FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Şeful şcolii de antrenori îl atenționează pe Mirel Rădoi: ”Respectă regulamentul! Alții și-au tocit coatele să învețe”

Articol de - Publicat joi, 04 iunie 2015 00:00

Mirel nu poate fi trecut doctor sau masor, fiindcă Federația a luat măsuri ca să împiedice șiretlicul. ”Îl respect pe Rădoi, dar alții și-au tocit coatele să învețe”, zice Apolzan.

Rădoi nu a apărut încă în fața jucătorilor Stelei, dar agită deja școala de antrenori. Motivul e lipsa unei licențe care să-i dea dreptul să funcționeze oficial ca "principal" ori măcar ca secund.

Dan Apolzan, șeful Şcolii, a obținut instituirea unor piedici pentru cei care încearcă să ocolească regula: "S-a hotărît în Comitetul Executiv ca toți oamenii de pe bancă să fie legitimați. Absolut toți vor avea ecusoane, ID-uri. Antrenorul nu se poate refugia sub o încadrare de masor sau de medic. Membrii staff-ului medical vor trebui să prezinte atestate de absolvire a școlilor respective".

Se scurtează școala

Mirel ar trebui să parcurgă trei licențe pînă să poată activa ca "principal": întîi B, apoi A și abia pe urmă să se înscrie la cursuri pentru Pro. Apolzan are și o veste bună pentru fostul mijlocaș: durata școlii se scurtează de la 5 ani la 4. "Rădoi poate să prindă o licență comună pentru B și A, care durează mai puțin", a spus Apolzan la Dolce.

În prezent, cursurile de B țin un an, iar cele pentru A, doi ani. Încă doi ani mai sînt necesari la obținerea calificării maxime în fotbal, Pro.

"Nu-i facem favoruri!"

Directorul Şcolii a discutat deja cu noul tehnician al Stelei: "A venit la Federație și l-am informat despre reguli. Îl respect pe Rădoi, dar toată lumea trebuie să se supună regulamentului. Nu se mai pot da nici un fel de derogări, trebuie să se înscrie și să facă școala!".

Steaua are totuși posibilitatea să-l încadreze ca director sportiv sau ca delegat al echipei și să dribleze astfel restricția. Ca să respecte regula care obligă cluburile din Liga 1 să aibă în staff un posesor al licenței Pro, Becali îl folosește pe Massimo Pedrazzini. Italianul se afla deja în club, ca manager al centrului de tineret.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (20)
jalabert
jalabert  •  04 Iunie 2015, 17:21

o sa poata ocoli oricum regulamentul. o sa fie jucator si deci in calitate de jucator poate sta pe banca. nu cred ca trebuie sa-si ia licenta de jucator radoi.

bogdangeorge84
bogdangeorge84  •  04 Iunie 2015, 14:16

Helllo domnii de la GSP, de ce imi stergeti comentariul, a? Gata va simtiti cu morcovu si nici macar replica nu dati? cum sa scrieti asa ceva, RUSINEEEEEEEEEE!

bogdangeorge84
bogdangeorge84  •  04 Iunie 2015, 14:12

Seful scolii ???? SCOALA ARE SEF??? Da ce e scoala de corectie? Seful este un fel de patron, care merge in coate la sesiunile practice ale acestei scoli, deoarece biblioteca nu exista in zona si ca sa ajunga la biblioteca centrala, ***. Tin sa adaug o chestie, din cate vad eu, majoritatea oamenilor care au incercat sa termine aceasta scoala, nu au reusit ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează