FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA-U CRAIOVA 4-0

Poli Timişoara a spulberat Craiova şi s-a apropiat la două puncte de Oţelul » Careu pentru titlu

Articol de GSP - Publicat luni, 14 martie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 13 martie 2011 22:23

Poli i-a nimicit pe juveţi şi a ajuns la numai două puncte de lider

Poli a speculat perfect eşecul Galaţiului la Tg. Mureş. Ieri, Craiova n-a contat. Poate vreo cinci minute, în prima parte, cînd dansul fraţilor Costea pe "16"-le bănăţenilor a creat emoţii.

Timişoara a început timid, cu Ghionea în postură stranie, de atacant. Dar lucrurile au intrat pe făgaşul normal odată cu golul lui Zicu. Machedonul, într-o formă incredibilă, s-a aflat la capătul şutului expediat de Goga şi a deviat în plasă, 1-0 (37).

Magera show
A venit, apoi, rîndul cehului Magera să facă spectacol. Cu călcîiul a deviat în plasă trasorul lui Alexa, punîndu-i în genunchi pe juveţi. Meciul a şi murit aici. După pauză, Axente a ratat din toate poziţiile, însă Magera a rămas lucid. Din voleu a trimis, la colţul lung, o minge sărită aiurea din apărarea Craiovei. La 0-3, Craiova şi-a căutat onoarea pe contre. Napoli a aruncat în teren atacant după atacant, dar nu s-a întîmplat nimic. Finalul a rămas al Timişoarei. Goga a pătruns pe dreapta, ca la antrenament, apoi a tras năpraznic, în vinclu, şi a semnat triumful total al Banatului. Bănia moare, Timişoara sprintează spre titlu.

"Sîntem pregătiţi să ne batem la titlu. Gestul lui Ghionea, care a sprintat 100 de metri în minutul 84 e relevant pentru ceea ce poate această echipă"
Marian Iancu, patron Poli Timişoara

"Am jucat incredibil de prost, nu recunosc această echipă. Dar eu cred că nu vom retrograda"
Adrian Mititelu, patron U Craiova

"Am cîştigat trei meciuri din trei în această primăvară. Dar nu avem voie să cedăm nici un punct pentru a cîştiga campionatul"
Dan Alexa, căpitan Poli Timişoara


15-0 a fost raportul ocaziilor de gol în favoarea timişorenilor

Invazie violet
Pînă sîmbătă la prînz, doar 4.000 de tichete fuseseră vîndute. Aseară, însă, 20.000 de fani s-au aflat în tribunele stadionul "Dan Păltinişanu", făcînd un spectacol total. "Facem ceea ce trebuie, adică jum fotbal. Aşa că e normal ca lumea să vină din nou pe stadion", a declarat, după meci, patronul Marian Iancu.

"Am dat-o cu călcîiul!"
Dan Alexa s-a bucurat ca un copil la cel de-al doilea gol al meciului, dar mijlocaşul a avut o surpriză după doar cîteva secunde. Magera l-a îmbrăţişat, dar l-a anunţat că el fusese marcatorul golului: "Eu am dat-o cu călcîiul", s-a putut citi pe buzele cehului, care a mai înscris şi în repriza a doua.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (19)
t_danc
t_danc  •  16 Martie 2011, 00:17

MI-A PARUT BINE PT TIMISOARA SI RAU PT CRAIOVA. SPER CA ACEASTA ECHIPA FRUMOASA A CRAIOVEI SA NU RETROGRADEZE SI MAI SPER SA IA POLI TITLUL! FORZA VIOLA!

claustrofobus
claustrofobus  •  15 Martie 2011, 09:58
Postat de piciu pe 15 Martie 2011, 09:28

steaua?CIne e steaua?pe ce loc e ca nu stiu...cred ca va doare gatul cat va uitati in sus dupa primele 3...saracii de voi...Pentru noi exista locul 1 pentru ceilalti exista...mastercard =))))))

pentru ceilalti existe valize! mastercard e pentru oameni cu carte!

claustrofobus
claustrofobus  •  15 Martie 2011, 09:34

ghionea intr-adevar a jucat foarte bine. jucatorii au incredere in fortele lor nu fenteaza fotbalul, se dedica total. probabil ca presiunea pusa pe titulari de catre rezerve,concurenta, precum si motivarea lor de catre uhrin si de publicul timisorrean ii face sa alerge si in minutele de prelungire ale partidei la 3-0 pentru Poli.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează