FOTBAL  »  Superliga  »  CONCLUZIA STAGIULUI DIN CIPRU: STEAUA E PUTERNICĂ

Produs de calitate

Articol de , - Publicat sambata, 09 februarie 2008 00:00

Cele 5 amicale de la Larnaca au confirmat ce se ştia, că Steaua are apărare beton, dar şi că în jocul echipei au apărut ingrediente picante ale fotbalului: tehnică, forţă şi viteză în ofensivă.
Victoriile din partidele de verificare nu contează în nici un clasament, decît poate în cel al antrenorului, care îşi face planurile pentru stabilirea primului "11". Cele 5 succese din cantonamentul de la Larnaca i-au adus însă lui Lăcătuş multe satisfacţii şi certitudini şi puţine griji şi semne de întrebare. Faţă de turul campionatului, cînd părea o marfă expirată şi neconsumată de nimeni, Steaua a devenit acum un produs de cea mai bună calitate. Rămîne de văzut cît va fi termenul de garanţie.

PORTARI
1. Zapata, 2. Vîtcă, 3. Cernea

Roş-albaştrii nu au de ce să-şi facă griji în privinţa goalkeeper-ului. Zapata a dovedit şi în amicale că e de bază. Nu greşeşte, se concentrează la fiecare joc şi e constant cum a fost şi în tur. Marea noutate este forma bună a lui Vîtcă. El a reuşit prestaţii excelente şi i-a luat faţa lui Cernea, autor al unei gafe mari în meciul cu Teplice, cînd l-a scos din sărite pe Lăcătuş.

0 goluri au încasat Zapata şi Vîtcă, re marcaţii stagiului, în cele 5 partide amicale

DEFENSIVĂ
Trei posturi din 4 ocupate
Revenirea lui Ghionea e, de departe, lucrul cel mai important pentru sistemul defensiv al Stelei, dar nu numai. Atitudinea din teren a acestuia a schimbat mult în bine jocul echipei şi a mai turnat încă un strat de beton peste apărarea şi aşa de fier a vicecampioanei. A jucat excelent în cuplu cu Goian, tandem care e bătut în cuie în centrul defensivei. Rada şi Baciu l-au mulţumit şi ei pe antrenor, însă vor fi, la început, doar rezerve.
Pe dreapta, Golanski e şeful. A jucat mult şi a făcut-o bine, aportul lui în ofensivă fiind decisiv, golul lui Dică, din meciul cu Levski, şi cel al lui Pepe, din partida cu Budejovice, plecînd din piciorul polonezului. În schimb, în stînga, va fi bătălie mare pentru titularizare. Neşu a făcut un meci prost cu Levski, Eze nu a convins, iar Petre Marin a evoluat mai mult în partea dreaptă. Probabil că soluţia va fi tot Emeghara, aşteptat să revină de la Cupa Africii.


1 gol în 450 de minute a încasat Steaua în Cipru, cifră remarcabilă pentru o echipă aflată încă în perioada de pregătire

MIJLOCAŞI
Trioul de rezistenţă: Dică-Dayro-Mendoza
Lăcătuş a încercat un sistem cu un singur închizător, plus 4 oameni ofensivi în faţa lui. Mijlocaşul defensiv numărul 1 este în acest moment Ovidiu Petre, care a jucat perfect primele 3 amicale şi va începe sezonul ca titular, mai ales că Rădoi e încă accidentat. Apoi, în banda dreaptă Nicoliţă e senator de drept atît pentru că valoarea i-o impune, dar şi pentru că nu are nici un concurent serios.
În privinţa celorlalţi 3 mijlocaşi, Dică, Dayro şi Mendoza vor forma trioul de forţă din spatele atacantului. Primii doi se înţeleg de minune, viteza şi tehnica ireproşabilă ale columbianului îmbinîndu-se ideal cu ştiinţa de joc a lui Dică. Mendoza va juca în stînga şi pare a fi soluţia ideală de jucător ofensiv de bandă, care atacă tot timpul poarta şi care are capacitatea de a rezolva favorabil duelurile "unu la unu". În cazul lui însă, problema pe care Lăcătuş încă n-a rezolvat-o e în ce măsură peruanul va reuşi să facă şi faza defensivă, nefiind un fotbalist de genul lui Nicoliţă.

"Jucătorii străini care au venit au calitate tehnică deosebită şi s-a văzut că au adus un plus în jocul ofensiv"

Marius Lăcătuş

4 goluri
din cele 7 marcate în stagiul cipriot au fost reuşite de Dică şi Mendoza

ATAC
Pepe, fără rival
Steaua a reuşit să rezolve şi problema atacantului de careu, prin venirea lui Pepe Moreno. Columbianul s-a integrat imediat şi jocul său e exact ce-i lipsea echipei: un jucător masiv, dar mobil, care se bate de unul singur cu fundaşii adverşi, care păstrează mingea în atac pînă vin colegii săi din spate şi care ştie să joace rolul pivotului. În plus, la jocul aerian este imbatabil, reuşind şi un gol dintr-o asemenea execuţie cu Budejovice, dar are şi un şut sănătos, golul de la 22-23 de metri din meciul cu Teplice fiind argumentul cel mai bun. Va fi titular indiscutabil, urmînd ca prima lui rezervă să fie Habibou, după ce francezul îşi va reveni în urma accidentului suferit.

Activ şi eficient
Reuşitele lui Pepe în cele 4 amicale în care a jucat

- Metalurg Liepajas (1-0) / a jucat 45 de minute / a dat o bară, a scos penalty-ul din care a marcat Dică şi a mai avut alte două ocazii
- Levski Sofia (1-0) / a jucat 70 de minute / i-a pasat lui Dică la gol, a ratat o mare ocazie în minutul 13, cînd reluarea sa cu capul a fost scoasă miraculos de portar
- Budejovice (2-1) / a jucat 45 de minute / a marcat golul de 2-0, i-a oferit două mingi de gol lui Surdu şi Mendoza
- FK Teplice (2-0) / 90 de minute / a marcat în minutul 76, a creat "un-doi"-uri de mare efect cu Mendoza, din astfel de acţiuni ieşind două ocazii de poartă

REZERVE
Primii: Pleşan şi Surdu
Lăcătuş nu are doar un "11" de calitate, ci va avea la dispoziţie şi o bancă de rezerve solidă. Primele nume care au dat randament sînt Pleşan şi Surdu, două piese care au convins ori de cîte ori au jucat şi care ar putea avea pretenţii chiar la nivelul primei echipe. Primul pare singurul mijlocaş central capabil să facă la fel de bine faza ofensivă, dar şi ce cea defensivă şi e, alături de Dică, un fotbalist care ştie ce înseamnă o pasă filtrantă. Scăpat de tribuna ostilă, Surdu şi-a dat drumul la joc, a evoluat şi pe stînga, şi pe dreapta, iar viteza lui se mulează pe stilul sud-americanilor.
Ultimii: Neaga şi Badea
Salvat de Lăcătuş din colimatorul lui Gigi Becali, Rică Neaga nu i-a întors serviciul "Fiarei". N-a avut nici o realizare notabilă în cele 5 meciuri şi pare, faţă de perioada din toamnă, şi dărîmat din punct de vedere psihic. În schimb, Vali Badea a pierdut mult teren faţă de concurenţii direcţi. A fost extrem de individualist în toate meciurile, n-a marcat nici un gol şi l-a scos mai mereu din sărite pe Lăcătuş.

SITUAŢIA ACCIDENTAŢILOR
Revin Rădoi şi Habibou

Mirel e aşteptat la antrenament cu echipa în stagiul din Antalya, care va începe luni, însă e puţin probabil ca el să poată juca din primul minut în debutul sezonului, mai ales că vine după o lungă perioadă de inactivitate. Şi Habibou e OK şi va reveni la şedinţele de pregătire tot în Turcia, însă nici el nu poate emite pretenţii să joace titular în primele runde.

15 zile mai sînt pînă la primul meci oficial al Stelei, cel cu Poli Iaşi, din deplasare, din etapa a 20-a a Ligii I

ECHIPA PROBABILĂ PENTRU RETUR

Zapata - Golanski, D. Goian, Ghionea, Emeghara - Ov. Petre - Nicoliţă, N. Dică, Dayro Moreno, Mendoza - Pepe Moreno

Amicalele din Cipru
Steaua - Metalurgs Liepajas 1-0 (N. Dică)
Steaua - Levski Sofia 1-0 (N. Dică)
Steaua - Budejovice 2-1 (D. Goian, Pepe Moreno)
Steaua - FK Teplice 2-0 (Mendoza, Pepe Moreno)
Steaua - Lokomotiv Sofia 1-0 (Mendoza)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (114)
 •  11 Februarie 2008, 08:52

echipe de mana a doua PE DRACU! rapid, dinamo si cfr nu au batut echipe de mana a doua ci s-au facut de cacat asa ca nu va mai dati cu parerea voi!!!!!!!!!

 •  11 Februarie 2008, 08:51

Pt. firentze Sa se mai uite la fotbal si sa vada pe ce locuri sunt in campionatele lor echipele respective. Si in rest GURA MICA :D

 •  11 Februarie 2008, 08:13

ASA E STE STEAUA E CEA MAI PUTERNICA ECHIPA.PE DRACU DACA PUTERNIC INSEAMNA SA CASTIGI IN FATA UNOR ECHIPE DE MANA A DOUA LA DIFERNTZE DE UN GOL SAU DOUA.TOTI DE LA STEAUA SUNT NISTE IDIOTI SI TEMBELI DACA CRED CA SUNT DEJA CEI MAI TARI,PENTRU CA LUCRURILE NU STAU CUM VIZEAZA STELISTII.

Vezi toate comentariile (114)
Comentează