FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CRAIOVA, SÎMBĂTĂ, 20:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Piţi măreşte primele pentru meciul cu Craiova » Preţul succesului: 3.000 de euro

Articol de - Publicat miercuri, 28 iulie 2010 00:00

Piţurcă a decis să mărească prima pentru o victorie împotriva Universităţii Craiova, tehnicianul Stelei dorind să aibă jucătorii extrem de motivaţi sîmbătă seara.

Steaua pregăteşte în cele mai mici amănunte primul meci de pe teren propriu din actualul sezon. Şi tocmai pentru că se anunţă un meci la care vor veni, după multă vreme, foarte mulţi spectatori, Piţurcă îşi doreşte cu orice preţ să cîştige. Tocmai din acest motiv, vrea să îşi motiveze la maximum jucătorii şi a decis să mărească prima obişnuită pentru meciurile de pe teren propriu.

Dacă bonusul anunţat fotbaliştilor înainte de startul campionatului era de 2.000 de euro, Piţurcă le va propune elevilor săi 1.000 de euro în plus pentru fiecare om dacă sîmbătă seara vor învinge pe Universitatea Craiova. Va fi al doilea joc consecutiv la care Răduţ şi compania vor avea primă, după ce pentru succesul din prima rundă cu U Cluj au încasat deja cîte 2.000 de euro.

Este primul sezon după doi ani de pauză în care jucătorii Stelei joacă pe prime de meci partidele din campionat. Pînă acum, Becali nu mai acceptase să ofere bonusuri financiare fotbaliştilor, însă acum situaţia s-a schimbat o dată cu venirea lui Victor Piţurcă.

4.000 de euro va fi prima pentru jucătorii Stelei în meciurile cu Dinamo, Rapid şi CFR, partide considerate derby-uri cu contracandidate la cîştigarea campionatului

450 de mii de euro e bugetul lunar de salarii pentru jucătorii şi antrenorii Stelei în acest moment

Piţurcă ia bani doar la obiectiv
Un amănunt foarte interesant e faptul că deşi jucătorii vor încasa bonusuri pentru fiecare succes în campionat, nu acelaşi lucru e valabil şi pentru cel care le-a obţinut aceste prime. Victor Piţurcă are promisă o primă doar în cazul în care va cîştiga campionatul sau o va duce pe Steaua în Champions League, caz în care va lua o sumă fabuloasă: 3 milioane de euro.

Bonusuri şi pentru Europa League
Piţurcă îi va anunţa pe elevii săi că vor încasa bani şi dacă vor reuşi să treacă de play-off-ul Europa League şi vor ajunge în grupe. Anul trecut, primele au variat între 10.000 şi 15.000 de om, însă Becali a refuzat să le mai achite. Acum, fiecare va lua minimum 10.000 de euro. Steaua va avea asigurat un premiu de un milion de euro din partea UEFA dacă va ajunge în grupe, la care se vor adăuga bonusurile pentru puncte acumulate şi reţeta din vînzarea de bilete. "Dubla" din play-off se va disputa pe 19 şi 26 august, tragerea la sorţi urmînd a avea loc pe 6 august.

Istoria la intrarea în stadion
Piţurcă a decis să schimbe pînă şi înfăţişarea stadionului din Ghencea. A ordonat ca la intrarea dinspre tribuna oficială să fie pus un panou de peste 15 metri pătraţi pe care să fie trecute toate trofeele Stelei. Alături de sigla şi de noul slogan al clubului, "Trup şi suflet pentru culori", pe respectivul panou sînt bifate toate cele 50 de trofee din palmaresul Stelei.

Nu e Ienei, e Ilie Dumitrescu
Steaua continuă să-l aştepte pe Emeric Ienei în funcţia de preşedinte, însă fostul antrenor din Ghencea nu a acceptat. Motivul pentru care trenează instalarea lui e faptul că Ienei (73 de ani) îşi doreşte o casă cît mai aproape de stadion în care să locuiască alături de soţia sa. Dacă problema cu Ienei nu va fi rezolvată, Piţurcă îi va propune lui Ilie Dumitrescu să prea funcţia numărul 1 în club.

Dragomir despre Piţurcă
Şeful LPF, unul dintre prietenii actualului antrenor al Stelei, a comentat cum va arăta trupa din Ghencea sub comanda fostului selecţioner. "Transferurile verii la Steaua sînt Piţurcă şi Dorel Stoica. Piţurcă va face sigur o echipă cîştigătoare. Dacă va putea face şi o echipă mare? Aici sînt mai rezervat", a declarat Dragomir.

Stoichiţă îl înţeapă pe Gigi
Fostul antrenor al Stelei a fost ironic la adresa patronului din Ghencea. "L-am auzit pe Gigi Becali spunînd că trebuia să iau titlul cu lotul pe care l-am avut la dispoziţie în sezonul trecut la Steaua. Totuşi, observ că noul antrenor, Piţurcă, a mai păstrat doar 9 fotbalişti, iar pe restul i-a dat afară. Trageţi voi concluziile mai departe", a declarat Stoichiţă la Fanatik Show.

Urziceniul l-a încurcat pe Piţurcă
Pentru că Unirea a disputat meciul cu Zenit pe stadionul din Ghencea, Steaua a trebuit să-şi modifice întreg programul de antrenamente. Piţurcă, adept al şedinţelor de pregătire după-amiaza, a fost nevoit să le mute dimineaţa, atît luni, cît şi ieri, tocmai din cauza faptului că vestiarele erau ocupate seara.

- Astăzi, la ora 12:00, Steaua va pune în vînzare biletele pentru meciul cu Universitatea Craiova, de sîmbătă seara. Cele mai ieftine tichete sînt la peluze (10 lei) şi la tribuna a II-a (15 lei).
- Nicoliţă, Stancu şi Tănase vor prezenta astăzi, în Ghencea, noile tricouri de joc la meciurile din deplasare. Şi în acest an, echipamentul Stelei va fi oferit tot de Nike.
- Gică Craioveanu a prefaţat duelul Steaua - Craiova: "Ţin cu Universitatea. Am jucat acolo, Ştiinţa m-a format, iar prietenului meu Piţurcă îi ţin pumnii de duminică încolo".

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (10)
raluka_sexi
raluka_sexi  •  28 Iulie 2010, 15:26

bv piti asa castigam tot id meu pt stelisti este ghionearaluka

mariansorin1983
mariansorin1983  •  28 Iulie 2010, 14:38

Ce-i place lui Stoichita Slugarita sa se bage-n seama.Stoichita este cel mai pervers si corupt om din fotbalul romanesc

nicolle84
nicolle84  •  28 Iulie 2010, 14:19

Cam multa galagie pentru un meci cu o echipa care era sa retrogradeze sezonul trecut. Steaua o sa invinga la pas. Un 2-0 ca sa nu sufere Piti pe urma.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează