FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC BRAŞOV 4-0

Reghe cu happy-end! » Steaua răsuflă uşurată după ce antrenorul a decis să continue pe banca roş-albaştrilor

Articol de - Publicat joi, 30 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 29 mai 2013 20:37

După o săptămînă în care a oscilat dacă să rămînă sau să plece, "principalul" care a readus titlul după o pauză de 7 ani s-a hotărît să continue aventura în Ghencea


Sărbătoarea cu fast a Stelei de marţi seară a avut un final cum nu se poate mai fericit. Laurenţiu Reghecampf i-a anunţat pe toţi, jucători, staff şi pe cei din conducere, că s-a decis în privinţa viitorului său: va rămîne la Steaua şi va încerca să respecte cei 2 ani din contractul pe care îl semnase în urmă cu mai bine de două săptămîni.

Decizia de a rămîne a fost luată cu cîteva ore înaintea startului meciului cu FC Braşov, însă Reghe nu a făcut un anunţ public. Chiar şi după meci, atunci cînd a oferit declaraţii, s-a referit doar la momentele-cheie din actualul campionat şi a ţinut să spună că îi dedică titlul lui Gigi Becali.

Anamaria: "Reghe rămîne încă doi ani"
Deşi semnase contractul în urmă cu două săptămîni, Reghecampf nu mai era sigur că rămîne din cauza situaţiei care s-a ivit cu Gigi Becali, încarcerat pentru următorii 3 ani. Chiar dacă a avut oferte de la CFR şi de la Astra, dar şi din străinătate, de la FC Krasnodar, PAOK Salonic şi o grupare din liga a II-a din Anglia, Reghe a decis totuşi să continue la Steaua.

Decizia lui a fost confirmată şi de soţia sa. Anamaria Prodan, cea care îl sfătuise pe tot parcursul sezonului să renunţe să mai lucreze în România, le-a transmis suporterilor stelişti că "e clar, Reghecampf mai rămîne încă doi ani la Steaua".

"Dacă Reghecampf rămîne, atunci avem garanţia continuării acestor prestaţii şi succese pe care le-am avut în actualul sezon. N-am nici un dubiu"
Mihai Stoica, manager general Steaua


50 la sută a fost procentul cu care s-a mărit salariul lui Reghecampf pentru sezonul următor, el urmînd să încaseze 300.000 de euro pe an, faţă de 200.000 salariul actual

50 de partide oficiale a disputat Reghecampf pe banca Stelei, în cele 3 competiţii în care a luat parte: Liga 1, Cupa României, Europa League

86 la sută dintre meciurile jucate de Steaua cu Reghe antrenor, adică 43 din 50, s-au terminat fără înfrîngere, 33 dintre ele fiind cîştigătoare

Bonus colosal pentru primăvara Ligii
Reghe a decis să continue la Steaua şi, în cazul în care va ajunge cu echipa în optimile de finală ale Ligii Campionilor, va încasa, cu tot cu salariu, peste 1,5 milioane de euro! Reghe are în contract o clauză că va încasa cîte 25.000 de euro pentru fiecare punct în grupe, dar şi cîte 500.000 de euro dacă echipa ajunge în grupe şi, apoi, în primăvara Ligii. La toate aceste sume s-ar adăuga salariul anual, de 300.000 de euro.

Doar Steaua şi Viitorul, cu acelaşi antrenor
Reghecampf face parte dintr-o categorie selectă a tehnicienilor care au stat pe banca unei echipe în etapa 1 a actualului sezon şi vor începe şi sezonul următor pe banca aceleiaşi formaţii. Alături de "principalul" roş-albaştrilor, singurul care se va afla în această postură va fi Cătălin Anghel, 38 de ani, cel care a salvat-o de la retrogradare pe Viitorul Constanţa.


Ce provocări are Reghe în sezonul următor
1. Să o readucă pe Steaua în grupele Champions League după o pauză de 5 ani
2. Să atingă primăvara Champions League, lucru care nu s-a întîmplat cu nici o echipă românească în actualul format al competiţiei
3. Să păstreze titlul cucerit în actualul campionat
4. Să cîştige Cupa României după o pauză de 3 ani
5. Să reuşească eventul după o pauză de 17 ani
6. Să cîştige Supercupa României după o pauză de 7 ani

PROGRAMUL VERII PENTRU REGHE ŞI STEAUA
14 iunie - e programată reunirea echipei, la două săptămîni şi jumătate de la disputarea ultimului meci oficial
24 iunie - Steaua îşi va afla adversarul din turul II preliminar al Champions League, primul pe care îl va susţine
10 iulie - va disputa Supercupa României, cu învingătoarea dintre Petrolul şi CFR Cluj
16/17 iulie - va debuta în preliminariile Ligii Campionilor, primul meci urmînd să se joace în deplasare
21 iulie - meci în prima etapă a viitorului campionat al Ligii 1
20/21 august - prima manşă din play-off-ul Champions League, în cazul în care echipa se va califica în această fază
27/28 august - e programat returul play-off-ului din Ligă, meciul decisiv pentru accederea în grupele Champions League

"Este cea mai mare realizare profesională pentru mine, ca antrenor. Vă daţi seama că ocupă cel mai important loc în palmaresul meu. Este însă ceva de moment, deoarece sînt sigur că vor urma şi altele"

"Care a fost secretul nostru? Practic, am jucat de fiecare dată ca şi cînd ar fi fost ultimul meci. Am reuşit să schimbăm mentalitatea jucătorilor şi să-i determinăm să facă fiecare antrenament la intensitate maximă"

"Ce lipseşte încă din fotbalul românesc? Nu există mentalitatea de învingător, ideea de a te antrena la intensitate maximă zilnic. Antrenorii nu sînt încă pregătiţi să imprime această mentalitate. Apoi, absenţa unei ierarhii clare la nivelul cluburilor, unde să se ştie ce are fiecare de făcut"

"Ce rol a avut Tommy Neubert? Există o conexiune extraordinară între noi, vorbim mereu şi căutăm să venim cu ceva nou de fiecare dată. Lucrăm împreună de trei ani şi sînt sigur că ne aşteaptă mulţi ani de acum încolo în aceeaşi formulă"
* sursa declaraţiilor: un interviu acordat de Reghecampf pentru jurnalul.ro

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (61)
daniels7714
daniels7714  •  30 Mai 2013, 14:16

Inseamna ca are ambitie si nu-i este frica de provocari ... pana la urma sansa unei participari in Liga Campionilor este de speculat , este prin munca lui obtinuta asa ca nu este nimic anormal in asta . Un este vb de pomana pe care au avut-o altii participand in liga sau in europa pe munca altora !!!

daniels7714
daniels7714  •  30 Mai 2013, 14:04
Postat de ave_biancorossi pe 30 Mai 2013, 09:25

felicitari cluburilor pandurii tg jiu si astra giurgiu, mult succes pentru AMBELE in viitoarea editie a Europa League...)))

Astra nu trebuie sa astepte rez din finala cupei ?

qpax
qpax  •  30 Mai 2013, 12:56

Nu mai aberati atata ... nu s-a pus niciodata problema ca Reghe sa plece, nu a oscilat nimeni ...:)) Un alt scenariu 100% de presa, cu tema, intriga, desfasurarea actiunii, punctul culminat si ... deznodamantul ...:))

Vezi toate comentariile (61)
Comentează