FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Roş-albaştrii încep turul României, motiv de glume pentru rivali :) Steaua: "Cu Astra poate la Severin". Şumi: "Am crezut că se joacă la Domneşti"

Steaua - Astra, un duel dur și pe teren, și în declarații
Steaua - Astra, un duel dur și pe teren, și în declarații

Articol de , - Publicat marti, 10 noiembrie 2015 00:00

Dacă Arena Naţională nu va primi avizul ISU în următoarele 3 săptămîni, derby-ul cu Astra se va disputa la Severin, motiv pentru antrenorul giurgiuvenilor să producă o altă ironie la adresa campioanei.

Steaua versus Astra se va juca în etapa imediat următoare celei în care se va disputa Dinamo - Steaua. Cum Arena Naţională încă nu are avizul ISU, confruntarea dintre campioană şi trupa lui Şumudică trebuie să-şi găsească un alt loc de desfăşurare. Chiar oficialii roş-albaştrilor au anunţat unde ar putea avea loc confruntarea: Severin.

Steaua a luat în calcul varianta mai ales datorită modului în care a fost primită şi încurajată la meciul din startul campionatului, disputat acolo împotriva celor de la Pandurii.

Deşi trupa lui Edi Iordănescu era gazda jocului, în tribune majoritatea covîrşitoare a celor 14.000-15.000 de spectatori a fost de partea Stelei, lucru care l-a şi determinat pe tehnicianul gorjenilor să spună că "e frustrant să joci un meci considerat acasă şi să vezi în tribune oameni care se bucură cînd marchează adversarul tău".

Auzind de această posibilitate, Şumudică a avut ieri o replică plină de ironie: "Jucăm la Severin? Sînt surprins, am crezut că jucăm la Domneşti!". Antrenorul Astrei face trimitere la faptul că Steaua a trecut inclusiv prin comuna de la marginea Bucureştiului pentru a se antrena, în lipsa unei baze proprii.

Singurul impediment ca Steaua - Astra să se joace la Severin e faptul că în aceeaşi etapă şi Pandurii are meci tot pe teren propriu. LPF încă nu a realizat ţintarul pe zile în acea rundă, însă cum o etapă se întinde pe durata a 3 zile, unul dintre meciuri ar putea fi stabilit pentru vineri şi celălalt duminică sau chiar luni.

Lucescu dă lecţii Stelei!

Campioana primeşte sfaturi chiar de la cel mai important antrenor român. Mircea Lucescu a avut parte în ultimul an cu Şahtior de experienţa pe care Steaua începe să o aibă în acest campionat, să joace în deplasare toate meciurile de acasă.

"Eu ştiu bine ce înseamnă acest lucru, să joc pe tot felul de terenuri. Dacă e puternică echipa, atunci nu ai probleme. De regulă, atunci cînd joci pe teren neutru se vede dacă eşti bun, fiindcă nu mai există pentru nimeni presiunea publicului, nici măcar pentru arbitru", a spus Lucescu senior.

"Am ajutat Steaua fiindcă am înţeles că era o situaţie de forţă majoră, dar nu o putem lăsa să joace mereu aici fiindcă nici terenul nu poate rezista la infinit. Nu putem ajuta toată Liga 1, că în cazul ăsta ar trebui să ne numim Liga 1 CFR"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

"Să dai autorizaţie pentru focuri de artificii, dar să nu dai stadionului aviz, aceasta e o chestiune foarte ciudată. Sincer, m-a surprins şi pe mine. Cei de la Primărie mi-au transmis că sînt foarte încrezători că lucrurile se vor rezolva"
Răzvan Burleanu, preşedinte FRF

29 noiembriee data la care e programat meciul Steaua - Astra

Ce variante ar mai avea Steaua

Stadion (Oraş) Capacitate
Academia Hagi (Ovidiu) 4.500
Nicolae Dobrin (Piteşti) 17.500
Tineretului (Braşov) 8.800
Municipal (Mediaş) 8.500
Municipal (Buzău) 18.000
Oţelul (Galaţi) 13.500

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (61)
observator_federal
observator_federal  •  10 Noiembrie 2015, 21:26

Acum cateva etape era cat pe aci ca Astra sa fie depunctata ca are restante la plata jucatorilor.... Dupa aceea s-a facut caz ca Sumudica trebuie sanctionat ca a faultat un arbitru cand i-a strans mana dupa joc. Acum se incearca tot suspendarea lui Sumudica pentru ca a ironizat FCSB dupa cel mai bun meci al lor din acest sezon (si poate si din returul triplei istorice). Dupa cum se vede, daca jocul excelent al Astrei nu poate fi contracarat pe teren, se incearca prin alte mijloace - nesportive , de fapt - sa fie impiedicata "gospodareste" din drumul spre un titlu care se contureaza tot mai clar...

mircea1957
mircea1957  •  10 Noiembrie 2015, 20:57

Daca se poarta traseismul politic, de ce sa nu se poarte si traseismul fotbalistic. Poate asa isi largesc si baietii astia orizontul si isi completeaza cultura geografica.

lapusneanul
lapusneanul  •  10 Noiembrie 2015, 18:32
Postat de shark_34 pe 10 Noiembrie 2015, 14:52

la fiecare declaratie,ninel e ferm convins ca are subtilitatea lui cornel dinu in remarci. e genul care rade la propriile glume. limbajul sau cu toate dedesubturile sunt ale unui om simplu de la tara cand merge sa-si vada jucand echipa de divizie judeteana si se crede un mourinho.

trebuie sa recunoastem, e subtil omul :) aia cu ....meciul stelelor de craciun... a fost super, nici asta cu ...domnesti, sa traiesti, nu e rea :)

Vezi toate comentariile (61)
Comentează