FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rocada fundaşului dreapta! » Rui Duarte la Vaslui, Milanov - în Giuleşti

Rui Duarte a ieşit al doilea fundaş dreapta în topul realizat de Gazeta Sporturilor la finalul turului, iar Milanov abia pe 6
Rui Duarte a ieşit al doilea fundaş dreapta în topul realizat de Gazeta Sporturilor la finalul turului, iar Milanov abia pe 6

Articol de - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 ianuarie 2012 20:32

Duarte a întîrziat din nou, iar Răzvan Lucescu nu-l mai vrea. Portughezul va fi cedat la Vaslui în schimbul lui Milanov, aflat şi el în ultimele 6 luni de contract.

Rapidiştii ţintesc vasluieni! După ce şi-au afirmat interesul pentru Milos Pavlovici (28 de ani), mijlocaş aflat în ultimele 6 luni de contract căruia i-au oferit deja un angajament pe doi ani, giuleştenii au pus ochii şi pe fundaşul dreapta Jivko Milanov (27 de ani)! Răzvan Lucescu s-a săturat să-l aştepte mereu pe Rui Duarte (31 de ani) şi a cerut conducerii să rezolve cumva situaţia, după ce lusitanul a decis să-şi mai ia o zi liberă în plus.

Constantin Zotta, preşedintele executiv al Rapidului, l-a propus pe fundaşul bulgar, iar Lucescu junior şi-a dat acceptul. Alb-vişiniii vor să-l cedeze pe lusitan în Moldova în schimbul lui Milanov, fotbalist ce se află în conflict cu Porumboiu şi a ameninţat că va refuza să se mai antreneze, după ce fostul arbitru a anunţat că înţelegerea bulgarului expiră în iunie 2013, şi nu la finalul acestui sezon, aşa cum fundaşul susţine.

În plus, în Grant ar putea ajunge şi Nemanja Milisavljevici (27 de ani) pentru a-l înlocui pe Ezequias Tavares (31 de ani), portughezul neprezentîndu-se nici el la antrenamente pînă acum. Sîrbul se află în aceeaşi situaţie ca şi ceilalţi doi vasluieni, adică a intrat în ultimele 6 luni de contract şi poate negocia cu orice formaţie.

Pavlovici se face azi?
Cel mai aproape de Rapid rămîne Milos Pavlovici. Aşa cum a anunţat Gazeta de ieri, mijlocaşul central a fost sunat de impresarul său pentru a fi întrebat dacă e de acord să se transfere în Giuleşti, deoarece există un interes din partea alb-vişiniilor. Răspunsul afirmativ al sîrbului l-a făcut pe agentul său să zboare azi la Bucureşti pentru a trata cu rapidiştii. Totuşi, dacă Porumboiu nu e de acord să-l cedeze din această iarnă în schimbul a 100.000 de euro, fotbalistul ar ajunge în Grant abia la finalul sezonului, cînd îi expiră înţelegerea cu moldovenii.

"Nu mai contăm pe ei!"
Vasluienii au toate şansele să ajungă în Grant, după ce au refuzat propunerile de prelungire a angajamentului oferite de Adrian Porumboiu. Finanţatorul Vasluiului a anunţat ieri că antrenorul Viorel Hizo nu va mai conta pe fotbaliştii aflaţi la final de contract: "Nu putem să mai mizăm pe nişte fotbalişti care se gîndesc mai mult la viitoarea lor destinaţie decît la binele echipei. Le căutăm deja înlocuitori!". Pentru postul de fundaş dreapta, în locul lui Milanov, Vasluiul îl mai are în vizor şi pe Jose Isidoro (25 de ani) de la Betis Sevilla.

Duarte a ajuns aseară
Deşi era aşteptat la Bucureşti luni seara, Rui Duarte a ajuns ieri, la prînz, şi aseară s-a antrenat alături de colegii săi. Fundaşul portughez a spus că a avut probleme cu zborul şi d-asta a întîrziat. Ezequias a ajuns şi el cu o zi întîrziere, în vreme ce conducerea nu mai ştie nimic de Cassio: "Chiar dacă am decis să ne despărţim, ar trebui să vină la antrenament. Pînă acum el nu ne-a spus că ar avea o ofertă din altă parte".

Rui Duarte a fost mai bun în tur
Milanov parametru Rui Duarte
82,6% pase precise 72,9%
56,2% dueluri cîştigate 62,6%
6,9 medie recuperări 8,8
1,1 medie pase în careu 2,5

180.000 de euro e salariul lui Duarte la Rapid, Milanov are la Vaslui cu 60.000 mai mult

"Am patru oferte, două din România şi două din străinătate. Mă voi decide în zilele următoare unde voi juca. Vaslui? E o variantă, dar Rapidul are prioritate pentru mine" (Rui Duarte, fundaş Rapid)

"Zotta i-a dat sms lui Milanov şi i-a spus că antrenorul Rapidului îl place şi că din iarnă îl aşteaptă la Rapid. La fel a procedat şi cu Milisavljevici" (Adrian Porumboiu, pe 21 decembrie 2011)

Inbox

- Viorel Hizo i-a ironizat pe giuleşteni pentru că nu l-au păstrat pe Sînmărtean în ianuarie 2003, cînd au renunţat la mijlocaş după ce medicii au spus că suferă de hepatită B şi C: "S-au păcălit rău. Lucică are o singură boală: «hepatită F», de la fotbalist!".
- Răzvan Lucescu are încredere în Alex Ioniţă: "Sînt convins că ambiţia şi determinarea lui sînt la cote maxime. Trebuie să aibă linişte şi convingerea că în spatele lui e o echipă! Noi, toţi ceilalţi, vom avea răbdare şi încredere în calităţile lui".
- George Copos despre marele său hobby: "Schiez de la 22 de ani, pentru că nu am avut posibilităţi pînă atunci. Erau alte schiuri, alte pîrtii... Veneam şi în Poiana Braşov, pentru că răspundeam de taberele studenţilor, şi ţin minte că erau pîrtiile nebătute, neîngrijite".
- Dani Coman: "Am 33 de ani, dar mai pot juca încă cinci. Mă simt excelent. Iar lui Pancu, dacă aş fi în locul domnului Copos, i-aş face un contract pe zece ani! E un fotbalist care a fost părtaş la cele mai mari performanţe ale acestui club".

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (8)
pancone84
pancone84  •  18 Ianuarie 2012, 14:35

Vad ca apar in presa numai jucatorii varza ai Vasluiului, Milanov, Pavlovic, Milisavljevic... Pai Rapidul are jucatori peste acestia, asa ca nu inteleg cum vreti voi, astia de la gazeta, sa se realizeze aceste schimburi. Nici macar copos nu e atat de prost sa le ia ciurucurile astora. De la Vaslui pot veni doar Wesley, Sanmartean, Temwanjera, Papp sau Adailton. In rest, nu vad ce jucator ar avea loc la Rapid. Cat despre Rui Duarte, acesta e cu 2 clase peste Milanov.

dany111
dany111  •  18 Ianuarie 2012, 13:21

Am găsit aici un comentariu interesant despre Rui Duarte: ://www.fairplaydeprahova.ro/?p=881. Ce ziceţi?

mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  18 Ianuarie 2012, 12:50

duarte nu poate fi compatibil cu razvan care are orientarea spre curatenie sufleteasca si disciplina.cand un jucator ca duarte iti face fitze,strica atmosfera,si da apa la moara si altor "tentati" sa guste din fructul oprit.asa ca e de preferat un colectiv unit care munceste pentru o cauza comuna,dacat ce propune duarte,chiar daca e foarte serios in pregatiri sau are talent (asa s-a nascut,nu e meritul lui).e adevarat,cu toate toanele lui,duarte face ambele faze,centreaza foarte bine,(are cateva asist-uri la activ) si deposedeaza bine.sper ca si milanov sa se incadreze in aceste cerinte si in plus sa aiba caracterul care il-ar fi dus pe duarte aproape de barca.nu radeti!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează