Articol de Viorel Tudorache - Publicat marti, 07 februarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 06 februarie 2012 21:39
Doctorul ”naţionalei” susţine că staff-ul României nu e răspunzător pentru problemele musculare acuzate de internaţionalii stelişti, deoarece în stagiul din Antalya s-a lucrat ştiinţific. Pentru poţiunea naturală, FRF a plătit circa 9.000 de euro.
Problemele musculare acuzate de internaţionalii Chipciu, Gardoş şi Tănase au devenit un nou subiect de dispută între oficialii Stelei şi staff-ul "naţionalei". Roş-albaştrii dau vina pe pregătirea solicitantă efectuată în Antalya de selecţionerul Victor Piţurcă, dar medicul lotului, Pompiliu Popescu, demontează teoria celor din Ghencea: "În Antalya s-a făcut o pregătire ştiinţifică! A fost controlată şi susţinută de o medicaţie corectă, sigură, o alimentaţie şi o odihnă pe măsură. Iar Marius Dima e cel mai bun preparator fizic din ţară".
Pompi a mai spus: "Chipciu a plecat fără nici o problemă de la lot, iar Tănase văd că a jucat. Depinde şi de modul în care îşi pierd nopţile unii jucători. De asemenea, integrarea lor în program e foarte importantă".
30 de euro pentru o porţie
Medicul a făcut şi o dezvăluire din bucătăria lotului: "Zilnic, înaintea primului antrenament, jucătorilor li s-au administrat cîte 250 de grame de suc natural, special pentru tonifierea organismului. Un mix din sfeclă roşie, rodie, varză albă, ţelină şi ananas. Sfecla ajută la detoxifierea ficatului, rodia conţine antioxidanţi, la fel şi ţelina, care, în plus, e şi bogată în magneziu. Varza asigură un drenaj digestiv, iar anansul e puternic mineralizant. FRF a plătit foarte mult, circa 30 de euro pentru o porţie".
Cum în lot au fost 23 de jucători, iar la un antrenament s-au consumat circa 6 litri de suc natural, rezultă că pentru întreaga cantitate consumată în cele 12 zile s-au cheltuit aproximativ 9.000 de euro.
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul