FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

UPDATE Șefii lui CFR Cluj dau înapoi în fața amenințărilor ultrașilor și scot echipa din oraș

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022 18:30 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 18:30

CFR Cluj a depus o cerere către Consiliul Județean Cluj pentru închirierea arenei Cluj Arena în meciul din etapa a 12-a cu Petrolul. La auzul veștii, ultrașii Universității, echipa care folosește stadionul, i-au amenințat direct pe campionii din Gruia cu „repercusiuni”, astfel că șefii echipei lui Petrescu au decis să plece la Mediaș. 

UPDATE 18:20 / CFR Cluj se mută la Mediaș

CFR Cluj a decis ca meciul cu Petrolul să se joace pe arena din Mediaș.

„CFR are oameni responsabili în conducerea clubului. Chiar dacă cererea lor este legală, urmare a pozițiilor exprimare de unele instituții abilitate, au decis sa joace meciul la Mediaș. Prin aceasta se preîntâmpina nașterea sau escaladarea unei posibile stări de tensiune in oraș, pe fondul unei eventuale decizii”, a fost reacția președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, potrivit Știri de Cluj

Au început lucrările la stadionul CFR-ului » Cerere oficială pentru a juca în „casa” rivalei + Costul total al operațiunii
CFR CLUJ
Au început lucrările la stadionul CFR-ului » Cerere oficială pentru a juca în „casa” rivalei + Costul total al operațiunii

„Un meci, pe stadionul Dr. Mircea Luca, în care CFR ar avea statut de gazdă, nu va fi acceptat de Peluza Șepcile Roșii! U-iștii au umplut străzile Clujului și le-au transformat într-o mare furtună în alb-negru, pentru ca acest stadion să existe, casa noastră.

Nu suntem împotriva unei decizii, nu prevenim, nu avertizăm, vă spunem răspicat că nu acceptăm și ne asumăm orice repercusiune!”, a transmis peluza Șepcile Roșii într-un comunicat.

Cristi Balaj: „Avem varianta Cluj Arena, dar dorim să evităm tensiunile”

În urmă cu o săptămână, Cristi Balaj a deschis subiectul mutării CFR-ului pe stadionul Cluj Arena, din cauza problemelor cu gazonul.

„Avem „Cluj Arena”, dar, în semn de respect, dorim să evităm tensiunile. Dacă ne vor permite cei de la U Cluj vom evolua acolo, dar dacă consideră că nu este oportun, atunci vom găsi probabil un alt stadion. Există Mediaș, Bistrița, Baia Mare, Alba Iulia”, a declarat Cristi Balaj la emisiunea „Liga Digi Sport”.

U Cluj- CFR Cluj rivalitate istorică

Universitatea Cluj - CFR este cel mai vechi derby din Liga 1. Primul duel dintre cele două echipe a avut loc în 1920 și s-a încheiat cu victoria feroviarilor 8-0, ce purtau denumirea de KTC. Universitatea Cluj și CFR Cluj au împărțit stadionul orașului, „Ion Moina”, alături de celelalte echipe până în anii 1973, când CFR Cluj și-a construit stadionul din Gruia.

Rivalitatea dintre cele două echipe s-a intensificat începând cu 2002, când Arpad Paszkany a preluat CFR Cluj. Atunci, mai mulți membri din staff-ul „studenților” au trecut la CFR Cluj după ce Paszkany le-a oferit salarii mai mari.

Tot în acea perioadă a existat un război al declarațiilor între Iuliu Mureșan, Arpad Paszakny și fanii Universității Cluj, care a dus la episodul „Arde Gruia”. Ultimul episod care a inflamat spiritele între cele două tabere s-a produs în mai 2012, când Cadu s-a bucurat în fața fanilor Universității Cluj, iar Bornescu a sărit la bătaie.

Ulterior, partida a fost suspendată de arbitrul Alexandru Tudor și s-a rejucat, fiind câștigată cu 3-2 de CFR Cluj. Astfel, formația din Gruia a cucerit atunci matematic titlul din sezonul 2011 - 2012.

Citește și alte știri:

Dan Petrescu nu va sta mult „șomer” dacă se va despărți de CFR: două oferte din fotbalul englez! Toate detaliile

MM s-a enervat în direct, după ce l-a auzit pe Dan Petrescu: „Da' pleacă, omule!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (46)
doar...titi
doar...titi  •  22 Septembrie 2022, 17:45
Postat de balotelli pe 22 Septembrie 2022, 04:39

Da. În sezonul trecut era omniprezent pe articolele și live-urile cu U. Se declara fan U Cluj, dar recunoștea că susține în egală măsură toate echipele din oraș: CFR sau chiar Sănătatea. S-a supărat însă rău de tot după *** cu Hermanstadt din penultima etapă, când am ratat promovarea directă, zbierând pe aici cu majuscule ca cel mai fanatic ultras U-ist. Nu l-am mai văzut de atunci. Totuși, ce spunea el... cu prietenia dintre studenți și frânari... n-avea legătură cu rivalitatea istorică dintre cele 2 cluburi - pe care nu o nega. Se referea la acea mare parte a microbiștilor clujeni care susțin ambele echipe. Acei suporteri există. Și nu sunt puțini. Cunosc și eu câțiva. Nu-s atât de împătimiți, dar iubesc fotbalul suficient de mult pentru a merge pe ambele stadioane, având o favorită doar în derby-ul local, în funcție de miză. Pe ăștia nu-i vezi prin peluze, printre ultrași, ci în tribune printre suporterii obișnuiți. Iar alți clujeni, care se mulțumesc să vadă meciurile la TV - la fel - sunt fanii ambelor echipe. Deși au crescut cu U, mirajul cupelor europene i-a atras spre CFR. Și chiar dacă echipa lor de suflet rămâne U Cluj, se bucură de fiecare trofeu pe care 'rivalii' îl aduc orașului. Dar vocea lor nu se aude. Pentru că au ales să tacă și să înghită mesaje de genul "Nu avertizăm, nu prevenim, nu acceptăm!" Dar acceptăm violența. Am preferat să cedăm și să-i lăsăm pe ultrași să fie vocea noastră. Am murit.

rivalitatea dintre cele doua cluburi este istorica!! SSSU a fost fondata de prof Iuliu Hatieganu unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai Romanismului, in timp ce kvsc era echipa sistemului austroungar!!! poate ca unele simboluri s-au pierdut pe DRUM in cetatea clujului dar cunisc oameni in mediul rural care mai bine ar muri decat sa aplaude urmasa kvsc!!!

daniaania
daniaania  •  22 Septembrie 2022, 15:16
Postat de msergiua pe 21 Septembrie 2022, 20:12

Lumea sa nu uite ca U CLUJ este cam singura si cea mai importanta sursa de venit pentru Cluj Arena. Daca nu am fi noi s-ar cam alege praful de stadion. Si asa inghitim destule *** din cauza Untold-ului si inchiriem un stadion care abia pe la jumatatea campionatului ofera o suprafata de joc cat de cat decenta. Comentacii sa faca un exercitiu de imaginatie si sa-si inchipuie cum ar fi sa inchirieze un apartament si in fiecare an timp de 3 luni proprietarul te roaga sa pleci in alta parte ca dupa 3 luni de zile sa se intoarca inapoi si apartamentul sa fie distrus, paturile sa fie distruse si sa faca acel apartament practic nelocuibil

Vai de voi că și așa Cluj Arena ii in faliment că voi plătiți o suma modica ,și nu aveți buget numa de la primărie.Despre ce naiba vorbești? Daca clujenii nu va mai dau bani intrați în faliment. Poate prindeau bine banii oferiți de CFR pe chirie.

daniaania
daniaania  •  22 Septembrie 2022, 15:07

Nu au ce să facă deoarece Boc ii cu U și toți din Primărie. Susțin echipa financiar. Primesc o suma modica la chirie din partea echipei pt stadion. Clujenii f multi nu sunt de acord cu finanțarea acestei echipe de ani de zile. Chiriași cu apucături de proprietari. Foarte urat unde sa ajuns. CFR Campioana ii alungată din propriul oraș de Consiliul județean( sa nu supere ultrasii lui u).

Vezi toate comentariile (46)
Comentează