Publicat joi, 29 martie 2018 11:48

Cele mai de succes cluburi românești, FCSB și Dinamo, au antrenori necalificați și impun moda tehnicienilor ”deghizați” în campionat, una pe care o preia Chiajna, interesată de Mutu.

Licența se închiriază ca apartamentele

Cine n-a absolvit școala de antrenori până la capăt, dar e considerat un talent în materie, prinde joburi în prima ligă: Stoican în sezoanele trecute, Dică, Bratu, Mutu în curând.

Cine a terminat școala și nu e ofertat de nimeni poate să câștige bani din închirierea diplomei. "Artificiile" pe care le fac cluburile au creat un nou job în campionat: antrenorii care doar își închiriază diplomele pentru ca în spatele lor să conducă alții. Marin Barbu, Iulian Mihăescu, Dorin Mateuț au fost angajați doar pentru licență, nimeni nu a avut încredere că ei chiar puteau să fie "principali" de fapt. Ion Moldovan, pregătit ca paravan pentru Mutu, e următorul pe listă.

Nou-promovatele Sepsi și Juventus porniseră și ele cu antrenori necalificați: Valentin Suciu și Daniel Oprița. Ca acoperire erau angajați doi "principali"-fantomă: Sandor Nagy și "Magiun" Barbu. Mateuț și-a închiriat licența pentru Stoican, Mihăescu face la fel acum pentru Florin Bratu. 

Mutu a antrenat și fără "A"

Foștii fotbaliști au sesizat că în România se poate antrena și dacă nu ai licență Pro, deși cluburile sunt obligate să aibă tehnicieni pentru licențierea de Liga 1. Și au forțat lucrurile, au încercat să lucreze în primul eșalon chiar fără "A".

Mutu încă era legitimat ca jucător la ASA Târgu Mureș, dar el conducea echipa. Ca să fie pe bancă apărea pe foaie ca jucător de rezervă. Antrenor nu putea fi trecut, din moment ce nu avea, regulamentar, calitatea asta. Carol Fekete era "A1 fals".

Rădoi a încercat și el să fenteze. Mirel nu avea nici măcar carnetul de antrenor, recomandarea minimă din meseria asta! Gigi n-a ținut cont, l-a numit în locul lui Gâlcă, după ce Costel câștigase toate trofeele interne într-un singur sezon. Federația l-a blocat până la urmă pe Mirel, i-a interzis să mai dea indicații, Școala de antrenori nu a acceptat ca FCSB să fie condusă de un personaj care nu era nici antrenor, nici jucător, nici secund. 

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (11)
observator979
observator979  •  30 Martie 2018, 22:23

Orice club serios angajeaza specialisti cu studii, daca vrea sa castige puncte prin jocul echipei din teren. Dar cine stie ca face puncte cu valize si telefoane, poate angaja si oameni de forma...

luputu
luputu  •  29 Martie 2018, 16:43

Si ne miram ca ninge vara!

337461080097992
Marian Dumitrescu  •  29 Martie 2018, 16:32

Radoi a uitat si acum il pupa in ... pe Burleanu. Tradarea este in singele neamului de mii de ani. Mare director tehnic....

Vezi toate comentariile (11)
Comentează