FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Sfatul lui Il Luce către fiul său: "Ai grijă să n-ai soarta mea!"

Imagine din 1998, an în care Rapidul a ratat titlul în ultima etapă.
Imagine din 1998, an în care Rapidul a ratat titlul în ultima etapă.

Articol de , - Publicat vineri, 24 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 23 februarie 2012 20:59

Ca şi Mircea Lucescu în sezonul 1997-1998, Răzvan a iernat cu Rapidul la trei puncte de lider. Atunci, giuleştenii au ratat titlul în ultima etapă.

Rapidiştii au de ce să spere la al 4-lea titlu din istoria clubului: sînt la trei puncte de liderul Dinamo şi au mers bine în pregătirea de iarnă. Răzvan Lucescu e şi el optimist şi spune că ţinteşte eventul: "Stăm bine, ne vom bate pentru ambele trofee, dar avem nevoie şi de puţină şansă pentru a reuşi!".

Totuşi, tatăl tehnicianului din Grant, Mircea Lucescu, deşi îi laudă pe alb-vişinii, le cere acestora să fie mai cumpătaţi. "Răzvan e entuziasmat, chiar crede că anul acesta ar putea fi al Rapidului. E bine să gîndeşti pozitiv, însă e greu să reuşeşti din primul sezon la o echipă, mai ales la un club care în ultimul timp a cam lipsit din prim plan. Îmi e teamă să nu aibă soarta mea. În primul an în Grant, am pierdut titlul în ultima etapă! Sper din suflet ca Răzvan să nu treacă prin aşa ceva".

Au ratat titlul la Craiova
În campionatul 1997-1998, Rapidul condus de Il Luce se afla după 18 etape tot la trei puncte în urma liderului Steaua şi tot pe ultima treaptă a podiumului, la fel ca şi acum. Deşi a reuşit să recupereze diferenţa de puncte, aflîndu-se pe primul loc înaintea ultimei runde, la egalitate cu rivala din Ghencea, dar cu un golaveraj superior, în etapa finală, giuleştenii au scos doar o remiză la Craiova (2-2), iar roş-albaştrii au ieşit campioni după victoria cu 5-2 împotriva Gloriei Bistriţa.

"Să pierzi titlul în ultima etapă e o mare dezamăgire, dar te ambiţionează. Noi am ieşit pe locul 1 anul următor" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

ALTE ŞTIRI DESPRE RAPID:

Emoţii cu Herea

Mijlocaşul Ovidiu Herea (26 de ani) s-a speriat în cantonamentul din Antalya, după ce genunchiul la care i-a fost operat meniscul în urmă cu două luni i s-a umflat. "Decarul" Rapidului a plecat de urgenţă la Roma pentru un contral medical şi a fost liniştit de medici. "Mi-au zis că e ceva normal pentru că am stat ceva timp departe de gazon. N-am nici o problemă, mă pot pregăti normal, însă mai am de recuperat din punct de vedere fizic", a spus Herea.

Ezequias l-a blocat pe Milisavljevici
Alb-vişiniii au încercat în această iarnă să se despartă de Ezequias Tavares (31 de ani), fotbalist aflat în ultimele 4 luni de contract cu giuleştenii. Brazilianul e rezerva lui Bozovici şi are un salariu de 180.000 de euro. Dacă ar fi reuşit să rupă înţelegerea cu sud-americanul, giuleştenii l-ar fi adus în Grant pe Nemanja Milisavljevici (27 de ani) de la Vaslui. În prezent, acesta se află în conflict cu Porumboiu şi vrea să rupă contractul scadent la 1 iunie. Dacă sîrbul va deveni liber de contract, Rapidul i-ar putea propune o înţelegere, însă cazul lui se judecă la TAS şi ar putea dura cîteva luni.

Inbox
- Răzvan Lucescu le-a acordat elevilor săi două zile libere după ce echipa a revenit ieri din cantonamentul din Antalya. Giuleştenii vor relua pregătirea duminică, la Pro Rapid.
- Daniel Pancu: "Ne batem la titlu cu Dinamo şi cu CFR, ele sînt contracandidatele, dar oricînd poate apărea o surpriză. Mă refer la Steaua".

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (6)
florin_99
florin_99  •  24 Februarie 2012, 10:59

am inteles: sa nu pateasca ca el - adica sa il loveasca TRAMVAIUL!

bebe_scu
bebe_scu  •  24 Februarie 2012, 10:43

Rapid a remizat la Craiova si cu concursul arbitrului care nu a acordat un gol valabil (Dulca) Rapidului.Pe vremea aceea nu intrase DNA-ul in fotbal. Cei de la Steaua si Dinamo cuparau si vantul dupa cum s-a exprimat domnul Borcea.

criticul89
criticul89  •  24 Februarie 2012, 10:38
Postat de steaua.libera pe 24 Februarie 2012, 03:13

Stii ce nu intelegi tu? La nivelul redactiei GSP, de fiecare echipa importanta a Ligii I se ocupa un ziarist. La Steaua e Raureanu, la Dinamo este Apostol, iar la Rapid e Popescu asta pe care il injuri tu mereu. Tu ai impresia ca Popescu e cel care scrie stiri aiurea despre voi. In realitate, el le scrie pe toate, chiar si pe cele care iti plac.

frate eu am inteles asta dar acest popescu 90% din stirile scrise despre rapid sunt negative sau inventii ordinare; ti se pare corect ??? am o lista intreaga de articole despre scandaluri la club sau intre juc, etc; eu cer decat putina decenta ca nu suntem pe campul de razboi aici; eu inteleg ca ziarul asta favorizeaza steaua dar nu aruncati fratilor cu noroi in celelalte echipe! acest individ popescu a intrecut de prea multe ori linia si imi e cel mai antipatic "ziarist" din redactie; daca se schimba n-o sa-i mai zic nimic...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează