FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Revin copiii teribili ai Giuleştiului! » Ioniţă şi Săpunaru se întorc la Rapid

Ioniţa şi Săpunaru ar putea deveni colegi la Rapid.
Ioniţa şi Săpunaru ar putea deveni colegi la Rapid.

Articol de - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2012 22:59

Rapidiştii au obţinut împrumutul lui Ioniţă de la Koln, care va fi prezent luni la reunire. Dacă nu-şi găseşte ceva mai bun, Săpunaru e aşteptat şi el.

Alb-vişiniii au început să se mişte şi ei pe piaţa transferurilor, reuşind ieri să se înţeleagă cu FC Koln pentru ca Alexandru Ioniţă (22 de ani) să revină în Grant. Atacantul a fost împrumutat gratis de la formaţia de pe locul 10 din Bundesliga pînă la finalul sezonului, cînd giuleştenii vor avea şi prima opţiune de cumpărare în schimbul a 500.000 de euro! Mutarea îi costă pe rapidişti doar 50.000 de euro, adică jumătate din salariul fotbalistului pe 6 luni. Preşedintele executiv Constantin Zotta a confirmat negocierile pentru Gazetă: "Îl vrem pe Alex, tratativele sînt avansate, dar mai sînt cîteva lucruri de pus la punct. Sperăm să fie prezent la reunire".

Săpunaru se decide la finalul lui ianuarie
Un alt fotbalist ce s-ar putea reîntoarce în Giuleşti e Cristi Săpunaru (27 de ani), un alt favorit al tribunei rapidiste. Impresarul său, Florin Manea, susţine că nu mai e dorit de antrenorul Vitor Pereira la FC Porto şi că i s-a cerut să-i caute echipă. Pînă acum, fundaşul dreapta nu are nici o ofertă concretă şi, dacă nu găseşte ceva mai bun, ar putea reveni în Grant sub formă de împrumut, aşa cum s-a întîmplat şi în primăvara lui 2010. "Avem ceva discuţii cu formaţii din Spania şi Anglia, dar nimic concret. Ar fi un ghinion pentru el să nu se finalizeze nici o discuţie cu echipele de top şi să fie nevoit să ajungă la Rapid".

Ioniţă n-a jucat de 10 luni
Alexandru Ioniţă n-a reuşit să se acomodeze la FC Koln, bifînd doar 8 meciuri din vara lui 2010 şi pînă în prezent. Ultima partidă oficială în care a evoluat a fost Dortmund - Koln (1-0), pe 4 martie 2011! În plus, atacantul s-a refăcut recent după o accidentare gravă, suferită în luna mai a anului trecut. Atunci, după o ruptură de ligamente la glezna dreaptă, vîrful a fost nevoit să se opereze şi a reluat pregătirile abia în urmă cu două luni.

Herea ratează reunirea
Mijlocaşul Ovidiu Herea se află în continuare în Italia, la clinica de la Roma, unde efectuează recuperarea după operaţia la menisc suferită în urmă cu două săptămîni. "Decarul" Rapidului va mai sta în capitala Italiei pînă săptămîna viitoare, ratînd prima întîlnire a alb-vişiniilor din acest an. Totuşi, medicii sînt optimişit şi spun că Herea va pleca în primul cantonament din Antalya, pe 20 ianuarie, chiar dacă se va pregăti separat de restul lotului la început.

"Cîteodată, antrenorul nu te place şi n-ai ce face! Săpunaru mai are contract cu Porto un an şi jumătate şi luăm în calcul chiar şi un împrumut. Sperăm să nu fie nevoie să revină la Rapid" (Florin Manea, impresarul lui Săpunaru)

2 milioane de euro a luat Rapidul pe Ioniţă cînd l-a vîndut în Bundesliga, în 2010

61 de meciuri a strîns pînă acum Săpunaru în tricoul Rapidului, reuşind să marcheze de 5 ori. A mai evoluat în Grant de două ori, 2006-2008 şi 2010

10 goluri a izbutit Ioniţă în cele 27 de meciuri jucate de el pentru alb-vişinii în sezonul 2009-2010, primul al său la prima echipă a Rapidului. El a fost atunci golgeterul echipei

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (26)
daemmon
daemmon  •  13 Ianuarie 2012, 01:35
Postat de aurelyan_13 pe 11 Ianuarie 2012, 02:10

GOLGHETERII VOSTRII,REZERVELE ALTORA.CINE ESTE rapid?

sa incepem a vorbi despre steaua si jucatorii vanduti de ea in ultimii ani?rapid vinde in europa la echipe puternice, voi in asia.... forta banel nicolitaaaaaaa:)))))

daemmon
daemmon  •  13 Ianuarie 2012, 01:28

sapun, alex si maftei.... si-am facut pipi pe ei( pe oi)

massimomaccarone
massimomaccarone  •  11 Ianuarie 2012, 18:55

Cred că ăştia-s cei doi jucători de valoare despre care spunea Copos că i-a transferat! Felicitări! Rapid spre titlu!!!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează