FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Pablo Brotons: "Un Contra mai defensiv"

Articol de - Publicat miercuri, 22 iulie 2009 00:00

Molinero, fundaşul dreapta dorit de Dinamo, a fost văzut ca o mare speranţă a lui Atletico Madrid, însă nu a reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor

Francisco Molinero este de aseară, de la ora 22:00, dinamovist cu acte în regulă, "cîinii" asigurîndu-şi serviciile unui fundaş dreapta, liber de contract, de Primera Division. După aproape o zi întreagă de negocieri, spaniolul a semnat pe 3 ani cu roş-albii. Va avea un salariu de 10.000 de euro pe lună pentru primul sezon de contract. Plus bonusuri de performanţă ce i-ar dubla venitul. Şefii vorbeau ieri şi de o primă de instalare de 100.000 de euro. "Ne-am luat fotbalist de clasă! Ăsta este transfer, nu ce au făcut alţii", se lăudau ei. Totuşi, pînă aseară nu se luase hotărîrea dacă Molinero va merge în Portugalia să joace cu FC Porto. Mai degrabă nu.

Comparaţii cu Contra
Molinero face parte dintre jucătorii crescuţi şi promovaţi în Primera Division de Atletico Madrid. Pablo Brotons, unul dintre redactorii Marca din departamentul Atletico Madrid îşi aminteşte: "Trebuia să-l înlocuiască, dacă nu mă înşel, chiar pe Contra, într-un moment în care Atletico avea nevoie de un fundaş dreapta de meserie. În comparaţie cu Contra, se poate spune că e mai bun pe faza defensivă, dar mai slab pe cea ofensivă. Iar cum în Spania se pune mult accent pe atac, Molinero n-a reuşit să convingă, Atletico folosindu-l în general pe postul său pe Antonio Lopez, care era stîngaci".

Diferenţe de nivel
Despre viaţa extrasportivă, Pablo Brotons nu-şi aminteşte să fi apărut elemente negative, la fel cum nu au existat accidentări importante: "În 2006, Atletico l-a împrumutat la Malaga, apoi l-a cedat la Mallorca, de unde a plecat, un an mai tîrziu, la Levante, în Segunda Division. A fost o promisiune la vremea respectivă, însă nu a confirmat pe nicăieri. Asta nu înseamnă că nu ar putea reuşi în România, pentru că, fără supărare, nivelul din Spania este mult mai ridicat".

CARTE DE VIZITĂ
Nume: Francisco Jose Molinero Calderon
Locul / data naşterii: Toledo / 26.06.1985
Înălţime / greutate: 1,75 metri / 72 kg
Post: fundaş dreapta
Selecţii la echipa naţională a Spaniei: Under 17 (16), Under 19 (1), Under 20 (5), Under 21 (2)

L-au luat după CV
Sosirea lui Molinero ar acoperi un post deficitar în echipă, acela de fundaş dreapta. Ibericul i-a impresionat prin CV-ul lui pe şefii dinamovişti. "Nu ştiam mare lucru despre el, dar dacă a jucat la Atletico Madrid şi în Primera Division, plus că are prezenţe la «naţionalele» de juniori ale Spaniei, înseamnă că este cineva. Plus că este tînăr şi de mare viitor", au spus oficialii din Ştefan cel Mare.

Contra îl recomandă
Ex-dinamovistul Cosmin Contra a fost unul dintre cei care l-au recomandat pe Molinero lui Cristi Borcea încă de anul trecut. "Molinero este o soluţie bună pentru Dinamo. Un fundaş lateral de valoare, a jucat alături de mine la Atletico Madrid. Ar fi bine şi pentru Molinero să joace în România la o formaţie care se bate la titlu. Nu aş recomanda un fotbalist pe care nu-l cunosc", a declarat Contra.

I-au plăcut tricourile
Molinero a sosit la Bucureşti în noaptea de luni spre marţi, însoţit de impresarul Toni Curea. Fotbalistul s-a cazat la un hotel din Capitală, dar tratativele au fost purtate cu Borcea de către agentul său. Roş-albii susţin că spaniolul a fost plăcut impresionat de echipamentul lor, care şi în acest sezon este identic cu cel purtat de Atletico Madrid în urmă cu trei ani. "I-a convenit asta, sperăm să fie de bun augur", au mărturisit oficialii dinamovişti.

"Cristi Borcea m-a rugat să-i găsesc un fundaş dreapta pe care să se poată baza. Ar fi o afacere pentru Dinamo, e tînăr şi are perspective pentru a se impune"
Cosmin Contra, fundaş Getafe

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (10)
 •  23 Iulie 2009, 05:53

Asa defensiv si fundas, a dat anul trecut 3 goluri in 21 de partide, mai multe decat Banel Nicolita si Toja la un loc, iar aia sunt mijlocasi! Vai de steaua noastra!

 •  22 Iulie 2009, 12:31

pai singura lui hiba e ca e prea 'defensiv' din cate inteleg. Pai Dinamo cam are nevoie de fundasi defensivi ca sa nu ia gol.. de atac se ocupa oricum mijlocasii si varfurile..deci mi se pare bun

 •  22 Iulie 2009, 10:25

nu, nu-i adevarat! molinero este un cafu.. dar parca un pic mai bun.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează