FOTBAL  »  Superliga  »  REMEMBER

Perle din arhiva FOTO GSP » La un pas de bătaie: derby încins în Ghencea între Steaua și U Craiova

Articol de GSP - Publicat joi, 05 octombrie 2017 12:57

Sezonul 1993-1994. În etapa a 27-a, pe Ghencea, Steaua a dat piept cu Craiova, pe 27 martie '94. 

Deși nu a fost, propriu-zis, un derby, cele două echipe fiind despărțite, la acel moment, de opt puncte, întâlnirea a iscat scântei, dând mari bătăi de cap brigăzii de arbitrii condusă de Dan Dragoș Crăciun.

Silviu Lung și Marian Bondrea  au luat "foc" pe banca de rezerve. Lăcătuș a căutat "roșul" cu lumânarea, după o altercație cu Sburlea, dar, finalmente, spiritele s-au calmat.

S-a terminat 1-1. După ce Craioveanu a deschis scorul la reluarea reprizei secunde, Ilie Dumitrescu a egalat de la punctul cu var, dintr-un penalty aprig contestat de olteni, iar la final steliștii s-au bucurat (foto - arhiva GSP).

În acel sezon, Steaua avea să ia titlul. Pe locul 2, a venit U Craiova, la 13 puncte distanță de lider, iar pe 3, Dinamo.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (12)
observator_federal
observator_federal  •  05 Octombrie 2017, 16:09
Postat de chimistul_99 pe 05 Octombrie 2017, 13:42

Ce linie de mijloc avea Steaua.....I.Dumitrescu, Panduru, Galca, I.Stan.

Da, dar si tandemul Stanga - Craioveanu era senzational, doi fotbalisti de super clasa carora le-a fost mai usor sa se impuna afara, in campionate puternice (Olanda si Spania), decat sa lupte "contra curentului" in fotbalul românesc...

vlad.dracul
vlad.dracul  •  05 Octombrie 2017, 17:51
Postat de Florin Craiova pe 05 Octombrie 2017, 17:28

care craiova a jucat atunci? cumva csu clona?......... ahhh nuuuuu. Dupa mintea clonatilor in 94 nu mai era craiova, iar clona intra in hibernare ,urmand sa apara in 2013 ..

Să ştii că m-am umplut de scârbă gândindu-mă că-n ziua de azi un meci dintre Steaua Bucureşti şi Universitatea Craiova ar fi transcris ca FCSB - CS U. Câtă puşcărie ar trebui să facă Mircea Sandu şi Mitică Dragomir pentru toate matrapazlâcurile astea cu palmarese, culori, continuitatea echipelor etc. Oare cum de nu se sesizează absolut nimeni să-i dea în judecată în privinţa chestiunilor respective? Dacă FCSB nu e Steaua, atunci de ce nu a fost obligat Becali să înceapă cu noua lui echipă din liga a 4-a sau a 5-a, aşa cum prevedeau regulamentele în vigoare? Dacă Steaua a încetat să existe în 2003, de ce n-a fost lăsat locul vacant în Divizia A, iar FaciCeSpuneBecali să pornească din campionatul judeţean? Despre clona de la Craiova nici n-are rost să mai pomenesc...

343852939374610
Florin Craiova  •  05 Octombrie 2017, 17:28

care craiova a jucat atunci? cumva csu clona?......... ahhh nuuuuu. Dupa mintea clonatilor in 94 nu mai era craiova, iar clona intra in hibernare ,urmand sa apara in 2013 ..

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close