FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

CORESPONDENȚĂ DIN SLOVACIA Rapidiștii asudă » Incursiune prin antrenamentele lui Mutu: cine impresionează la flotări, cum a sărbătorit Kait 25 de ani + Schimbarea „Briliantului”

Rapidiștii, în Slovacia // foto: Cristi Preda, GSP +17   FOTO
Rapidiștii, în Slovacia // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat joi, 29 iunie 2023 14:58 / Actualizat joi, 29 iunie 2023 14:58

Rapid asudă la ședințele de pregătire ale lui Adrian Mutu, mai ales că antrenorul vrea să producă schimbări importante în stilul de joc al echipei.

  • Reporterul Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda se află în cantonamentul Rapidului din Slovacia, de unde transmit toate informațiile relevante. 

Rapid a remizat, 1-1, în primul amical al stagiului slovac, cu DAC Dunajska Streda. Sâmbătă, în prima parte a zilei, din nou de la ora 11:00, un ceas mai târziu la București, giuleștenii vor disputa a doua partidă de verificare a cantonamentului, contra maghiarilor de la Gyor.

O formație care a ajuns în liga secundă, deși este o grupare de tradiție în Ungaria, cu patru titluri de campioană, patru Cupe și o Supercupă.

La Samorin este cald și soare, 28 de grade Celsius, însă nu se resimte arșița din Capitală. Jucătorii „feroviarilor” au fost supuși dimineață unui antrenament intens, chiar dacă s-a disputat mult timp cu mingea, fiind o ședință de pregătire tactică în care Adrian Mutu a exersat câteva faze pe care vrea să le implementeze la echipă în perspectiva proximului sezon.

5 concluzii după primul test al Rapidului în această vară: „Nu mai plânge, joacă fotbal!” + Ce inovații propune Adrian Mutu
RAPID
5 concluzii după primul test al Rapidului în această vară: „Nu mai plânge, joacă fotbal!” + Ce inovații propune Adrian Mutu

5 detalii de la antrenamentul lui Rapid de astăzi

Iată 5 detalii din cantonamentul giuleștenilor din Slovacia:

+13 FOTO

1. Dragoș Grigore, flotări la foc automat

Unul dintre veteranii Rapidului, Dragoș Grigore, trage tare, de parcă ar fi la începutul carierei. Fundașul de 36 de ani este conștient că va avea o concurență mai puternică în sezonul ce va avea o presiune suplimentară, giuleștenii anunțându-și pretențiile la titlu.

Grigore se va duela pentru un loc de titular cu Iulian Cristea, Cristian Ignat și Paul Iacob, în condițiile în care Cristi Săpunaru este căpitanul și unul dintre simbolurile Rapidului. Sau, dacă Mutu va continua să forțeze modulul 3-5-2, ar putea exista o linie defensivă cu Cristea - Săpunaru - Grigore.

Oricum, Dragoș este printre cei care dau tonul la antrenamente și bagă flotări în momentele de respiro, dintre exerciții!

31de meciuri, 2 goluri și 2 assist-uri a adunat Dragoș Grigore în ediția precedentă în tricoul Rapidului

38de selecții a strâns Grigore pentru echipa națională

2. Mattias Kait, sărbătoritul zilei

De-abia sosit marți seară în cantonamentul formației din Slovacia, Mattias Käit este sărbătoritul zilei la Rapid. Estonianul a venit de la acțiunea echipei naționale, iar azi a sărbătorit prin muncă împlinirea celor 25 de ani.

Mijlocașul a tras cot la cot cu coechipierii, seara se va servi o felie de tort în cinstea sărbătoritului.

33de meciuri a strâns mijlocașul baltic în echipamentul Rapidului, 2 goluri și 3 assist-uri

3. Albu și tumba care a adus zâmbetele colegilor

Alexandru Albu, 29 de ani, a destins un pic atmosfera la antrenamentul de ieri al rapidiștilor. În momentul în care Mutu a cerut poziționarea a două porți pentru exercițiile la finalizare, mijlocașul s-a rostogolit pe sub poarta ce era cărată de către coechipierii săi! Apoi, a pus și el mâna, oferindu-și ajutorul.

5goluri și 3 assist-uri a strâns Albu în ultimul campionat, pentru giuleșteni, în 35 de meciuri

4. Horațiu Moldovan, reîncărcat

După ce a făcut minuni în poarta tricolorilor în remizele cu Kosovo și cu Elveția, Horațiu Moldovan, 25 de ani, s-a întors la serviciul de la club. Ieri dimineață, deja a intrat în pâine, pregătindu-se cu ceilalți trei goal-keeperi ai formației.

Adrian Mutu a venit de câteva ori în zona portarilor pentru a vedea și el cum se pregătesc. De fapt, „Briliantul” este într-o continuă mișcare pe durata unei ședințe de pregătire, vrea să vadă cu proprii ochi anumite detalii ale antrenamentului.

2milioane de euro este cota lui Moldovan conform transfermarkt

5. Chris Braun a început antrenamentele normal

Fundașul lateral Christopher Braun, 31 de ani, s-a antrenat separat în primele zile ale stagiului rapidiștilor din Slovacia. Mai mult, pe durata amicalului cu Dunajska Streda, germanul s-a pregătit separat alături de preparatorul fizic Roberto Berruero.

Apărătorul încă se resimte după ce a fost faultat tocmai de propriul coleg de la echipă, Kolinger, la meciul CFR Cluj - FCSB, când coechipierul său a apelat la un tackling dur pentru a-l stopa pe Florinel Coman. "Practic, l-am salvat pe Coman! Că m-a faultat pe mine, îmi revin, deși a fost teribil", a povestit Chris.

El speră să joace măcar câteva minute în ultimele amicale ale bucureștenilor, ieri s-a putut antrena normal alături de colegii de la Rapid. Totuși, a evitat câteva exerciții mai grele care ar fi putut să-i solicite musculatura, Braun primind recomandarea să nu riște deloc și să urmeze programul impus de staff-ul tehnic.

300.000 de euroa plătit Rapid celor de la CFR Cluj pentru a-și asigura serviciile lui Braun

Tot despre Rapid: 

Jayson Papeau l-a pus la punct pe Gigi Becali: „Să ne lase în pace, să mai vadă o dată Rapid - FCSB 5-1. Îi mai batem de 10 ori!”
RAPID
Jayson Papeau l-a pus la punct pe Gigi Becali: „Să ne lase în pace, să mai vadă o dată Rapid - FCSB 5-1. Îi mai batem de 10 ori!”
5 concluzii după primul test al Rapidului în această vară: „Nu mai plânge, joacă fotbal!” + Ce inovații propune Adrian Mutu
RAPID
5 concluzii după primul test al Rapidului în această vară: „Nu mai plânge, joacă fotbal!” + Ce inovații propune Adrian Mutu

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează