FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Proaspăt instalat la Dinamo, Munteanu îşi expune filozofia: "Nu vînd iluzii, vreau disciplină, muncă şi viteză!"

Dorinel a efectuat deja aseară primul antrenament alături de noii săi elevi // Foto: Raed Krishan
Dorinel a efectuat deja aseară primul antrenament alături de noii săi elevi // Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 15 noiembrie 2012 22:04

Dorinel Munteanu a fost instalat oficial ieri pentru următorii doi ani şi jumătate şi anunţă că va instaura la echipă profesionalismul nemţesc.

- Domnule Munteanu, reveniţi după aproape 20 de ani la Dinamo, ce sentiment vă încearcă?
- E o zi foarte importantă din viaţa mea, sînt bucuros că m-am întors la clubul la care am făcut performanţă, care mi-a deschis drumul spre fotbalul din Vest şi la echipa naţională. E o provocare pentru mine, iar împreună cu jucătorii, fanii şi conducătorii voi aduce Dinamo unde a fost cu puţin timp în urmă.

- Ce le promiteţi fanilor dinamovişti?
- Nu am venit aici să vînd iluzii, ci să investesc toate cunoştinţele şi toată priceperea mea despre fotbal. Dinamo are un lot valoros şi îmi doresc să obţin maximum de la ei. Vreau să repet performanţa de la Galaţi, unde am cîştigat titlul, Supercupa şi am ajuns în grupele Champions League, iar pentru asta am nevoie de susţinere şi de linişte.

- Cum i-aţi simţit pe jucători avînd în vedere că Dinamo e pe locul 7?
- Vreau să le redau încrederea băieţilor, ăsta e punctul vulnerabil al echipei în momentul de faţă. Mai sînt cinci etape de Liga 1, plus partida din Cupa României pînă la pauza de iarnă şi sper să scot maximum de la băieţi, la mine nu merge cu jumătăţi de măsură! Vreau să le redau dorinţa de a cîştiga, iar uşor, uşor să fim din nou sus în clasament.

"Fanii au uitat că am bătut Steaua?!"

- Cum veţi gestiona relaţia cu suporterii?
- Am venit să muncesc şi mă deranjează faptul că ultraşii nu mă vor, normal că nu îmi pică bine. Lumea uită că am cîştigat trofee împotriva Stelei, ca exemplu Supercupa cu Oţelul! Chiar dacă nu mă iubesc pe mine, fanii trebuie să îi susţină pe jucători şi le promit că vor fi bucuroşi de ce vor vedea la Dinamo. Voi avea o discuţie cu reprezentanţii galeriei şi voi încerca să-i conving cum s-au derulat evenimentele la momentul respectiv. Nu-mi fac probleme pentru că avem acelaşi ţel, ca echipa să fie sus în clasament.

- Vă menţineţi declaraţia cum că v-aţi scoate perioada Steaua din CV?
- Am spus asta la un moment dat şi nu retractez, a fost o perioadă de care nu vreau să mai vorbesc sau să îmi amintesc.

- Bonetti a venit cu gîndul de a întineri lotul, la dumneavoastră vor mai avea loc un Dănciulescu sau un Munteanu?
- Nu vreau să vorbesc despre ce a făcut Bonetti, eu pot să spun că la mine joacă doar acela care respectă ce are de făcut şi ne ajută în teren.

- E adevărat că aţi condiţionat venirea dumneavoastră de achitarea la zi a salariilor jucătorilor?
- Împreună cu acţionarii, ne-am pus de acord că, pentru a face performanţă, avem nevoie de susţinerea totală a conducerii inclusiv la acest capitol.

- Aţi jucat mult timp în Germania, metodele dumneavoastră de pregătire vor fi axate pe exerciţii fizice?
- Toţi colaboratorii mei cu care vin la Dinamo sînt axaţi pe pregătire fizică, sînt specializaţi în această branşă. Nu vreau să se sperie băieţii, dar ca să dea randament maxim trebuie să alerge mult! Trebuie să conştientizeze că fără disciplină şi multă muncă nu o să avem rezultate.

- Meciul cu Viitorul, de mîine seară, va fi şi un duel cu Gică Hagi? La selecţii sub tricolor l-aţi bătut...
- Eu nu am nici o răutate sau vreun duel cu Hagi, dînsul este patron, finanţator la Viitorul, iar eu sînt antrenor şi vreau să cîştig, deşi nu va fi uşor la Constanţa. Chestia cu numărul de selecţii este deja istorie, iar ce e în trecut e scris în cărţi.

Staff-ul lui Munteanu:
Cornel Dinu - director tehnic
Yuksel Yesilova - antrenor secund
Cătălin Ciorman - antrenor secund
Constantin Niculae - preparator fizic
Liviu Bătineanu - medic
* Dorinel va mai aduce zilele acestea un antrenor de portari şi un preparator fizic

6 echipe a mai antrenat Munteanu în cariera sa: CFR Cluj, FC Argeş, FC Vaslui, U Cluj, Steaua şi Oţelul

2 trofee a cucerit Dorinel ca antrenor, ambele la Oţelul: titlul şi Supercupa României

27 de goluri a marcat Munteanu în cele 67 de partide jucate în tricoul alb-roşu în perioada 1991-1993

134 de selecţii are Dorinel Munteanu la echipa naţională şi 16 goluri

"Mai sînt doar două zile pînă la meciul cu Viitorul, dar îmi asum întreaga responsabilitate. Trebuie să facem tot posibilul să învingem în faţa acestei echipe cu jucători tineri şi talentaţi" (Dorinel Munteanu, antrenor Dinamo)

"Voi colabora cu Cornel Dinu, un om de fotbal valoros. Avem nevoie de astfel de oameni lîngă noi, de un sfat, de o discuţie, să ne ajutăm pentru a da randament maxim" (Dorinel Munteanu, antrenor Dinamo)

"Am avut şi opţiuni mai ieftine de antrenori, dar Dinamo merită valoare, performanţă, iar aceste lucruri se plătesc! Dorinel are bonusuri pentru victorii, titlu, Cupă şi calificarea în cupele europene" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

"Nu vrem rezultate bune pe moment şi apoi să revenim unde sîntem acum! Dorim să construim o echipă pe termen lung, iar asta necesită răbdare cu antrenorul şi cu echipa" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

"Îi doresc succes lui Dorinel, însă nu cred că-l prinde primăvara la Dinamo! Ar fi trebuit să vină la iarnă, să facă el pregătirea, acum echipa e praf. Dacă iese şi din Cupă e grav!" (Dănuţ Lupu, ex-mijlocaş Dinamo)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”
Tenis
Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”
Liga 2, etapa #8: Eșec rușinos pentru Claudiu Niculescu » Toate rezultatele de azi + Clasamentul
Liga 2
Liga 2, etapa #8: Eșec rușinos pentru Claudiu Niculescu » Toate rezultatele de azi + Clasamentul
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”
Superliga
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

„Bătălia de la Santiago”, cea mai sângeroasă partidă din istoria fotbalului: Poliția a trebuit să intervină pe teren de 4 ori!


Comentarii (32)
gilos
gilos  •  16 Noiembrie 2012, 18:33

Am mari dubii in calitatile de antrenor ale lui dorinel...Titlul luat cu Otelul a fost o rusine, un blat mizerabil pe axa marius stan-lpf-frf. Apoi, s-a facut de ras in Champions League unde a reusit performanta de a face zero puncte !! Pe unde a mai antrenat, fie a fost dat afara, fie a plecat lamentabil, cu coada-ntre picioare : arges, cfr, steaua, vaslui...etc Mi se pare ca ne-am intors de unde am plecat. Dorinel a pupat ghiulul actionarilor, echipa o sa i-o faca impresarii, mitica o sa fie invitat in loja si o sa ne explice ce mare trupa are Dinamo si cat de grozav e antrenorul ...Deja mi-e sila de ei ...

icornel2012
icornel2012  •  16 Noiembrie 2012, 17:25
Postat de tofanelu pe 16 Noiembrie 2012, 09:50

Am o propunere pentru suporterii dinamovisti: la urmatorul meci de pe teren propriu, sa mergem 20-30 mii...cat mai multi cu putinta....iar in minutul 15 sa plecam TOTI de pe teren...pana atunci sa protestam impotriva conducerii lui Dinamo, a liu Mitica samd...ca forma de prostest pentru aducerea unui mercenar ca Dorinel, omul fratilor albanezi, conducerii de 2 bani a lui Dinamo, a lui Mitica care se baga in treburile interne a unei echipe, a inlaturarii lui Dario de la echipa...Ce spuneti?

pai unde sa gasesti 20-30 mii????? :P ha ha

icornel2012
icornel2012  •  16 Noiembrie 2012, 17:17

De ce sa isi scoata perioada Steaua din CV ? cand a fost jucator sau antrenor ? ca jucator a castigat un titlu ,ca antrenor nu fost tocmai rau .Ar fi mai bine decat sa o ia pe aratura cu declaratiile sa dovedeasca suporterilor dinamovisti ca e bun ca antrenor nu sa ii aiba de partea lui prin faptul ca uraste Steaua . Din partea mea ma simt bine chiar si daca el nu e fan Steaua si sper sa ii batem si in retur cu marele " antisteaua" pe banca .

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close