FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid vrea un fundaş de Mondiale!

Articol de - Publicat miercuri, 30 iunie 2010 00:00

Giuleştenii îl vor pe Osman Chavez, internaţional hondurian ce a fost prezent în Africa de Sud.

Alb-vişiniii sînt departe de a fi încheiat perioada de achiziţii, deşi au adus 7 fotbalişti în această vară. "Mai avem nevoie de trei transferuri, un fundaş central şi doi jucători ofensivi", a spus antrenorul Marius Şumudică. Stoperul asupra căruia s-au oprit rapidiştii e Osman Chavez (25 de ani), care a participat la Campionatul Mondial cu "naţionala" Hondurasului.

Chavez a fost integralist în toate cele trei partide din faza grupelor şi e liber de contract încă din ianuarie, cînd şi-a reziliat înţelegerea cu formaţia Platense, din ţara sa natală. A negociat în primăvară cu scoţienii de la Celtic Glasgow, dar fără rezultat.

Îl fură pe Vasilache Vasluiului?
O altă ţintă pentru giuleşteni e Ciprian Vasilache (26 de ani), fotbalist ce a mai evoluat în Grant în perioada 2004-2007. Deşi transferul său la Vaslui era ca şi parafat, mijlocaşul jucînd deja într-un amical pentru moldoveni, el a părăsit luni seară cantonamentul din Austria şi a revenit în ţară. Alb-vişiniii au intrat imediat pe fir şi au luat legătura cu oficialii Ceahlăului, bătînd palma în schimbul sumei de 200.000 de euro.

"Şi jucătorul e de acord să meargă la Rapid. A mai fost dorit şi de Dinamo, dar a refuzat categoric. Probabil că actele se vor semna în cîteva zile, cînd va reveni Gheorghe Ştefan în ţară", a explicat un oficial nemţean.

Schimb Zicu - Grigorie
Surse autorizate afirmă că Rapid şi Dinamo au negociat din nou aseară transferul lui Ianis Zicu (26 de ani) în Giuleşti şi al lui Ştefan Grigorie în Ştefan cel Mare. Copos îl vrea neapărat pe machidon, considerînd că doar în tricoul alb-vişiniu mai poate da randament, în vreme ce Andone crede că poate relansa cariera lui Grigorie (28 de ani). Zicu are un salariu stagional de 200.000 de euro, iar rapidistul, 120.000 de euro.

29 de prezenţe în "naţionala" Hondurasului a strîns Chavez pînă în acest moment

"Sînt mulţumit în mare parte de valoarea lotului, însă voi fi foarte fericit dacă vom mai aduce doi sau trei jucători"
Marius Şumudică, antrenor Rapid

"Negociem cu fotbalişti ce au fost în Africa de Sud. E bine că domnul Copos a înţeles că la Rapid e nevoie de un suflu nou şi că ne-a ajutat să transferăm"
Dinu Gheorghe, preşedinte executiv Rapid

"Ne trebuie neapărat un vîrf!"
Chiar dacă l-au luat pe Sburlea de la Braşov, rapidiştii mai vor să aducă încă un atacant de careu. "Negociem cu trei fotbalişti pe acest post. Unul din Liga I, unul din Brazilia şi altul din Portugalia. Să vedem pe cine vom reuşi să luăm", a spus Şumudică. Dinu "Vamă" a adăugat: "Nu vrem să ne grăbim, trebuie să fim cumpătaţi pentru că nu ne mai permitem să aruncăm cu banii".

- Deşi a fost prezent ieri la Pro Rapid, Ricardo Fernandes nu s-a pregătit alături de colegii săi. Dinu Gheorghe neagă că acesta nu mai e dorit: "Va merge cu noi în Austria".
- Costin Lazăr şi Rui Duarte nu s-au antrenat aseară. Cei doi au fost învoiţi de Şumudică, ambii invocînd probleme personale.
- Ionuţ Stancu nu intră în vederile lui Şumudică şi conducerea rapidistă îi caută fundaşului o echipă la care să fie împrumutat.
- Dinu "Vamă" spune că şansele ca Moraes să mai vină la Rapid au scăzut în ultimele zile: "A plecat cu Bistriţa în cantonament, nu cred că mai poate să vină la noi. Încă nu am primit răspuns la propunerea noastră, dar cred că ne vom reorienta".
- Ezequias a fost ieri dimineaţă la INMS pentru a repeta unele analize medicale. "Nu e nimic grav, aşa se întîmplă mereu cu unii jucători", au explicat giuleştenii.
- Doru Bratu (21 de ani) va evolua în acest sezon la FC Braşov, sub formă de împrumut.

Citește și:

Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Euro 2024
Gestul lui Jude Bellingham din Anglia - Slovacia l-ar putea costa scump! Salvatorul Angliei riscă suspendarea
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Superliga
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Val de plecări la Universitatea Cluj! Șapte jucători, OUT
Superliga
Val de plecări la Universitatea Cluj! Șapte jucători, OUT

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (8)
ticutroya
ticutroya  •  30 Iunie 2010, 19:39

Pe Vasilache l-au luat pt. Gloria Bistrita . Stiti de ce nu ????

ticutroya
ticutroya  •  30 Iunie 2010, 19:37

Peste Cassio mi s-a parut Marcao . Jucator de ambele picioare si excelenta lovitura de cap , este extrem de puternic , dar si o tehnica deosebita in regim de viteza . Mi se pare mai potrivit .

kankan
kankan  •  30 Iunie 2010, 14:28

E adevarat ca viitorul echipament al Rapidului va fi de la Puma? (asa scrie pe cancan)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează