FOTBAL  »  Superliga  »  JUCĂTOR DECEDAT

Se încurcă în declaraţii » Surse judiciare susţin că în urma audierilor demarate "sunt multe lucruri neclare şi contradictorii". Azi e autopsia

Articol de - Publicat luni, 09 mai 2016 00:00

Pentru o parte dintre cei implicaţi în decesul lui Patrick Ekeng, a fost o duminică lungă.

Mai ales pentru medicul lui Dinamo, Liviu Bătineanu, cel care, de dimineaţă, însoţit de ofițeri de la Poliţia Omoruri, a fost la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, dar şi la Săftica, de unde a fost ridicată toată documentaţia privind istoricul medical al jucătorului.

Azi se face autopsia la INML

Era necesară fiindcă azi va avea loc autopsia la INML, un element extrem de important în ancheta demarată în cazul morţii lui Ekeng. Apoi, Bătineanu, precum şi medicii de pe ambulanţa " Puls" care l-a transportat pe jucător la spital, şi directorul de la "Puls", Laurenţiu Luca, au fost audiaţi de poliţişti.

Bătineanu tentat să se retragă

Medicul de la Dinamo, Liviu Bătineanu, a fost singurul care a acceptat dialogul cu presa la ieşirea de la audieri. "Nu era nevoie de resuscitare pe teren, fiindcă jucătorul avea puls şi respira", explică el. Continuă, dar parcă tot nesigur. "Treaba mea se termină când jucătorul ajunge în ambulanţă".

Şi totuşi adaugă că "aproape de spital i-am făcut masaj cardiac extern pentru că respiraţia era dificilă. A intrat în fibrilaţie ventriculară când a fost mutat din ambulanţă, la spital". Spune că se simte hăituit: "Am văzut oameni care mă cunosc de o viaţă că mă învinovăţesc, m-au jignit, m-au denigrat. Toată lumea era speriată, agitată, striga «fă ceva!»".

Recunoaşte că "jucătorul era obosit, la fel ca şi ceilalţi, fiindcă se juca din trei în trei zile. Era oboseală fizică, nu patologică. Nu a spus că are probleme, nu a fost silit să intre, putea chiar să nu joace în acel meci. Normal că eu sunt întrebat dacă poate evolua cineva, dacă are probleme de sănatate".

Surse apropiate dinamoviştilor susţin că Bătineanu intenţionează să se retragă din lumea fotbalului.

Audierile continuă, plus strângerea de dovezi

Laurenţiu Luca, directorul de la "Puls", a evitat întrebările: "Nu mai fac comentarii. Tot ce s-a spus sunt speculaţii. Să aşteptăm să se desfăşoare ancheta".  Era speriat, grăbit să scape de presă.

Surse judiciare susţin că: "În urma declaraţiilor adunate până acum, lucrurile sunt neclare încă. Sunt neconcordanţe între ce spun cei implicaţi. Şi ancheta este abia la început. Deocamdată nu a fost nimeni anunţat că ar fi inculpat. Dar audierile vor continua. Poliţia va merge şi la FRF şi la LPF, pentru a afla ce spun reglementările sportive organizatorice despre un asemenea caz".

"N-am chemat prea târziu ambulanţa, ci după un minut. Nu îmi este teamă de această anchetă"
Liviu Bătineanu, medic Dinamo

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
Superliga
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (1)
444001919101397
Florean Andrei  •  09 Mai 2016, 12:16

Sărmanul Ekeng a murit cu zile, a murit din cauză că privaţii ăia de la Puls au trimis două taxiuri, nu două salvări, cum prevede regulamentul. Porcii ăştia de privaţi urmăreau să pună mâna pe salvările de stat, noroc că mai este un Arafat, care le dă peste mână. Dacă vor fi daţi în judecată, Puls şi Dinamo vor plăti bani grei despăgubiri !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează