FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA - FRANŢA, AZI, 21:30, TVR 1, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Pe holurile Tribunalului Bucureşti, Cristi Chivu le-a răspuns celor care-i cereau să revină la “naţională”: ”Nu mă întorc!”

Articol de GSP - Publicat marti, 06 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 05 septembrie 2011 23:03

Fostul căpitan al "naţionalei" a zburat spre Bucureşti aproape degeaba: după cinci minute, judecătoarea i-a spus că poate pleca. Fundaşul urmează să se antreneze în această dimineaţă cu Inter


Filmul " Dosarul transferurilor" are toate şansele să concureze ca durată cu "Tînăr şi neliniştit": ieri, episodul 33 a avut şi un "guest star", Cristi Chivu fiind audiat ca martor. În rest, proceduri sterile, inculpaţi plictisiţi, preşedintele rapidist Dinu Gheorghe, citat şi el ca martor, anticipînd încă de la începutul şedinţei: "Aveam o grămadă de treabă şi uite că stau pe aici. Nici în 20 de ani nu se limpezeşte ceva!".

"Cristi, hai, tată, înapoi la naţională!"
Pentru a evita presa care forfotea, Chivu a urcat direct la etajul doi al Tribunalului Bucureşti. A ignorat astfel furnicarul creat cu un etaj mai jos, în faţa sălii în care urma să înceapă şedinţa şi în care Jean Pădureanu, George Copos şi Gică Popescu se adunau treptat.
Îmbrăcat la patru ace şi uşor obosit, interistul a schimbat pe furiş cîteva vorbe cu Iulian Arhire, fostul jucător al Oţelului citat în aceeaşi speţă. Curînd însă, descinderea incognito a lui Chivu s-a risipit: cîţiva bărbaţi plini de tatuaje şi lanţuri, cu treabă prin tribunal, l-au recunoscut. L-au asediat prietenoşi: "Cristi, hai, tată, înapoi la naţională! E nevoie mare rău de tine!". Fundaşul a zîmbit politicos şi a parat: "Mulţumesc, dar am hotărît ceva".

Prioritar la audieri
Deşi programată la 12:00, şedinţa a întîrziat aproape jumătate de oră. Cînd s-a făcut prezenţa, Chivu a coborît flancat de Victor Becali, părînd cu totul şi cu totul stîngaci în sala de tribunal. În lista de martori citită de judecătoare, fotbalistul era programat ultimul la audieri. N-a părut revoltat, deşi venise în ţară special pentru acest eveniment.

A părăsit sala conştiincios, după care avocatul Doru Viorel Ursu a rugat instanţa: "Am dori ca martorul Chivu să fie audiat mai repede. E o situaţie specială, astă-seară are avion spre Italia şi mîine antrenament". Acesta e şi motivul pentru care Chivu va lipsi diseară din tribune la inaugurarea Naţional Arena.

Puţin mirat, Cristi a revenit în sală şi s-a aşezat în faţa judecătoarei. "Trebuie să plecaţi repede?". "Da, o văd pe mama şi mă întorc la treabă", a zîmbit fostul căpitan. A jurat pe Biblie fără emoţie, iar după trei minute a înlemnit: instanţa i-a prezentat declaraţia pe care o dăduse în 2008, el a confirmat că o menţine, apoi a fost pus pe liber! Cu o figură uimită, a plecat zîmbind. Nu era locul lui pe acolo.


Nouă martori audiaţi
Alături de Chivu, ieri au fost prezenţi ca martori în dosar Ion Stan, Petre Badea, Marcel Popescu şi Vladimir Cohn, foşti membri în CA al Dinamo, Ioan Martin şi Marcel Bălaş, foşti oficiali ai lui CFR Cluj, alături de Dinu Gheorghe, în problema transferului lui Cristi Dulca. Fostul gălăţean Iulian Arhire a fost audiat cu privire la transferul său la Pohang Steelers în 1999.

3 octombrie e data următorului termen din "Dosarul Transferurilor": va fi citat atunci şi fostul jucător Cosmin Contra

"Tata Jean" a clacat
Imediat după audierea primului martor, apărătorii inculpatului Jean Pădureanu au solicitat instanţei ca fostului preşedinte al Gloriei să îi fie permis să părăsească sala. După un drum lung de la Bistriţa, Pădureanu a acuzat stări de leşin şi a fost lăsat să plece, cîtă vreme audierile de ieri nici nu aveau ca obiect transferuri legate de clubul lui "Tata Jean".

Instanţa, străină de fotbal :)
Judecătoarea a oferit ieri două momente amuzante, arătînd că lumea fotbalului nu îi e tocmai familiară. Întîi, în timpul audierii fostului preşedinte CFR Cluj Mircea Bălaş, magistratul a întrebat dacă Sică Puşcoci era impresarul clubului Rapid. Bălaş a amuţit, în sală s-a chicotit, iar avocatul lui George Copos a explicat că un club nu poate fi impresariat. Al doilea episod: Arhire a fost chestionat dacă a semnat şi el actele de transfer între Oţelul şi Pohang Steelers. "Nu, doamnă, păi, nici nu se poate!", a replicat fostul fotbalist. "Aha. Da, ştiu, am vrut să ştiu dacă s-a întîmplat, totuşi", a încercat să pareze judecătoarea, în rîsetele înfundate ale asistenţei.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Special
Motivare șocantă a Înaltei Curți în „dosarul Mario Iorgulescu” » Explicația ștergerii condamnării de 13 ani și 8 luni pentru omor: „Nu a folosit mașina ca mijloc pentru suprimarea vieții”
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (20)
remobile
remobile  •  07 Septembrie 2011, 00:32

Nesimtit ca de obicei!!!!!!!!!! Caracterul i-i va ramane chiar daca va juca si 80 de ani pe afara...

costy81gl
costy81gl  •  06 Septembrie 2011, 13:31

@ljunex ai dreptate. Daca Chivu ar spune ce-l nemultumeste la nationala (EX: anumite persoane, banii castigati, atitudinea suporterilor), poate impreuna, romanii ar putea sa gaseasca o solutie. Dar cand face pe enigmaticul, parca iti lasa un gust amar.

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  06 Septembrie 2011, 12:56

E usor sa critici sa arunci cu noroi si injuraturi. Si e si mai usor sa uiti cate a facut Cristi pentru noi toti romanii, pentru nationala. Atentie toti frustratii care-l jignesc pe Cristi: este o tara libera si fiecare are dreptul sa-si croiasca drumul in viata! Cei care nu sunteti in stare sa acceptati decizia lui aveti probleme, fel de fel, cautati-va si o sa vedeti ca asa este: aveti ascunse frustrari, nervi, fel de fel de rani din trecut chiar si prezent, multe... cautati si o sa va dati seama. Daca aveti probleme rezolvati-le nu aruncati cu noroi ca nu o sa va treaca problemele. Nu aveti nici dreptul sa-l obligati sau sa ii cereti sa se revina. Puteti sa il rugati sa o faca. Atat!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează