FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Războiul FCSB vs CSA Steaua pentru stadion se mută în culise! Un eventual meci cu Nordsjaelland în Ghencea depinde de programarea etapei din Liga 2!

Stadionul CSA Steaua
Stadionul CSA Steaua

Articol de , - Publicat marti, 01 august 2023 14:49 / Actualizat marti, 01 august 2023 15:20

FCSB a închiriat stadionul Steaua pentru meciul cu CFR Cluj, de duminică seara, însă a depus o solicitare de a avea acces în arenă și în eventualitatea în care va trece de CSKA 1948 Sofia și va ajunge în turul 3 din Conference League. 

Acolo unde va disputa o dublă cu Nordsjaelland, primul joc fiind programat pe teren propriu, pe 10 august. La acea dată, Arena Națională încă e indisponibilă, suprafața de joc fiind în refacere după ce pe arenă au avut loc două concerte în luna iulie.

Anunțul momentului pentru fanii FCSB » Azi se pun în vânzare biletele pentru partida din Ghencea cu CFR Cluj
FCSB - CFR CLUJ
Anunțul momentului pentru fanii FCSB » Azi se pun în vânzare biletele pentru partida din Ghencea cu CFR Cluj

Cum partida e una care s-ar anunța extrem de atractivă și cu potențial mare pentru o asistență care să treacă de 20.000-25.000 de spectatori, FCSB ar avea doar varianta Ghencea pentru a putea înregistra o prezență considerabilă. Alternativa e Arcul de Triumf, unde însă capacitatea e de aproape 4 ori mai mică.

Cum la meciul cu CFR, FCSB a reușit să obțină acordul CSA Steaua pentru a închiria arena, același lucru s-ar putea repeta și la posibila dispută cu danezii. Spre deosebire de confruntarea cu CFR, de duminică, pentru cealaltă săptămână intervine un obstacol important pentru clubul lui Becali. 

FCSB - Nordsjaelland în Ghencea depinde de programul din Liga 2

CSA Steaua va evolua în etapa a doua din Liga secundă pe teren propriu, cu Metaloglobus, iar ziua clasică a jocurilor din al doilea eșalon e sâmbătă. Ceea ce ar însemna că arena ar trebui folosită pentru două meciuri în decurs de mai puțin de 48 de ore, iar normele interne ale Ministerului Apărării privind întreținerea stadionului spun că acest lucru nu ar fi acceptat.

În acest moment, programarea jocurilor din runda a doua din Liga 2 nu e definitivată. În prima etapă, Steaua, care va disputa un joc extrem de așteptat, cu Chindia Târgoviște, în deplasare, a fost pusă să joace marți seară, de la 21:00, argumentul televiziunilor fiind că e un meci care trebuie pus în prime-time, fiindcă face audiență bună, iar intervalul vineri-uni era ocupat cu jocurile de Liga 1.

În a doua etapă, Steaua are meci cu Metaloglobus. O singură partidă din acea rundă se anunță mai atractivă pentru deținătorii de drepturi, derby-ul județului Argeș, FC Argeș - CS Mioveni. 

Din informațiile GSP, partida celor de la CSA Steaua va fi iarăși programată după ce se va disputa etapa de Liga 1, iar ziua luată în calcul e tot cea de marți, pe 15 august. Ceea ce ar însemna că s-ar juca la 5 zile după data la care are loc FCSB - Nordsjaelland, timp suficient pentru refacerea gazonului. 

Dacă țintarul definitiv al Ligii 2 pentru etapa secundă va confirma informațiile GSP și meciul dintre Steaua și Metaloglobus va fi pe 15 august, atunci șefii CSA ar fi iarăși obligați, ca și pentru meciul FCSB - CFR, să dea curs solicitării vicecampioanei de a avea arena la dispoziție pentru eventualul joc din Conference League.

Ce meciuri ar putea găzdui stadionul Steaua în următoarea perioadă

DataMeciulCompetiția
6 august FCSB - CFRLiga 1
10 august FCSB - Nordsjaelland*Conference League
15 august CSA Steaua - Metaloglobus Liga 2
20 august FCSB - Poli Iași Liga 1
27 sau 28 august CSA Steaua - AlexandriaLiga 2
3 septembrieFCSB - CSU Craiova  Liga 1

* dacă FCSB trece de CSKA 1948 Sofia

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE FCSB: 

Becali, dispus să vândă doi fotbaliști importanți cu 4 milioane de euro: „Dau tot!”

LPF a omologat azi Stadionul Steaua pentru Liga 1

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (33)
foreverstrong
foreverstrong  •  03 August 2023, 13:54
Postat de yellowstone_vs pe 02 August 2023, 20:04

ce pariu am pierdut eu cu tine bah ??? bah tu esti prost rau de tot

cu arthur ala nu cu mine bah pro99stule. daca il pierdeai cu mine,crede-ma ca iti aduceam aminte in fiecare secunda pana ajungeai ca ala de la clona fc r care a renuntat sa mai intre pe gsp dupa ce i-am adus aminte vreo 3 luni non stop de asta.

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  02 August 2023, 20:17
Postat de hugegrant pe 02 August 2023, 16:12

tibi iq 33,tu ai mai pierdut un pariu si nu te-ai tinut de el. esti o moulsca.

esti un prost fara pereche umflatule ..de la atata grasime ti s-a atrofiat creierul

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  02 August 2023, 20:04
Postat de hugegrant pe 02 August 2023, 16:12

tibi iq 33,tu ai mai pierdut un pariu si nu te-ai tinut de el. esti o moulsca.

ce pariu am pierdut eu cu tine bah ??? bah tu esti prost rau de tot

Vezi toate comentariile (33)
Comentează