FOTBAL  »  Superliga  »  VASLUI VREA TITLUL

Porumboiu îi asigură galacticului Caro un buget de minimum 10 milioane de euro!

lopez caro, laurentiu rosu
lopez caro, laurentiu rosu

Articol de - Publicat miercuri, 16 iunie 2010 00:00

Spaniolul Juan Ramon Lopez Caro, fost principal la Real Madrid și cel mai important antrenor care a activat vreodată în Liga 1, a fost prezentat de FC Vaslui într-o conferinţă de presă, alături de noul staff.

Tehnicianul spaniol nu a venit cu mîna goală, în Moldova aducîndu-i pe secunzii Jose Sanchez Maqueda şi  pe Laurenţiu Roşu, dar şi pe preparatorul fizic Cedric Thyus Vieville. Noua echipă tehnică a trecut la treabă, vizionînd mai multe dvd-uri cu jocurile Vasluiului. Ei au pus la punct şi detaliile legate de cele două cantonamente din această vară. Din vechiul staff tehnic a fost păstrat doar antrenorul cu portarii, Ioan Mangeac.

Ne vom dedica trup şi suflet pentru a scoate randamentul maxim şi pentru a obţine rezultate în noul proiect. Fiind un proiect nou, sigur că o să apară şi probleme, dar sperăm ca toată echipa de la Vaslui să fie unită, fiindcă numai aşa se pot scoate rezultate”, a mai spus antrenorul lui FC Vaslui, care va avea la dispoziţie un buget de 10 milioane de euro.

Bugetul poate creşte, în funcţie şi de ce achiziţii dorim să facem. Deocamdată, nu o să ia nimeni niciun jucător de la Vaslui, fiindcă dorim să li se dea toată încrederea fiecărui jucător, pentru a demonstra ce poate”, a precizat Ciprian Damian, preşedintele lui FC Vaslui.

Un fost stelist în staff-ul lui Caro
Laurenţiu Roşu se află la prima experienţă în calitate de antrenor şi speră să aibă o contribuţie bună în noul proiect, astfel încăt aşteptările vasluienilor să nu fie zadarnice.

Voi încerca să-i ajut cît pot demult. Am venit aici fiindcă există un proiect ambiţios. Am multe de învăţat şi e o experienţă nouă pentru mine. O să fiu în alt plan. Pînă acum am fost jucător, unde era cu totul altceva. În Spania, am fost adversar cu mister Caro, iar acum sper să fim buni colegi. Şi pentru mine a fost o surpriză, a trebuit să mă decid în scurt timp. Sper să iasă lucrurile bine şi FC Vaslui să termine mai sus în clasament faţă de sezonul trecut”, a spus Roşu, care va fi şi interfaţa dintre echipă şi antrenori.

Convins de ambiţia lui Porumboiu
La conferinţa de presă, Lopez Caro a precizat că înainte de a primi oferta de la Adrian Porumboiu nu a auzit în viaţa sa de Vaslui, însă s-a lăsat convins de propunerea finanţatorului vasluian încă de la prima întălnire, considerănd-o una foarte serioasă.

“Primordială a fost ambiţia domnului Porumboiu de a forma o echipă competitivă în următorii ani. Încă de la prima întîlnire cu domnul Porumboiu, am observat o ambiţie foarte mare şi dorinţa de a face un lucru serios. Intenţionăm să formăm aici unul dintre cele mai importante cluburi din Europa”, au fost primele cuvinte ale tehnicianului spaniol în faţa presei din Romănia.

Nu e un pas înapoi venirea la Vaslui
Lopez Caro susţine că nu e un pas înapoi decizia de a veni să antreneze o echipă de provincie din România.
Este o nouă etapă a carierei de antrenor. În viaţă sunt mai multe etape, însă aceasta e cea mai importantă, care în următorii ani ai proiectului sperăm să o ducem la bun sfărşit”, a precizat noul antrenor al Vasluiului.

Vrea să-şi cunoască elevii
Reunirea lotului este programată pentru joi, 17 iunie, unde Lopez Caro vrea să-şi cunoască noua echipă. Deocamdată, spaniolul nu se gîndeşte la transferuri, fiindcă vrea să afle care e potenţialul lotului actual.

“Vreau să cunosc căt mai repede lotul şi să evaluez munca de anul trecut. Sunt jucători cu calităţi extraordinare, dar acum trecutul nu contează, aşa cum nici trecutul meu nu mai are vreo valoare. Important e să ne gîndim la prezent şi viitor. E de umblat la mentalitatea jucătorilor. E ceea ce contează cel mai mult acum”, a completat fostul antrenor al naţionalei Under 21 a Spaniei.

Caro recunoaşte că e nevoie de noi fotbalişti, orientîndu-se deja către jucătorii autohtoni: “Să vedem unde va fi nevoie de transferuri. Suntem obligaţi să avem în lot cel puţin opt jucători români. E un număr impresionant pentru un timp aşa de scurt, însă sperăm să-i aducem pe cei mai buni din liga întîi. Vreau să desenez o echipă în care faza ofensivă să fie în primul plan, fără a neglija faza defensivă”.

S-a consultat cu Lăcătuş
Înainte de a accepta oferta lui Porumboiu, Lopez Caro s-a consultat şi cu fostul tehnician al Vasluiului, de unde a primit informaţii preţioase.

Am vorbit foarte mult cu Lăcătuuş şi îi mulţumesc pentru disponibilitatea avută. Am primit foarte multe referinţe, care îmi sunt de mare ajutor”, a recunoscut antrenorul, care are ca obiectiv o clasare cît mai bună în campionat. Am venit din tot sufletul, e clar că vrem să cîştigăm campionatul. Dar trebuie să ne respectăm adversarii”, a afirmat Caro.

Liga 1, un campionat puternic
Juan Ramon Lopez Caro a venit cu lecţia învăţată în Romănia, avînd detalii amănunţite despre Liga 1, pe care o vede una dintre cele mai puternice competiţii din Europa.

Ştim foarte bine că Liga 1 e un campionat ambiţios. Ştiu că sunt multe echipe care se vor bate pentru titlu. Important e să-i respectăm pe toţi adversarii şi să ne vedem de treabă, pentru a ne atinge obiectivele”, a subliniat Caro, care se va dedica proiectului de la Vaslui, astfel încăt la final toată lumea să fie mulţumită.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează