FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO / EXCLUSIV Fostul campion cu Rapid știe unde a greșit flagrant Dan Șucu: „Vedeam echipa în primele 3”

Dan Șucu, principalul acționar al Rapidului
Dan Șucu, principalul acționar al Rapidului

Articol de , - Publicat marti, 30 aprilie 2024 16:57 / Actualizat marti, 30 aprilie 2024 19:52

Sergiu Radu, campion cu Rapid în sezonul 1998/'99, a intervenit telefonic la GSP Live și a explicat motivele pentru căderea giuleștenilor din acest play-off. Fostul atacant este de părere că scandalul în care au fost implicați șefii galeriei și președintele Daniel Niculae, imediat după finalul sezonului regulat, au afectat echipa. Mai mult, Radu spune că antrenorul Cristiano Bergodi trebuia păstrat până la finalul campionatului.

Rapid a suferit al 6-lea eșec în play-off, pe Giulești, cu Universitatea Craiova, scor 1-2, iar speranțele de a termina pe un loc european s-au năruit! Alte două episoade care nu fac cinste echipei au avut loc imediat după fluierul final: Paul Iacob a vrut să bată un suporter, în timp ce căpitanul Cristi Săpunaru a refuzat să dea mâna cu Bogdan Lobonț, antrenorul interimar al alb-vișiniilor.

Cristi Săpunaru, pus la punct de fostul președinte al Rapidului: „Tu, căpitan, nu poți să faci asta! Mă surprinde”
RAPID
Cristi Săpunaru, pus la punct de fostul președinte al Rapidului: „Tu, căpitan, nu poți să faci asta! Mă surprinde”

VIDEO. Sergiu Radu, dezamăgit de Rapid: „Vedeam echipa în primele 3”

- Sergiu, cum comentezi parcursul Rapidului din play-off? Un singur punct obținut în 7 etape.
- Rapid a fost o surpriză neplăcută pentru mine în acest play-off. La cum a jucat în sezonul regulat, credeam că Rapid poate să tragă la primele locuri. Nu mă așteptam la acest parcurs. S-a schimbat și antrenorul... Lucrurile nu s-au reglat nici așa. Îmi este foarte greu să spun motivul pentru aceste rezultate slabe. Sunt lucruri interne, ei știu mai bine ce se întâmplă acolo. Probabil problemele de la începutul play-off-ului cu conducerea, cu galeria și-au pus amprenta mai mult decât ne așteptam asupra jocului.

- Rapid e acum pe locul 5 în play-off. Valoarea lotului o recomanda să fie mai sus?
- Categoric! Eu vedeam Rapidul în primele 3. Dacă nu pe 2, măcar pe 3, la bătaie cu Universitatea Craiova. Valoarea lotului este undeva în primele 3 echipe ale campionatului. Însă nu cifrele joacă, ci jucătorii, iar în acest play-off ceva nu a funcționat cum trebuie.

Sergiu Radu: „Nu l-aș fi dat afară pe Cristiano Bergodi!”

- A fost inspirată numirea lui Bogdan Lobonț? Sau Rapid trebuia să aducă, după despărțirea de Bergodi, un tehnician cu experiență, cu un contract mai lung, nu doar un interimar?
- Eu nu l-aș fi schimbat pe Bergodi în timpul play-off-ului, l-aș fi lăsat până la sfârșitul campionatului. Mai erau câteva etape și era mai bine să se tragă linie la finalul sezonului, atunci se putea lua o decizie în privința antrenorului. Prin demiterea lui Bergodi, conducerea a fost nevoită să apeleze la o soluție de compromis. L-au lăsat pe Lobonț pentru că știa bine vestiarul, jucătorii, pe Adi Iencsi. Dar nu a funcționat. Lobonț nu a reușit să redreseze corabia, ceea ce ne arată că lucrurile nu funcționează pe undeva. Din afară, nu pot să știu ce nu funcționează acolo. Cât timp nu ești printre ei, nu poți cunoaște de unde au plecat problemele.

- Rapid caută antrenor pentru sezonul viitor. Cine crezi că ar fi potrivit?
- Nu-mi place să dau nume. Nu este treaba mea. Ar trebui totuși să aducă un antrenor cu experiență, care să poată face față vestiarului Rapidului, un vestiar cu nume grele, cu personalități. Sunt jucători care ar trebui să dea mult mai mult decât au făcut-o în acest play-off, iar ei știu lucrul acesta. Să sperăm că, începând cu sezonul viitor, vom vedea o altă față a Rapidului. Prestația echipei din finalul de sezon nu reflectă valoarea adevărată a acestui lot.

Fostul campion cu Rapid știe unde a greșit flagrant Dan Șucu: „Vedeam echipa în primele 3”
Sergiu Radu (stânga) are 71 de meciuri la Rapid, în toate competițiile. A marcat 19 goluri pentru giuleșteni

- Șumudică e principalul nume vehiculat pentru a prelua echipa din vară.
- Trebuie să vină un antrenor care să aibă o simbioză cu conducerea. Din ce am văzut, domnul Șucu nu prea agreează varianta Șumudică. Când alegi un antrenor, trebuie să fii convins că este alegerea potrivită pentru club, pentru jucători... Poate se vor regla lucrurile între ei.

„La Rapid nu există o mână de fier”

- Sunt foarte multe incidente în ultima vreme la Rapid. Paul Iacob a vrut să bată un suporter, Krasniqi l-a împins pe Lobonț, Papeau și Braun au fost nemulțumiți că au fost schimbați. Ce spune asta despre o echipă?
- Rapid nu are o mână de fier în vestiar! Dacă i s-a permis unui jucător să facă ceva, atunci ceilalți cred că li se permite și lor. Este efectul bulgărului de zăpadă. Fiecare crede că, în momentul în care lucrurile nu merg OK, e îndreptățit să arate frustrare, să facă gesturi care nu își au locul pe un stadion... Aceste lucruri nu sunt OK. Jucătorii Rapidului ar trebui să arate tărie de caracter. Nu acestea sunt reacțiile pe care trebuie să le arate în momentele grele. Trebuie să arate ca un vestiar unit, să lase deoparte lucrurile care nu își au locul.

- Spui că ar fi trebuit luate decizii ferme încă de la început, ca astfel de incidente să nu se repete.
- Probabil, eu așa zic. Pare că nu s-au luat în primul moment, nu a avut cine să liniștească vestiarul. I s-a permis unuia, iar toți ceilalți jucători cu personalitate au avut impresia că li se permite și lor să facă gesturi care nu sunt OK.

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Citește mai multe articole despre Rapid:

Primul trofeu la Rapid în era Dan Șucu  » Au făcut turul arenei din Giulești și au înjurat Steaua
FESTIVITATE
Primul trofeu la Rapid în era Dan Șucu » Au făcut turul arenei din Giulești și au înjurat Steaua
Șumudică a intrat în direct, după Rapid - Universitatea Craiova, și l-a compătimit pe Șucu: „Nu cred că George Copos a făcut asta vreodată”
RAPID
Șumudică a intrat în direct, după Rapid - Universitatea Craiova, și l-a compătimit pe Șucu: „Nu cred că George Copos a făcut asta vreodată”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (11)
Ss21
Ss21  •  01 Mai 2024, 13:12

Au gresit flagrant Rapid si Iasi prin schimbarea antrenorilor, fiecare plateste pretul!

eugenrc
eugenrc  •  01 Mai 2024, 08:23
Postat de lefter_popescu pe 01 Mai 2024, 00:18

Amice, gândești mărunt. Unul e branza iar altul sifon . De unde scântei?

Nu stiu care dintre noi gandeste mai marunt. Eu , care nu ma las influentat de simpatii sau tu care ai o antipatie vizibila pentru Becali.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  01 Mai 2024, 00:18
Postat de eugenrc pe 30 Aprilie 2024, 23:03

Vorbesti prosti. Din doua pietre taari sar scantei.

Amice, gândești mărunt. Unul e branza iar altul sifon . De unde scântei?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează