FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Salvarea de la tribunal » După Rapid şi Bistriţa, ”U” Cluj a intrat de ieri în procesul de reorganizare judiciară

Articol de GSP - Publicat joi, 07 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 06 februarie 2013 20:54

Administrator judiciar a fost desemnat o firmă din Oradea, care va întocmi planul de redresare al clubului în maxim o lună


"U" Cluj este, de ieri, oficial în insolvenţă. Judecătorul sindic, Claudiu Gligan, a acceptat cererea înaintată în acest sens de către acţionarul majoritar în acte la "şepcile roşii", Ioan Mărginean. Administrator judiciar este o firmă din Oradea, Global Money Recovery, care are ca obligaţie să întocmească tabloul creditorilor şi să prezinte în termen de 30 de zile planul de reorganizare judiciară.

"Aşteptăm minuta încheierii de şedinţă să începem treaba. Vom debloca popririle de pe conturile clubului. Societatea are de încasat anumite sume, în special banii din drepturile TV, din care trebuie să suportăm urgent costurile unui cantonament în Antalya şi ceva salarii. Vom întocmi cît mai repede tabloul credal pentru că ne obligă legea. Trebuie să vedem şi care va fi atitudinea creditorilor. Vom ajuta clubul să iasă din impas", a spus Horia Tiril, administratorul judiciar.

Datoriile clubului clujean invocate în cererea de insolvenţă se ridică la 6,7 milioane de euro, incluzînd aici şi cele 3,4 milioane de euro, suma creditată de fostul acţionar majoritar al clubului, Florian Walter. "U" va încasa 1,04 milioane de euro din tranşa a doua din drepturile de televizare aferente sezonului trecut.


"Insolvenţa este singura soluţie pentru salvarea clubului în condiţiile actuale. Fără deblocarea conturilor, clubul nu poate face plăţi, nu poate plăti salarii"
Daniel Ştefănică, avocat "U" Cluj

"Viitorul apropiat eu spun că este asigurat. Viitorul îndepărtat depinde şi de clasarea echipei la finalul campionatului, dacă se evită sau nu retrogradarea"
Horia Tiril, administrator judiciar

"Sper să devin liber"
Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF a judecat marţi memoriul depus de Viorel Dinu pentru a deveni liber de contract. Decizia a rămas în pronunţare, iar atacantul nu ştie dacă va pleca împreună cu "U" în cantonamentul din Antalya. "Trebuie să vedem ce înseamnă pentru noi, jucătorii, intrarea în insolvenţă. Avocatul meu mi-a spus că acest lucru nu va afecta cu nimic memoriile depuse de noi la LPF. Sper să devin liber, deşi e destul de tîrziu să-mi mai găsesc echipă. Toate echipele şi-au cam stabilit loturile şi sînt de ceva vreme prin cantonamente", a spus Dinu.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (3)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  07 Februarie 2013, 11:02

'U" Cluj nu moare! salvati echipele cu traditie!

dan_racivitan2003
dan_racivitan2003  •  07 Februarie 2013, 07:42

Daca va lua Rapid cu 30 mil euro datorii sau Dinamo licenta o vom lua si noi dar probabil ca nu ne vom salva sportiv de la retrogradare. Oricum va fi mai interesanta LigaII decat ligaI . Decat sa jucam pe sate cu Maciuca si Chiajna mai bine la Timisoara,Arad,Craiova si alte orase.

kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  07 Februarie 2013, 03:01

In mod normal,echipele care ajung in situatii de genul asta ar trebui penalizate imediat,cum este cazul in Anglia.Insolventa si depunctarea sunt sfinte,deoarece te trimite cu siguranta in liga 2 si pe deasupra te tine sub lupa,deci clubul va fi fiscal la zi,pina in momentul cind i-si revine,sau devine falimentar si se inchid portile!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează