FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Poetul Valeriu Argăseală » Momentul în care președintele FCSB începe să recite în platoul Gazetei: „Se odihnesc cei plini de milioane / Lasă palate, conturi, avioane”

Articol de - Publicat miercuri, 06 septembrie 2023 20:30 / Actualizat miercuri, 06 septembrie 2023 21:33

Invitat în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, Valeriu Argăseală, 68 de ani, președintele FCSB, a fost provocat să recite pentru prima oară în direct una dintre poeziile scrise de el. 

- Domnule Argăseală, o prezență rară! Bine ați venit și-o să încep cu premiera pe care ne-ați pregătit-o.
- Mulțumesc, nea Ovidiu, de invitație.

- Vă pregătiți să scoateți prima carte de poezii, "Suflete reci". De unde pasiunea asta?
- Era ziua de naștere a domnului Vladimir Găitan. Am avut o relație foarte bună, chiar dacă era un dinamovist convins. Prieten foarte bun cu domnul George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie, care este stelist, FCSB-ist. A fost ziua de naștere a domnului Găitan și m-a rugat domnul Mihăiță să-i facem o surpriză lui Dodel, așa cum îi spunea. Atunci am scris o poezie inspirată din toată viața dânsului, mai ales că în ultimii zece ani a fost bolnav.

- Și? Ați citit-o acolo?
- Au fost mai mulți actori, oameni din anturajul dânsului, și a citit poezia domnul Mihăiță. Soția dânsului a plâns, fiica a plâns, lui i-au dat lacrimile. "Băi puișori! Voi surpriza asta mi-ați făcut-o? Nu se poate așa ceva". În momentul când se îndrepta către noi să rupă momentul de emoție, domnul George Mihăiță a luat și un tricou special pe care îl făcusem. "Uite, mă Dodele! Asta e surpriza noastră". Avea Steaua pe o parte și Dinamo pe cealaltă.

- De câți ani scrieți?
- Din 2017. Deci n-am stricat prea multe creioane. Ha, ha, ha! Am momente când scriu zi de zi, în alte perioade nu scriu câte două, trei săptămâni.

- Cam triste poeziile dumneavoastră...
- Soția, care este un critic aspru, mi-a spus: "Tu pari depresiv! Tu când scrii arăți că ceva în tine se petrece, dar nu în mod fericit".

- Așa și pare, să nu vă supărați.
- Eu scriu când sunt supărat și stresat.

- La câte titluri a pierdut FCSB...
- Ha, ha, ha! Trebuia să am mai multe volume. Ziua nu prea am timp de poezii și nici inspirație.

- Le scrieți la calculator sau cum?
- Le scriu cu clasicul pix sau creion pe foaie de hârtie, apoi le trec pe un stick. Cred că e o formă de a simți că transmitem ceva palpabil. Cu calculatorul e un zid care se creează între cel care scrie și rezultatul muncii lui.

Interpretare EXCLUSIVĂ a poeziei „Cimitirul și cuvântul”

Poetul Valeriu Argăseală » Momentul în care președintele FCSB începe să recite în platoul Gazetei: „Se odihnesc cei plini de milioane / Lasă palate, conturi, avioane”

Citește și:

CSA Steaua a finalizat programul de dezvoltare: ce echipă e prioritatea #1 + soluția pentru promovare + ușile rămân deschise pentru FCSB în Ghencea: „Cazarma 3618 trebuie să genereze și venituri”
CSA STEAUA
CSA Steaua a finalizat programul de dezvoltare: ce echipă e prioritatea #1 + soluția pentru promovare + ușile rămân deschise pentru FCSB în Ghencea: „Cazarma 3618 trebuie să genereze și venituri”
Rapidistul Mircea Geoană, întâmplare inedită cu Mircea Lucescu la Istanbul: „Am făcut 50 de metri în trei ore! Săreau turcii pe el”
PRIETENII LUI OVIDIU
Rapidistul Mircea Geoană, întâmplare inedită cu Mircea Lucescu la Istanbul: „Am făcut 50 de metri în trei ore! Săreau turcii pe el”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
Stars
Stars  •  07 Septembrie 2023, 11:49

O multime de frustrati s-au calcat pe degetele de la picioare pt prima data cand au auzit ca e vorba de poezie.....evident era vorba de autor, dusmanul stelist, trista soarta! :)))))) La tv sa-l chemati pe Argaseala sa ne cante o romanta, te unge la inima dupa ce lalaie vreun rapidist sau dinamovist consacratele momentului, am pomenit rapidist si dinamovist ca m-am gandit la ala mic, nascut rapidist, fan dinamovist! :)))))

Spaceballs
Spaceballs  •  07 Septembrie 2023, 09:45

Abilitatea de a versifica nu te face automat poet. Ce scrie 'nea Argaseala e de o mediocritate exemplara.

remarque
remarque  •  07 Septembrie 2023, 08:31

fara suparare dar poezie inseamna altceva.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează