FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - RAPID 2-0

video+foto Sepsi OSK - Rapid 2-0 » Giuleștenii au „deraiat” la Sf. Gheorghe: 5 meciuri fără victorie!

Sepsi OSK - Rapid // foto: Cristi Preda, GSP +19   FOTO
Sepsi OSK - Rapid // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de , , , - Publicat luni, 10 aprilie 2023 22:33 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 23:01

Sepsi OSK a învins-o pe Rapid în duelul care a închis etapa 3 din play-off, scor 2-0, cu goluri Alexandru Tudorie și Marius Ștefănescu. Covăsnenii au obținut astfel prima victorie din play-off, în timp ce giuleștenii rămân fără succes în ultimele 5 meciuri

Rezultatele și programul din play-off

Sepsi a luptat ca pentru titlu și a câștigat primul meci din istorie împotriva unui Rapid pierdut în spațiu, cu jucători fără vlagă și un antrenor care a țipat degeaba pentru un egal disperat.

Înainte de toate au fost negocierile. 463 de bilete au primit rapidiștii, alte câteva sute au rămas în afară. La "Tratatul de pace" au luat parte și finanțatorii Dioszegi și Șucu. Jandarmii n-au cedat, ultrașii au rămas la porți!

Scandal la Sepsi - Rapid. Meci întârziat și protest major al suporterilor: au ieșit în minutul 15!
SEPSI - RAPID
Scandal la Sepsi - Rapid. Meci întârziat și protest major al suporterilor: au ieșit în minutul 15!

Rapidul a avut lovitura de start, dar a refuzat să joace! Cu Mutu și Săpunaru în frunte au stat cinci minute în fața galeriei scandând la unison "Libertate pentru suporteri!" și anti-FRF. "Centralul" Popa nu pricepea nimic.

Horațiu Moldovan, campionul gafelor

După gestul fără precedent a început și meciul. Cu Sepsi atacând ca într-un război pentru titlu. Ca o avalanșă, pe tot terenul, covăsnenii i-au luat rapid la mână pe bucureșteni. S-au jucat cu ei ca în curtea școlii, când puștii băteau mingea în weekend.

Primul oftat ce a lăsat mut stadionul? Reluarea cu capul a lui Bălașa (14) din centrarea lui C. Matei. Rapidiștii au punctat tot la galerie, care și-a strâns catrafusele și a ieșit din arenă. Ifose! Există regulamente clare ce trebuie respectate.

Pe teren, bucureștenii n-au ajuns la poarta gazdelor. Dar Moldovan s-a făcut de râs ca în desenele animate! Săpunaru a trimis "acasă", Moldovan fără presiune a bâlbâit o minge ușoară, interceptată de I. Gheorghe, iar într-un triunghi de pase cu Rodriguez și Tudorie, atacantul trecut pe la FCSB a fost letal și a deschis scorul (26). 2-0 se putea face rapid, dacă șutul lui Aganovici nu era parat (30).

La scurt timp de la reluare, I. Gheorghe și C. Matei l-au luat din nou la țintă pe Moldovan, care a blocat un gol ca și făcut (47). Replica Rapidului a venit prin Emmers (53) șut de la 17 metri, reținut de Niczuly.

+15 FOTO

A fost primul șut pe poartă al giuleștenilor din tot meciul! Cum să emiți pretenții la puncte, la cupe europene când te comporți așa? Apoi, Ioniță (55) a încercat un șut cu stângul din întoarce, scos cu o mână de același Niczuly. Imperial!

Noapte bună, Rapid!

Indicațiile lui Mutu de pe margine nu au ajutat cu nimic o echipă aflată în derivă. Ieșiți din Cupa României și cu șanse extrem de mici să mai prindă cupele europene, Mutu și Rapidul au eșuat lamentabil fix în anul centenarului, de la care suporterii așteptau marea cu sarea

Gol „invizibil” în Sepsi - Rapid » Ce s-a întâmplat pe transmisiunea TV
SEPSI OSK - RAPID 2-0
Gol „invizibil” în Sepsi - Rapid » Ce s-a întâmplat pe transmisiunea TV

Marius Ștefănescu a băgat cuțitul în rană (87) și a făcut-o KO pe Rapid pentru prima dată în istorie. Hențul lui Bălașa neobservat de "centralul" Popa, dar întors de VAR a dat șansa giuleștenilor să marcheze golul de onoare, dar Săpunaru a trimis-o în bălării (90+3) și așa s-a scris istoria! Noapte bună, Rapid!

FINAL » Sepsi OSK - Rapid 2-0

  • Au marcat: Tudorie '26; Ștefănescu '86
  • Este prima victorie pentru Sepsi în istoria duelurilor cu Rapid. Până în această seară, cele două formații se mai înfruntaseră de 5 ori: 3 victorii pentru Rapid, două egaluri
  • VIDEO cu fazele importante
  • 5.500 de oameni au asistat la meci
  • Jucătorii Rapidului au întârziat startul cu 5 minute în semn de protest față de faptul că o parte dintre suporterii lor au rămas în afara stadionului

Cele mai tari cadre din Sepsi OSK - Rapid:

+15 FOTO

Informații de la stadion trimise înainte de Sepsi OSK - Rapid:

  • Foarte mulți rapidiști au apărut la stadion până aproape de ora meciului. 126 dintre aceștia au rămas pe dinafara, din moment ce nu-și pot cumpărat bilete peste numărul deja alocat rapidiștilor. 
  • Liviu Ungurean, liderul fanilor Rapidului, a protestat: „Nu înțeleg de ce nu-i lasă să intre, sunt scaune libere la tribună, nu au însemne. Dacă nu-i lasă, intrăm, ne facem de cap, apoi plecăm acasă și gata”.
  • După ce jucătorii celor două echipe au inspectat terenul, gazdele au solicitat să fie udat mai mult gazonul, lucru care s-a și întâmplat pentru cinci minute.
  • Adnan Aganovic (35 de ani) a fost în centrul atenției printre jucătorii Rapidului. Croatul s-a întreținut minute bune cu Săpunaru et Comp., a fost salutat de toți giuleștenii prezenți pe teren, apoi s-a întreținut pe margine cu colegii săi.
  • Organizatorii partidei au redat în difuzoare imnul oficial al Ligii 1, „România, te iubesc”, interpretat de Ștefan Stan.
  • Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, a fost întâmpinat la Sepsi Arena de Laszlo Dioszegi, finanțatorul echipei din Sf. Gheorghe. Cei doi au mers împreună în magazinul clubului și s-au fotografiat cu fanii Rapidului.
+23 FOTO
  • Vânătorii de autografe și poze au făcut coadă la intrarea pe stadionul Sepsi Arena, dar și în interior. Jucătorii Rapidului au fost cei mai solicitați de micuții fani din Covasna. Inclusiv pe stadion au existat copii cu tricouri ale clubului din Grant, pe care au cerut autografe fotbaliștilor.
  • Rapidiștii au o mare nemulțumire, faptul că nu au reușit să-și procure cu toții bilete pentru meciul de astăzi, întrucât au depășit numărul alocat. Suporterii i-au transmis inclusiv lui Dioszegi: „Lăsați-ne să intrăm toți, suntem mulți”.
  • Rapidiștii au 463 de bilete la meciul din această seară. Se încearcă negocierea unui număr mai mare, dar Jandarmeria nu cedează. Mesajul este clar: intră doar numărul de fani alocat. Peste 500 de suporteri rapidiști au făcut deplasarea de la București, cu autocarele și cu mașinile personale.
  • Jucătorii celor două echipe au stat minute bune de vorbă pe gazon, la inspecția terenului. Rapidiștii s-au amuzat alături de cei din Covasna, apoi au intrat la vestiare pentru ultimele pregătiri.
  • Fiecare spectator care va asista la meciul din această seară va primi, gratuit, din partea sponsorului Ligii 1, o revistă oficială dedicată partidei Sepsi-Rapid. Statistici, cifre inedite și o comparație Rondon vs Duganzic.

Sepsi OSK - Rapid, echipe de start:

SEPSI OSK (4-4-2): Niczuly - Dimitrov, Ninaj, Bălașa, Dumitrescu - Aganovic, N. Păun, J. Rodriguez, Matei - I. Gheorghe, Tudorie
Rezerve: Began - R. Ispas, M. Tamas, Francisco Junior, Ștefănescu, Achahbar, Safranko, Rondon, Papa
Absent: R. Varga (accidentat)
Antrenor: Cristiano Bergodi

RAPID (4-3-3): H. Moldovan - Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Morais - Emmers, Albu, Kait - Pănoiu, Dugandzic, Al. Ioniță II
Rezerve: Drăghia - Ignat, Fl. Ștefan, Crepulja, Sefer, Papeau, Ongenda, Bamgboye, Luckassen
Absent: V. Costache (accidentat)
Antrenor: Adrian Mutu

Stadion: Sepsi Arena (Sf. Gheorghe)
Arbitru: Cătălin Popa; A1: Sebastian Gheorghe; A2: Romică Bîrdeș; Arbitru VAR: Sorin Costreie; AVAR: Gabriel Sabin Stroe

CCA l-a delegat la meci pe Cătălin Popa, din Pitești, „centralul” cu cele mai multe erori de arbitraj din actualul sezon, 10, la egalitate cu Istvan Kovacs! În sezonul în curs, Popa are 3 decizii greșite pro-Rapid și una conta, în timp ce pentru Sepsi a greșit o singură dată, contra.

Citește și: 

Andrei Burcă și-a criticat public coechipierii: „Yeboah așa a făcut și în tur! Să ne dea de gândit, aici așa s-au luat campionatele”

Asta-i ultima! Petrescu l-a exasperat pe Panduru: „Las-o încolo, am ajuns să comentăm și asta?!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (63)
alexh
alexh  •  11 Aprilie 2023, 20:14
Postat de guimaraes1.0 pe 11 Aprilie 2023, 19:32

Cine este destept intelege ce ti-am scris insa evident nu e cazul tau.iti recomand sa folosesti o umbrela cand imi citesti comentariile sau macar o pelerina cu gluga cautza.

Evident, inteligent ca tine prostovane.

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  11 Aprilie 2023, 19:32
Postat de alexh pe 11 Aprilie 2023, 15:10

N-am înțeles prostovane, scrie pe românește. A, n-ai fost la școală? Mergi acum.

Cine este destept intelege ce ti-am scris insa evident nu e cazul tau.iti recomand sa folosesti o umbrela cand imi citesti comentariile sau macar o pelerina cu gluga cautza.

alexh
alexh  •  11 Aprilie 2023, 15:10
Postat de guimaraes1.0 pe 11 Aprilie 2023, 12:40

Ba cautza tot n-ai intelesk ma:)-,/tine .

N-am înțeles prostovane, scrie pe românește. A, n-ai fost la școală? Mergi acum.

Vezi toate comentariile (63)
Comentează