FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapidiştii intră în cantonament » Protest în aer

Articol de - Publicat luni, 17 ianuarie 2011 00:00

Lazăr şi compania au renunţat aseară să boicoteze cantonamentul şi au acceptat să înnopteze la Pro Rapid

Giuleştenii au ieşit din grevă după doar două zile! Dacă vineri i-au anunţat pe conducătorii că nu vor rămîne peste noapte la Pro Rapid pînă cînd nu-şi vor primi măcar o parte din restanţele financiare, aseară rapidiştii au dat înapoi. După antrenament, în vestiar a venit preşedintele executiv Dinu Gheorghe, care le-a garantat verbal că pînă vineri li se vor vira în cont cîte două salarii. Banii vor veni din drepturile TV, iar "Vamă" a obţinut ieri promisiunea preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, că suma va fi achitată pînă la finalul săptămînii.
După cîteva minute în care s-au sfătuit între ei, fotbaliştii au hotărît să renunţe la protest, temîndu-se mai ales că ar putea fi amendaţi pentru demersul lor. Astfel, timp de 6 zile, alb-vişiniii se vor pregăti în regim de cantonament la Pro Rapid.

Conflictul cu conducerea nu e însă încheiat în totalitate. Jucătorii susţin că sînt decişi să nu plece în Spania dacă nu primesc banii pînă atunci: "A fost ultimul avertisment! Data viitoare nu mai cedăm!". Plecarea în stagiul de pregătire de la Alicante e programată duminica viitoare.

Fuga după bagaje
Deşi unii dintre ei veniseră pregătiţi să intre în cantonament, majoritatea jucătorilor nu au avut genţile la ei şi a trebuit să plece acasă. Astfel, Şumudică i-a anunţat pe fotbalişti că sînt liberi pînă la ora 21:30: "Duceţi-vă acasă, luaţi-vă la revedere de la familie şi aduceţi-vă tot ce aveţi nevoie! Sînteţi liberi trei ore!".


"Am avut o discuţie la care am participat şi eu, şi domnul Dinu Gheorghe, iar jucătorii au înţeles că trebuie să se pregătească bine. A fost alegerea lor"
Marius Şumudică, antrenor Rapid

900.000 de euro aşteaptă Rapidul să primească din drepturile TV. Din aceştia, 700.000 de euro vor merge la salariile jucătorilor

Şi Cesinha va plăti
După ce Carlos Cesinha a declarat că nu vrea să mai stea în Giuleşti, Dinu Gheorghe a avut o discuţie cu el şi i-a transmis că va fi amendat. "Cesinha va plăti pentru ce a făcut!", a spus "Vamă". Mijlocaşul brazilian îi suspectează pe şefi că sînt supăraţi pe el pentru că s-a opus transferului la Lankaran. Rapidiştii bătuseră palma cu azerii pentru 400.000 de euro, dar sud-americanul nu a fost de acord cu durata contractului, dorind un angajament de 2 ani şi jumătate, cu un an mai mult decît i se oferise.

"Pancu nu e titular"
Preşedintele Dinu Gheorghe spune că lui Daniel Pancu (33 de ani) nu i s-a promis postul de titular: "La Rapid nici un jucător nu e titular cert. Toţi jucătorii trebuie să demonstreze că merită să volueze. Nici cei doi «titani» din poartă nu sînt siguri de postul lor, n-aţi văzut?". Pancone va semna mîine un contract pe un an şi jumătate cu giuleştenii. El va avea un salariu lunar de 6.000 de euro.

Inbox

- Rapidiştii încearcă să aranjeze o partidă de pregătire pentru sîmbătă. Giuleştenii speră să găsească un adversar din ligile inferioare, variantele fiind ASC Berceni sau Juventus Colentina.
- Proaspăt reprimit la prima echipă, Ionuţ Stancu (28 de ani) e văzut de Şumudică una dintre variantele pentru postul de mijlocaş stînga.
- Giuleştenii l-ar putea chema zilele viitoare la negocieri pe Alexandru Piţurcă (27 de ani). Atacantul e liber de contract după ce şi-a încheiat conturile cu Universitatea Craiova şi a mai fost dorit în Grant, iarna trecută, înainte de a ajunge în Bănie.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (5)
liliacu
liliacu  •  17 Ianuarie 2011, 17:56

a sarit in aer rapidu?

forumer
forumer  •  17 Ianuarie 2011, 02:37

Bine zis "in aer", prietenii stiu de ce!

stefan888
stefan888  •  17 Ianuarie 2011, 01:45

nu stiu ce sa zic da piti jr , cred ca are mai mult sange in instalatie , decat raduta , problema ii ca avem deja prea multi , plus ca retur zburlea ar trebui sa fie titular meci de meci , ca are potential bataiul , fuge, dribleaza , mai greu cu golu da poate

Vezi toate comentariile (5)
Comentează