FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID, FABRICĂ DE JUCĂTORI

Produşi de criză

Lucian Raduta
Lucian Raduta

Articol de - Publicat marti, 25 august 2009 00:00

Rapid promovează tineri crescuţi cu un buget cît salariul unui jucător adus de "afară"

Giuleştenii au descoperit că e mai avantajos să foloseşti copii din pepiniera proprie. Asta după ce în 2008 au cheltuit 5 milioane de euro pe achiziţii, record în istoria clubului. Marinescu, Straton, Păun, Bratu, Octavian Ionescu, Răduţă, Ioniţă, Dobroiu formează mai mult de o treime din lotul lui Viorel Hizo. Toţi au fost crescuţi la Rapid de la juniori, cu efort financiar minim din partea clubului.

"Cheltuim cam 200.000 de euro anual cu toate grupele de juniori, plus echipa a doua, care evoluează în al treilea eşalon", a explicat preşedintele Ion Taban. Antrenorul de la "satelit", Florică Drăghici, fost jucător al vişiniilor, crede că "suma cam asta e. Pînă la urmă, banii ăştia îi cîştigă Djalovici într-un sezon, deci eu zic că merită să investeşti în copii".

Copos a păstrat numărul minim de grupe
Rapid obţine randament maxim din centrul de juniori, deşi restructurarea dictată de Copos i-a atins şi pe antrenorii de la juniori. "Au fost multe grupe, acum au rămas doar 5, adică numărul minim impus de LPF. Fiecare formaţie de copii are un antrenor. Tehnicienii de la grupele desfiinţate şi-au pierdut serviciul", povesteşte unul dintre instructori.

1.000 de euro e salariul lunar pe care îl primesc tinerii promovaţi de la Rapid II în lotul lui Hizo

3 baze de pregătire are Rapid pentru copii şi juniori: Pro Rapid, IUPS Chitila şi Liceul Tehnometal

4 jucători din pepiniera proprie a folosit Hizo contra Unirii Alba Iulia (2-0): Straton, Păun, Răduţă, Ioniţă

"Mai am trei super"
Florică Drăghici, tehnicianul ce a lucrat la "satelit" cu Răduţă, Ioniţă şi ceilalţi care sînt acum în lotul echipei mari, a nominalizat încă trei fotbalişti despre care crede că vor debuta în Liga I în perioada următoare:
- Andrei Matei (foto), mijlocaş ofensiv, 19 ani
- Tudor Barbu, fundaş dreapta, 21 de ani
- Alexandru Coman, mijlocaş central, 19 ani

"Generaţia asta are noroc cu criza! Uitaţi-vă ce se întîmplă şi la Steaua. Dacă ar fi fost bani, Răduţă sau Onicaş ar fi rămas rezervele unor străini"
Florică Drăghici, antrenor Rapid II

Djalo pleacă împrumut
Rijeka nu vrea să plătească 500.000 de euro pe Djalovici, adică suma cu care croaţii l-au vîndut Rapidului vara trecută, dar transferul se va face totuşi. Varianta de compromis se referă la un împrumut pe un sezon. Rijeka, pentru care Djalovici a marcat 24 de goluri în sezonul 2007-2008, va suporta salariul de 200.000 de euro al jucătorului.

Şase la echipa a doua
Hizo trimite şase jucători la echipa a doua, pentru meciul cu Dunărea Giurgiu, din Cupa României. Vor evolua pentru "satelit" Andrei Marinescu, Octavian Ionescu, Doru Bratu, Ivelja, Dobroiu şi Ale

Citește și:

„Îmi e milă de el” » Răducioiu îi cere retragerea lui Cristiano Ronaldo: „Neputință, e obsedat”
Euro 2024
„Îmi e milă de el” » Răducioiu îi cere retragerea lui Cristiano Ronaldo: „Neputință, e obsedat”
Florin Niță, ademenit cu un contract gigantic » Salariu cu șase zerouri pentru eroul României de la EURO 2024: Gazeta are detaliile
Nationala
Florin Niță, ademenit cu un contract gigantic » Salariu cu șase zerouri pentru eroul României de la EURO 2024: Gazeta are detaliile
Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu în România - Olanda + Toate informațiile din Germania, de la 5 reporteri GSP
Nationala
Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu în România - Olanda + Toate informațiile din Germania, de la 5 reporteri GSP

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (6)
 •  25 August 2009, 11:27

ati avut noroc ca am fost mai slabi dar tot steaua e favorita! forza alba si forza steaua

 •  25 August 2009, 10:18

toti suporterii le spuneau sa lase vedetele incaoabile si sa bage tinerii, tot la asta au ajuns dar sa pierdut un an

 •  25 August 2009, 09:31

au scos opt jucatori de fotbal, nu opt fotbalisti. cel de-al doilea substantiv este aplicat unui numar mult mai mic de persoane care sunt legitimate la o echipa de fotbal.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează