FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Primul transfer: Spadacio

Articol de - Publicat sambata, 07 iunie 2008 00:00

Giuleştenii au bătut palma cu Nacional Madeira pentru transferul mijlocaşului brazilian Juliano Spadacio (27 de ani).

Jose Peseiro s-a întors în Portugalia, însă şi-a început deja munca la Rapid. Noul tehnician din Giuleşti le-a transmis oficialilor rapidişti numele jucătorilor pe care îi doreşte. Primul pe lista sa este Juliano Spa­dacio, de la Na­cio­nal Madeira, care poate evolua atît mijlocaş stînga, cît şi în centrul liniei mediane.

Fathi Taher a negociat ieri cu Rui Alves, preşedintele lui Madeira, iar la finalul tratativelor, cele două cluburi au bătut palma pentru 1,5 milioane de euro. Giuleştenii aşteaptă acum un răspuns pozitiv şi din partea jucătorului, căruia i-au pregătit un salariu de 220.000 de euro. Dacă va accepta să vină în Grant, Spadacio ar deveni cel mai bine plătit rapidist.

Brazilianul este o mai veche cunoştinţă a alb-vişiniilor. Mij­locaşul de 27 de ani a evoluat în dubla manşă pe care Rapid a disputat-o cu formaţia portu­gheză în Cupa UEFA, în 2006 (1-0, 0-1, 1-2 după prelungiri). Ba chiar în partida retur, Spadacio a marcat unicul gol al echipei sale, direct din lovitură liberă. Rapidiştii au rămas impresionaţi de ca­li­tăţile sale şi au încercat să-l aducă încă de pe atunci, însă tranzacţia nu s-a realizat din cauza sumei de transfer, considerată prea mare de George Copos.

4 goluri în 29 de partide a marcat mijlocaşul sezonul trecut pentru Madeira.

“Domnul Peseiro ne-a înmînat o listă cu numele fotbaliştilor pe care îi vrea la Rapid. Nu putem face public numele lor pînă cînd nu sîntem siguri că îi putem aduce”
Grigore Sichitiu director general adjunct Rapid

Vrea şi doi africani

Pe lista lui Jose Peseiro se mai află încă doi jucători pe care portughezul de 48 de ani îi cunoaşte foarte bine din perioada cînd le-a pregătit pe Sporting şi Panathinaikos. Camerunezul Rudolph Douala (29 de ani) este atacant şi evoluează în prezent la Saint-Etienne, însă a fost elevul lui Peseiro la Sporting. Tehnicianul portughez vrea să întărească şi defensiva, iar pentru asta îl cere pe nigerianul Joseph Enakarhire (25 de ani), de la fosta sa formaţie, Panathinaikos.

Carte de vizită

Juliano Goncalves Spadacio

Data naşterii: 16.11.1980
Înălţime: 1,80 m
Greutate: 70 kg
A mai jucat la: XV de Jau (2001), Uniao Sao Joao (2002), Corinthians (2002-2003), SV Salzburg (2003-2004), Paulista (2005), Atletico PR (2005), Nacional Madeira (2005-2008)

Citește și:

Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Euro 2024
Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Superliga
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Val de plecări la Universitatea Cluj! Șapte jucători, OUT
Superliga
Val de plecări la Universitatea Cluj! Șapte jucători, OUT

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (2)
 •  07 Iunie 2008, 12:03

Dani, te pricepi in fotbal ca mama mielului! Spadacio e f.bun! Determinant pt jocul lui Nacional da Madeira; Douala si Enakarhire au jucat la Sporting-ul lui Peseiro care a ajuns pana in finala Cupei UEFA, trecand de Feyenoord, Newcastle Utd, Middlesborough (sic!)si AZ Alkmaar printre multe altele. Muriti de invidie? Ha-ha! Peseiro stie ce face!

 •  07 Iunie 2008, 11:04

tot fotbalisti marca Copos ajung la rapid...pai asta a jucat in fiecare an, la alta echipa:)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează