FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA 0-0

Rapid - Steaua a concurat cu cinci din cele mai mari derby-uri ale Europei! Vezi cum arată fotbalul nostru!

Articol de - Publicat marti, 09 noiembrie 2010 00:00

Week-end-ul recent încheiat ne-a oferit şase derby-uri europene, printre care şi unul intern, Rapid - Steaua.

Tensiunea acumulată în jurul acestei partide a fost una destul mare, în special după ce s-a aflat că cele două echipe se vor întîlni patru zile mai tîrziu în sferturile Cupei României. Totul a răsuflat însă. Partida s-a scurs repede, golurile au lipsit, ocaziile pot fi numărate pe degete, iar Rapid - Steaua a trecut ca şi cum n-ar fi fost. Prudenţa a fost cuvîntul cheie, o prudenţă care în unele momente a ajuns spre frică.

Nota derby-ului Rapid - Steaua: 6,5 Vezi rezumatul meciului Rapid - Steaua! (video)

Nici un scandal, dar nici fotbal. Steaua rămîne cu două bare, Rapid cu 2-3 şuturi, iar ambele îşi păstrează ca amintire un punct. Reporterii gsp.ro au urmărit în acest sfîrşit de săptămînă toate meciurile de mare importanţă din cele mai puternice campionate europe ( Real Madrid - Atletico Madrid, Laziio - AS Roma, Liverpool - Chelsea, PSG - Marseille, FC Porto - Benfica), iar concluzia este simplă: sîntem JOS! Vezi cum au arătat celelalte derby-uri!

Real Madrid - Atletico Madrid 2-0 Vezi AICI rezumatul! (video)
(R. Carvalho 12, Ozil 19)
Stadion: "Santiago Bernabeu", Madrid
Spectatori: 80.000
Ora de start: 22:00
Arbitru de centru: A. Mateu Lahoz

Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, R. Carvalho (Albiol 82), Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Di Maria (M. Diarra 82), Ozil, C. Ronaldo - Higuain (Benzema 73)

Atletico Madrid: De Gea - Valera, Ujfalusi, Dominguez, F. Luis - Reyes, M. Suarez, Tiago (R. Garcia 68), Simao (D. Costa 75) - Forlan, Aguero

Ce îşi propun în 2010-2011?
Real Madrid îşi propune acelaşi obiectiv an de an: "Tripla". "Galacticii" luptă pentru fiecare trofeu, iar transferurile din ultimii doi ani cer o cupă în vitrină. Aducerea lui Jose Mourinho a fost doar primul pas, iar debutul de sezon le dă încredere suficientă ibericilor că pot aduce în final Liga Campionilor înapoi în Madrid.

Atletico şi-a surclasat rivalii în sezonul trecut, aducînd la Madrid Europa League şi Supercupa Europei. După ce au terminat abia pe 5 în Primera, Forlan şi compania au ca obiectiv podiumul care asigură calificarea directă în grupele Ligii Campionilor. Nu este însă neglijată nici Europa League, unde aceştia vor încerca să îşi apere trofeul.

Sistem de joc
Real mizează pe cel mai în modă sistem din Europa în acest moment, 4-2-3-1, acelaşi cu care Jose Mourinho a realizat "Tripla" în sezonul trecut la Inter Milano. Mourinho apelează la doi închizători, alegînd mereu siguranţa în detrimentul spectacolului. Totuşi, are şi avantajul de a se baza pe un trio de senzaţie în spatele lui Higuain: Di Maria - Ozil - Ronaldo. Asta în condiţiile în care starul Kaka este absent. Atletico a mizat pe un clasic 4-4-2, cu Reyes şi Simao pe post de servanţi pentru cuplul de atac Aguero - Forlan.

Desfăşurarea partidei
Jocul din ultima vreme al lui Atletico a scîrţîit, iar inspiraţiile de moment al unor jucător nu te pot ajuta prea mult în faţa unui adversar ca Real. Forcingul oaspeţilor a dat roade încă din debut. Golul plutea în aer şi, chiar dacă reuşita lui Khedira a fost anulată, era doar o problemă de minute pînă la 1-0. Şi a venit în cel de-al doisprezecelea. Carvalho a urcat în atac la o fază care nu anunţa nimic şi, servit ideal, nu a ratat. Ozil a inventat o bijuterie 7 minute mai tîrziu din lovitură liberă şi jocul era gata. Aguero şi Forlan s-au luptat, dar degeaba. Prestaţiile lamentabile ale lui Tiago şi Simao au contribuit şi ele decisiv la eşecul oaspeţilor. Totuşi, aceştia pot acuza şi arbitrajul, Xabi comţînd un henţ în propriul careu care ar fi adus un penalty şi probabil eliminarea.

Vedeta: Mesut Ozil

Nota meciului: 8

Liverpool - Chelsea 2-0 Vezi AICI rezumatul! (video)
(Torres 11, 44)
Stadion: Anfield, Liverpool
Specatori: 44.238
Ora de start: 18:00
Arbitru de centru: Howard Webb

Liverpool: Reina - Kelly, Carragher, Skrtel, Konchesky - Raul Meireles (Spearing 90), Gerrard, Lucas Leiva, Maxi Rodriguez - Kuyt (Shelvey 84), Torres (Ngog 88)

Chelsea: Cech - Ivanovici (Bosingwa 70), Alex, Terry, Cole - Ramires, Obi Mikel, Jirkov (Sturridge 76) - Kalou (Drogba 46), Anelka, Malouda

Ce îşi propun în 2010 - 2011?
Campionii de la Chelsea trebuie să păstreze trofeul în Premier League, mai ales că specialiştii consideră că nici o altă echipă din Big Four-ul stagiunii precedente nu se ridică la standardul impus de albaştri. Chiar dacă nu au făcut achiziţii importante în vară, londonezii au un antrenor titrat pe bancă, pe Carlo Ancelotti şi dispun de soluţii interesante la Reserves. Liverpool trebuie să uite sezonul fără Champions League pe Anfield şi are ca ţintă imediată revenirea în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

Sistem de joc
Ancelotti a păstrat un mijloc solid, alcătuit din jucători puternici, care să le ofere lui Kalou, Anelka şi Malouda confortul necesar ofensivei. Din păcate pentru ei, the blues au avut în faţă o echipă în total contrast cu aşteptările pe care le-a creat în debutul de stagiune. Chelsea a opus un 4-3-3 unei formule clasice gîndite de Hodgson, 4-4-2, însă nu a putut evidenţia avantajul omului în plus pe ultimii 35 de metri.

Desfăşurarea partidei
Torres a infirmat cu o dublă superbă rumoarea vocilor care cereau cedarea sa în perioada de transferuri. Spaniolul a deschis scorul în minutul 11 după o pasă primită de la Kuyt, apoi l-a majorat cu un minut înainte de pauză cu o execuţie superbă: şut cu efect la colţul lung, fără şanse pentru Petr Cech. Ancelotti a încercat asaltul la reluare prin introducerea lui Drogba (cu probleme medicale în săptămîna dinaintea partidei), însă tabela nu s-a arătat impresionată nici măcar de procentul posesiei din dreptul londonezilor: 65%!

Vedeta: Torres

Nota meciului: 8

Lazio - AS Roma 0-2 Vezi AICI rezumatul! (video)
(Borriello 52, Vucinici 87)
Stadion: Olimpico, Roma
Spectatori: 25:000
Ora de start: 16:00
Arbitru de centru: Emidio Morganti

Lazio: Muslera - Lichtsteiner, Dias, Stendardo (Diakite 89), Radu - Brocchi, Ledesma, Mauri - Hernanes (Foggia 72) - Floccari, Rocchi (Zarate 46)

AS Roma: Julio Sergio - Cassetti, N. Burdisso, Mexes, Riise - Simplicio, De Rossi, Perrotta (Brighi 79) - Menez (Greco 40) - Borriello (Baptista 84), Vucinici

Ce îşi propun în 2010-2011?
Avînd ca principal obiectiv salvarea de la retrogradare, Lazio şi-a lăsat cu gura căscată adversarii în debutului noului an. "Biancocelestii" se află pe prima treaptă în Serie A, dar continuă să şocheze. În ciuda parcursului senzaţional, cel mai bun start din istoria de aproape 111 ani a clubului, antrenorul Reja rămîne modest, declarînd că: "mai avem nevoie de 18 puncte pentru a ne salva de la retrogradare".

De partea cealaltă, romanii îşi menţin "target-urile" la nivel înalt. După cum ne-au obişnuit în ultimii ani, aceştia îşi propun să cîştige ambele trofee interne, trofee pe care anul trecut le-au ratat la mustaţă în dauna Interului. Startul mai slab de sezon nu reprezintă un impediment. Roma a suferit şi anul trecut în debut, dar a revenit uimitor şi a reintrat în lupta pentru titlu.


Sistem de joc

Reja şi Ranieri au mizat pe acelaşi sistem, un 4-3-1-2 flexibil cu care îţi poţi surprinde adversarii. Ambele s-au bazat pe 3 jucători care să distrugă în faţa apărării şi pe un mijlocaş de creaţie care să facă legătura cu atacul. Totuşi, Roma a părut să prefere un joc mai direct, încercînd pătrunderi mai mult pe centru, în timp ce Lazio s-a bazat mai mult pe benzi, unde Radu şi Lichtsteiner împingeau baloanele spre careul advers.

Desfăşurarea partidei
Prima repriză a fost una mai liniştită, cu un control steril din partea Romei. Lazio a surprins de două ori pe contraatac, dar n-a putut pofita de situţiile ivite. Intrările lui Greco şi Zarate au animat partida în actul secund. Dacă Roma a primit două penalty-uri (corect acordate), pe care Borriello şi Vucinici le-au transformat, nu acelaşi lucru s-a întîmplat la gazde. Lazialii au protestat vehement în 3 rînduri, dar arbitrul Morganti a lăsat de fiecare dată jocul să continue.

Vedeta: Mirko Vucinici

Nota meciului: 8

PSG - Marseille 2-1 Vezi AICI rezumatul! (video)
(Erding 9, Hoarau 19 / Lucho Gonzalez 23)
Stadion: Parc des Princes, Paris
Spectatori: 35.000
Ora de start: 22:00
Arbitru de centru: Stephane Lannoy

PSG: Edel - Jallet, Armand, Sakho, Tiene - Giuly (Bodmer 69), Chantome, Makelele, Nene - Hoarau, Erding (Luyindula 69)

Marseille: Mandanda - Azpilicueta, Diawara, Heinze, Taiwo - Lucho Gonzalez, Kabore (Abriel 45), Cheyrou - Valbuena (Andre Ayew 75) - Remy (Brandao 79), Gignac

Ce îşi propun în 2010-2011?
După mai multe sezoane în care au dezamăgit, parizienii vizează o clasare în primele 3 la finalul stagiunii. Fanii de pe Parc des Princes visează la prezenţa în Champions League, iar încrederea pe care conducerea i-o acordă antrneorului Antoine Kombouare oferă credibilitate proiectului PSG.

Campioana din Ligue 1, Olympique Marseille, vrea să-şi consolideze statutul cucerit sezonul precedent. Investiţiile de zeci de milioane de euro în transferuri şi ambiţia lui Didier Deschamps sînt principalele argumente în favoarea formaţiei din Port.


Sistem de joc

Dacă Antoine Komboure a preferat un 4-4-2 clasic, Deschamps a încercat să creeze superioritate pe faza ofensivă prin introducerea explozivului Mathieu Valbuena. Internaţionalul francez a primit libertate de acţiune în faţa unei linii de 3 alcătuite din Lucho, Kabore şi Benoit Cheyrou, în timp ce Remy şi Gignac au primit sarcina fermă a unui pressing agresiv. PSG nu a făcut eforturi pentru a surprinde, a respectat disciplina cerută de pe bancă şi s-a limitat la acţiuni clare, respingînd improvizaţiile.

Desfăşurarea partidei
Minutul 20 i-a găsit pe marseillezi cu două goluri în poarta lui Mandanda şi fără motive serioase să mai spere la victorie în derby. Erding şi Hoarau au marcat rapid şi au forţat replica lui Deschamps. Chiar dacă Lucho Gonzales a redus din handicap la mijlocul primei reprize, PSG a păstrat punctele în Capitală graţie inspiraţiei lui Edel şi a perioadei fantastice pe care o traversează brazilianul Nene, cel mai bun om de pe teren duminică seara.

Vedeta: Nene

Nota meciului: 8

FC Porto - Benfica 5-0 Vezi AICI rezumatul! (video)
(Varela 12, Falcao 25, 29, Hulk 81 pen, 90)
Stadion: Dragao, Porto
Spectatori: 49.817
Ora de start: 22:15
Arbitru de centru: Pedro Proenca

Porto: Helton - Săpunaru, Maicon, Rolando, Alvaro Pereira - Moutinho, Fredy Guarin (Walter 87), Belluschi (Ruben 81) - Hulk, Falcao, Varela (Rodriguez 84)

Benfica: Roberto - Maxi Pereira, Luisao, Sidnei (Gaitan 46), David Luiz - Javi Garcia, Salvio (Amorim 80), Carlos Martins (Miranda 73), Fabio Coentrao - Aimar - Kardec

Ce îşi propun în 2010 - 2011?
Ambele cluburi au ca obiectiv titlul de campioană în Liga Sagres. Porto a început sezonul cu entuziastul Andres Villas-Boas pe bancă, unul dintre tehnicienii consideraţi capabili să le readucă "dragonilor" gloria din era Mourinho. Rezultatele obţinute de antrenorul în vîrstă de 33 de ani par să justifice curajul pe care l-au avut conducătorii de pe Dragao înaintea startului de campanie. De cealaltă parte, campionii de la Benfica resimt din plin şocul Champions League şi sînt deja la 10 puncte în spatele adversarei din derby. Cu toate acestea, ţinta formaţiei din Lisabona rămîne apărarea trofeului cîştigat în vară.


Sistem de joc

Villas Boas a început cu un prim 11 ofensiv, aşezat într-un sistem 4-3-3 elastic. Atacul nu a funcţionat doar ca responsabilitate a oamenilor din faţă, ci i-a avut la susţinere pe Moutinho şi Belluschi, fotbalişti atraşi la rîndul lor de gol. Jorge Jesus a încercat să creeze o densitate clasică la mijloc, alegînd un 4-4-2, cu Pablo Aimar folosit ca al doilea vîrf, alături de brazilianul Kardec. Rezultatul final îşi bazează proporţiile pe diferenţa dintre efortul inteligent depus de mijlocul lui Porto şi lipsa de reacţie pe faza defensivă a celor 3 jucători poziţionaţi în faţa închizătorului Javi Garcia.

Desfăşurarea meciului
Spectacol pe Dragao la primul derby al lui Villas-Boas în calitate de antrenor al lui Porto! Jucătorii pe care i-a trimis în teren pentru a marca au îndeplinit misiunea, partida individualizîndu-i pe Hulk şi Radamel Falcao, ambii autori ai unor "duble". Scorul a fost deschis de Varela în minutul 12, apoi columbianul propus în trecut la Steaua, Falcao, a marcat de două ori pînă la pauză. La reluare, Hulk a satisfăcut pofta de milioane a impresarilor săi şi a punctat pentru 5-0 cu două reuşite în doar 10 minute.

Vedeta: Hulk

Nota meciului: 8.5

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (2)
cfrele
cfrele  •  09 Noiembrie 2010, 17:21

:))))) materialul e ok, dar titlul e la fel de t.a.m.pit ca de-obicei. cum sa concureze steaua - rapid cu Roma, Liverpol sau Marseille? poate-ati vrut sa spuneti ca AIA AU INCERCAT, FARA SANSE, SA AJUNGA LA AUDIENTA LU' STEAUA -RAPID! :))))

st3aua4ever
st3aua4ever  •  09 Noiembrie 2010, 14:42

in sfarsit o stire cu adevarat despre fotbal!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează