FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

S-a trezit într-un coşmar! » Varela şi-a văzut deja spulberat un vis: ratează CM 2014!

Fernando Varela a fost folosit la națională, deși se afla sub stare de suspendare
Fernando Varela a fost folosit la națională, deși se afla sub stare de suspendare

Articol de - Publicat vineri, 13 septembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 12 septembrie 2013 20:44

Varela a fost prezentat miercuri pe site-ul oficial al Stelei şi anunţase că visează să bifeze Champions League şi Campionatul Mondial în următoarele 12 luni.

Fotbalistul a aflat ieri după-amiază că nu mai are nici o şansă să joace la CM. Oficialii federaţiei din Insulele Capului Verde au uitat că stelistul e suspendat şi l-au folosit într-un meci decisiv cu Tunisia, omologat acum cu 0-3.

Varela ratează Mondialul din Brazilia într-un mod mai traumatizant decît l-ar rata colegii lui români de la Steaua.

Fundaşul pe care Steaua l-a semnat prin email, fiindcă el se afla în Insulele Capului Verde, a apărut fericit miercuri, la primul antrenament din Ghencea: "Am semnat cu un club mare şi visez să joc în vara următoare la Campionatul Mondial cu naţionala mea".

Dar Insulele Capului Verde au aflat ieri că nu mai sînt calificate în play-off-ul preliminariilor din Africa.

Suspendat patru meciuri, a stat două
În meciul decisiv din grupa B, Varela şi ai lui au învins în Tunisia, 2-0, şi trecuseră astfel peste nord-africani în clasament. Obţinuseră accesul în faza decisivă pentru biletele de Mondial şi aşteptau să le fie stabilit adversarul la tragerea la sorţi de luni.

În urne se va afla însă Tunisia, din cauza unei gafe uluitoare pe care au comis-o oamenii din federaţia Insulelor Capului Verde, o eroare care l-a implicat tocmai pe Varela.

Stoperul roş-albastru luase "roşu" în Guineea Ecuatorială şi a stat pe margine doar două etape, deşi fusese suspendat pentru patru meciuri!

Caz identic în favoarea lor!
Oficialii "naţionalei" lui au uitat, l-au folosit titular în Tunisia şi l-au păstrat pe teren întreg meciul. Culmea, o asemenea încurcătură s-a produs şi în partida din cauza căreia era sancţionat Varela, doar că atunci Insulele profitaseră.

Pe teren, Guineea Ecuatorială cîştigase cu 4-3, dar utilizase şi ea un fotbalist suspendat, exact ca în cazul Varela. Şi acel joc a fost omologat tot cu 3-0, o victorie graţie căreia noul apărător stelist a mai sperat pînă ieri după-amiază că va evolua la primul Mondial din cariera lui.

Calculele şi emoţiile înaintea tragerii la sorţi de luni s-au mutat din Insulele Capului Verde în Tunisia.

1 milion de euro a plătit Steaua pentru Varela, pe care l-a cumpărat de la Vaslui în ultimele zile ale campaniei de transferări

6.000 de franci elveţieni plăteşte federaţia din Insulele Capului Verde amendă fiindcă l-a utilizat pe Varela deşi el era încă suspendat, pe lîngă pierderea meciului cu Tunisia cu 0-3

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Olympiakos insistă pentru Tătă
Oficialii clubului elen Olympiakos Pireu încearcă să-l facă pe Ciprian Tătăruşanu să ajungă la un acord cu echipa lor. Jurnaliştii greci notează că au existat mai multe discuţii între cluburi, dar Steaua nu vrea ca portarul de 27 de ani să plece.

Mai mult ca sigur, cei de la Olympiakos vor avea un nou set de negocieri la începutul anului viitor, de această dată cu Tătăruşanu, după ce acesta intră în ultimele 6 luni de contract. Grecii mai scriu că portarul titular al Stelei şi al echipei naţionale mai este dorit de Bursaspor, din Turcia, şi de Standard Liege, din Belgia.

Bilete pentru Schalke
Steaua a anunţat că începînd de astăzi va scoate la vînzare bilete pentru suporterii care vor să facă deplasarea la Gelsenkirchen, pentru primul meci din grupele Ligii Campionilor, în compania celor de la Schalke.

Preţul unui bilet este de 38 de euro. Fanii pot cumpăra tichete de la casele din Ghencea, între orele 11:00 şi 19:00, şi trebuie să aibă la ei o copie a cărţii de identitate.

Georgievski criticat
Convocat la echipa naţională a Macedoniei pentru meciurile cu Ţara Galilor şi Scoţia, Daniel Georgievski a ajuns în vizorul presei internaţionale, după înfrîngerea din ultimul meci, 2-1 cu Scoţia.

Jurnaliştii de la Eurosport l-au declarat pe fundaşul dreapta al Stelei principalul vinovat pentru înfrîngerea echipei sale la Skopje: "Jucătorul lui Watford, Ikechi Anya, l-a torturat toată noaptea pe fundaşul dreapta Daniel Georgievski, care joacă la Steaua, reuşind mai multe centrări periculoase în timpul meciului de lîngă acesta".

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (3)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  13 Septembrie 2013, 11:21

Am vrut sa zic Macedonia...

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  13 Septembrie 2013, 11:21

Georgievski in cadere libera ...a dus muntenegru de rapa ...

kilimanjaro
kilimanjaro  •  13 Septembrie 2013, 09:45

Primul eșec al varicelei s-a concretizat. De acum urmează rușinea cu steaua :)))))))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează