FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - GLORIA BISTRIŢA, SÎMBĂTĂ, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Sabău s-a săturat de Giuleşti: "Vrem şi noi pe Arena Naţională"

Articol de - Publicat vineri, 14 septembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 14 septembrie 2012 01:07

Ioan Ovidiu Sabău anunţă că doreşte ca echipa să se mute pe cel mai mare stadion al ţării, dar se teme că patronul nu va dori să plătească pentru noua arenă


Problemele nu îi ocolesc deloc pe rapidişti în ultima perioadă. Jucătorii sînt neplătiţi de aproape 3 luni, iar stadionul "Valentin Stănescu" şi baza Pro Rapid arată din ce în ce mai rău. Mircea Lucescu a fost ultimul care a criticat starea precară a gazonului, inclusiv a arenei, cînd Şahtiorul s-a deplasat în Giuleşti pentru o partidă amicală, la sfîrşitul săptămînii trecute. Ieri, Ovidiu Sabău a replicat şi a venit cu o idee pentru următoarele meciuri din campionat: "Am vrea să jucăm pe Naţional Arena, dar nu depinde de mine şi nu depinde de jucători. Probabil sînt şi alte costuri acolo care nu pot fi acoperite".

În plus, nu sînt probleme doar cu stadionul, ci şi la Pro Rapid, în ultimele zile alb-vişiniii mutîndu-se la Buftea: "Cum să ne antrenăm la Pro Rapid? Terenul e denivelat, trebuie să lucrăm şi cu mingea, e imposibil în acest moment".

Îi critică şi pe fani
Moţu' a vorbit şi despre suporterii giuleşteni şi a adus în discuţie educaţia suporterilor care vin pe Giuleşti: "Fanii mai tineri nu sînt educaţi, ei trebuie să susţină echipa necondiţionat, nu doar cînd e bine. Este un conflict între fanii vechi şi cei noi ai echipei, şi acela trebuie rezolvat. Era altă stare de spirit în perioada cînd eram eu jucător". Sabău a fost de acord şi cu decizia oficialilor de a scumpi biletele, după ce fanii nu s-au ţinut de cuvînt înainte de derby-ul cu CFR şi i-au huiduit pe jucători cînd campioana României conducea cu 2-0.

"Sîntem mari favoriţi"
Starea de spirit este mult mai bună în cadrul lotului după remiza cu Şahtior, iar Sabău este sigur că Rapid va cîştiga duelul cu bistriţenii: "Ne-am pregătit mult mai bine, am fost implicaţi total, conectaţi, jucătorii cred mai mult în posibilităţile lor. Ştiu că Gloria va veni să se apere, este normal, fiind o echipă mică. Dar sîntem mult mai valoroşi, sîntem mari favoriţi şi nu trebuie să mai facem vreun pas greşit, mai ales acasă. Sîntem total schimbaţi".

"Avem probleme cu banii"
Tehnicianul rapidist a vorbit şi de situaţia financiară a clubului şi a confirmat informaţiile din Gazeta de ieri, în care se preciza că jucătorii rapidişti sînt neplătiţi în ultimele 3 luni: "Recunoaştem că avem probleme, situaţia nu e OK la foarte multe echipe din campionat, dar nu putem da vina pe asta în cazul unor evoluţii mai slabe. Eu am entuziasm în muncă, la fel ar trebui să fie şi jucătorii. Domnul Copos încearcă să rezolve toate aceste probleme".

"Albuţ poate fi titular"
Călin Albuţ a început sezonul ca titular în poarta alb-vişiniilor, dar evoluţiile sub aşteptări l-au făcut pe Sabău să-l treacă în rezervă şi brazilianul Pecanha să fie noul număr 1. Totuşi, după mai multe meciuri în care nu a jucat, fostul portar al lui Tg. Mureş a fost folosit încă din primul minut în amicalul cu Şahtior, fiind apreciat şi de George Copos, dar şi de Sabău. Antrenorul este indecis în acest moment în privinţa titularului: "Albuţ a apărat foarte bine, s-ar putea să fie titular, a fost o presiune mult prea mare la început, acum este concurenţă bună".

"Este un meci special pentru mine, am antrenat mulţi ani la Bistriţa, dar mă interesează nu doar cele 3 puncte, ci şi maniera, să pasăm, să jucăm bine, să avem entuziasm şi un joc plăcut ochiului"
Ovidiu Sabău, antrenor Rapid

"Sabău e cel mai bun antrenor"
Marian Iancu susţine că el este cel care i-a transmis lui George Copos să-l aducă pe Sabău în Giuleşti în această vară: "M-a întrebat, i-am spus că este antrenorul cu care am lucrat cel mai bine. Poate face performanţă dacă i se dă timp, merita să ajungă la Rapid". Totuşi, Iancu a şi criticat unele dintre deciziile tehnicianului, acesta putînd fi foarte uşor influenţat de public: "Este adevărat, este influenţabil, iar în Giuleşti asta este o problemă. Dacă suporterii zic ceva, e posibil ca el chiar să facă acel ceva".

Bilaşco se teme de Nae Manea
Marius Bilaşco nu a apucat să debuteze într-un meci oficial pentru rapidişti, dar o poate face mîine seară, împotriva Bistriţei. Noul atacant al giuleştenilor anunţă punctul forte al ardelenilor, pe Nicolae Manea: "Cunoaşte foarte bine echipa noastră, asta cred că va conta. Au un avantaj din acest punct de vedere". "Bilă" consideră benefică şi concurenţa din atac, unde trebuie să se lupte cu 7 colegi pentru un post de titular: "Este foarte bine că sîntem mai mulţi, aşa va intra cel mai în formă şi echipa are numai de cîştigat".

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (12)
sexilian
sexilian  •  14 Septembrie 2012, 17:41
Postat de jalemare pe 14 Septembrie 2012, 09:34

ar fi o decizie inteleapta. sezonul asta nu am fost la nici un meci si nici nu mai calc pe mizeria aia de stadion.

pe afara nu-i mizerie;;Comentariul tău...

supermandolar
supermandolar  •  14 Septembrie 2012, 10:28
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Păi dacă Alpin trăiește din ce scrie pe forum însemna ca e muritor de foame:)))) trăiește de azi pe mâine

zerves
zerves  •  14 Septembrie 2012, 09:47

Rapidule, fa si tu o echipa, cu jucatori de fotbal, nu cu elefanti. Vedeti ca dau consultatii cei de la Pandurii, de la Sportul. Nu trebuiesc bani multi, TREBUIE DOAR UN CAP BUN...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează