FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Octavian Popescu e cu gândul la un transfer: „Sper să plec cât mai repede” » În ce campionat vrea să joace

Octavian Popescu // FOTO: Imago
Octavian Popescu // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2023 10:11 / Actualizat miercuri, 04 ianuarie 2023 10:40

Octavian Popescu (20 ani) este cu gândul la un transfer în străinătate și spune în ce campionat ar vrea să joace. 

Extrema de la FCSB vorbește despre planurile de viitor și dezvăluie că și-ar dori un transfer în Anglia.

Lionel Messi, acord verbal pentru noul contract: „Planul e clar”
PSG
Lionel Messi, acord verbal pentru noul contract: „Planul e clar”

 Octavian Popescu visează la un transfer în Anglia 

„E cel mai frumos în Anglia. E incredibil! E cea mai tare atmosferă. Stadioane full, cum fac suporterii la goluri... La orice echipă din Anglia. Vreau să câștig campionatul și să plec cât mai repede în străinătate. 

Cred că sunt suficient de matur. Pot să fac pasul, însă aştept să vină o ofertă şi să vedem Eu mi-am pus de la început niște lucruri in minte şi cred că fix cum am gândit, aşa a fost. 

Când eram mic, ziceam «Lasă, că o să ajung la 18 ani să joc în Liga 1» și am jucat în Liga 1. Am zis că o să debutez la națională la 19-20 ani, am debutat la naţională. Până acum sunt în grafic”, a declarat Octavian Popescu pentru OrangeSport

În acest sezon de Liga 1, Octavian Popescu a bifat 20 de meciuri pentru FCSB, a marcat de două ori și a oferit 5 pase decisive. În total, pentru FCSB are 104 meciuri în toate competițiile, reușind 16 goluri și 18 pase de gol. Nu are niciun trofeu câștigat.

Octavian Popescu, lăudat de Dumitru Dragomir 

Dumitru Dragomir (76 de ani), fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit în termeni laudativi despre Octavian Popescu. 

„Octavian Popescu e tare de tot! Dacă îl ia cineva acum și bagă puțină forță în el, poate să joace în orice campionat din Europa”, a declarat Dumitru Dragomir. 

Octavian Popescu, cea mai mare cotă de piață dintre tinerii jucători români 

La sfârșit de an, cercetătorii elvețieni de la Institutul CIES Football Observatory au publicat un studiu făcut pe jucătorii născuți după 1 ianuarie 2002, care au acumulat experiență în întrecerile oficiale din 2022, luând în evidență 73 de ligi și campionate din întreaga lume, data expirării contractelor și valoarea estimată de piață. 

CIES a alcătuit un Top 10 pe 20 de posturi diferite și cu un minimum de minute disputate în ultimele 12 luni, clasamente în care figurează patru fotbaliști U21 din Superliga: Tavi Popescu (FSCB), Robert Popa (FCU Craiova), Alexandru Pantea (FCSB) și Constantin Grameni (Farul). 

La poziția de aripă stânga cu rază largă de acțiune figurează pe treapta a treia Octavian Popescu în regres în acest sezon. Cu un coeficient al experienței bun, 25,2, la fel ca al lui Anthony Elanga (Manchester United) și depășiți doar de Adam Hlozek (Leverkusen). „Decarul” vicecampioanei a jucat 3.721 de minute în acest 2022, are 20 de ani și acord până în 2024, cu cea mai mare cotă de piață dintre tinerii români, 9 milioane de euro. 

VIDEO Andrei Dumiter, declarații despre plecarea de la FCSB: „Nu mai voiam să joc la echipa a doua”

Citește și:

Momentul care i-a schimbat cariera lui Tavi Popescu » De ce a refuzat CSU Craiova: „Sunt mai bun de atât”

Francezul trecut pe la Dinamo a rămas îndrăgostit pe viață de București: „Îmi amintește mult de Paris, iar mâncarea era uimitoare!” » Interviu după 10 ani cu jucătorul dat dispărut de club

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (58)
mr90
mr90  •  05 Ianuarie 2023, 13:27

Va imaginati un duel al lui cu Walker de la City ? :))

maradona79
maradona79  •  05 Ianuarie 2023, 09:42
Postat de Sarcastique pe 04 Ianuarie 2023, 21:07

e un prost pe acolo , doarinliga1 e numele lui , care se identifica cu becali si cu fcsb . el spune ca "am luat " meleoane pe man morutan , si "va lua " si pe oct popescu . bine , el e zero barat , dar "va lua , va face " dimpreuna cu becali .

Are procent la fiecare vanzare. :))) In plus, nu stie ca in returul cu Silkeborg FCSB a jucat cu 7 titulari in echipa de start.

Baluba
Baluba  •  05 Ianuarie 2023, 09:00

Nici macar romaneste nu vorbeste. Cum va comunica atunci cu aia acolo?

Vezi toate comentariile (58)
Comentează