FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - TG. MUREŞ, LUNI, 20:00, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Situaţia complicată din campionat îi obligă pe roş-albaştri să cîştige Cupa » Bani pierduţi, coeficient prăbuşit

Steliștii trebuie să tragă tare
pentru a mai da piept cu
adversari precum Napoli
Foto: Reuters
Steliștii trebuie să tragă tare pentru a mai da piept cu adversari precum Napoli Foto: Reuters

Articol de , - Publicat duminica, 15 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 14 mai 2011 22:05

Clubul va trăi în sezonul următor doar din banii lui Becali dacă ratează calificarea în grupele Europa League

Steaua tremură de teamă că ar putea rămîne în afara Europei pentru prima oară după 9 ani! Echipa păstrează totuşi două opţiuni în momentul de faţă pentru a evita un dezastru cu implicaţii şi pe plan sportiv, şi la capitolul economic.

Victorie cu Dinamo
Nicoliţă şi ai lui pot să se califice în Europa League fie prin intermediul campionatului, fie prin prisma Cupei României. În competiţia internă numărul 2 e clar ce le-ar trebui: s-o bată pe Dinamo în finală şi să ia trofeul. Aşa ar avea garantat locul în play-off-ul competiţiei continentale şi ar avea de înfruntat un singur adversar înaintea fazei grupelor.

Sau 6 puncte în campionat
Situaţia e mai complicată pentru Steaua în Liga 1 decît în Cupă, deoarece aici are nevoie, în mod normal, de două victorii. Prima ar trebui s-o obţină mîine, contra lui FCM Tîrgu Mureş, următoarea în ultima etapă, la CFR Cluj. Gaz Metan, care ocupă acum poziţia a 6-a, ce duce în turul al doilea preliminar al Europa League, are, deocamdată, două puncte peste "militari" şi avantaj în partidele directe, 1-0 şi 0-0. Ardelenii mai au de disputat un singur joc, la Craiova, contra unei formaţii probabil retrogradate matematic la acea dată, deci un meci facil, măcar teoretic.

Afectează şi anul următor
Steaua va avea de tras şi în stagiunea viitoare din cauza contraperformanţelor din stagiunea în curs. Clubul a încasat în acest sezon între 3 şi 4 milioane de euro de la UEFA şi din alte surse generate de participarea în Europa, bani pe care nu mai poate să conteze şi în sezonul viitor dacă nu mai participă în competiţiile continentale.

Sumele pe care le-a atras din meciurile cu Liverpool, cu Utrecht şi cu Napoli chiar au fost relevante pentru bugetul consumat de echipă, fiindcă ele au putut acoperi toate salariile fotbaliştilor şi ale antrenorilor. Pentru sezonul care urmează, Gigi va trebui să acopere gaura din banii proprii sau din vînzarea unor jucători.


3 prezenţe a avut Steaua în grupele Ligii Campionilor din 2002 pînă acum, adică de la ultima dată în care trupa din Ghencea rămăsese în afara Europei

50 de milioane de euro e suma de care au beneficiat roş-albaştrii de pe urma participărilor în grupele Ligii


Pregătirea depinde de asta
Programul pe care Steaua îl va urma în vara asta depinde, în mare măsură, de deznodămîntul sezonului. În cazul în care merge în al doilea tur preliminar al Europa League, echipa ar debuta oficial pe 14 iulie, cu turul acestei faze, deci cu 10 zile înainte de startul Ligii 1. Dacă nu prinde Europa deloc, lucrurile sînt simple: echipa va face două cantonamente, în care va pregăti doar campionatul următor, cu startul pe 24 iulie.

N-ar mai conta în Europa!
Gazeta a scris recent că Steaua n-ar mai fi fost cap de serie în nici unul dintre ultimele două tururi preliminare ale Ligii Campionilor, dacă s-ar fi calificat pentru sezonul următor al competiţiei. Căderea coeficientului european al roş-albaştrilor a fost cauzată de rezultatele slabe pe care le-au obţinut în ultima vreme în competiţiile continentale. Un an de absenţă i-ar afecta şi mai tare şi ar retrograda-o şi mai mult pe Steaua în topul formaţiilor participante în Europa.

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (20)
mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  15 Mai 2011, 18:51

nu v-am zis ca patronii astia castiga o gramada de pe urma fotbalului,si se lauda ca ei baga bani in fotbal.si cand le zici:"baaa, da' de ce nu vindeti voi la altii daca e asa rau?" nu mai zic nimic.eh,de-asta nu mai zic,ca le vine porcoiul de bani de la europa,drepturi tv,vanzari de jucatori,blaturi,etc.

blaustein
blaustein  •  15 Mai 2011, 14:54

Probabil va modifica plafonul salarial de la 120 000 la 80 000/an si va aduce jucatori care sa accepte salariile astea, va reduce lotul de jucatori, il va pune antrenor pe Leo Strizu, desfiinteaza Steaua II si vreo cateva grupe de juniori(deja mi se pare ca e la limita cu numarul grupelor) . Bani din drepturile TV de unde sa le mai dea? ca a primit LPF doar 36 de mil pana acum, suporterii nu mai cumpara bilete, marketing nu exista. Poate vinde vreun jucator, sa mai scoata niste bani, ca din buzunar nu da el in nici un caz.

ionescu_andrei
ionescu_andrei  •  15 Mai 2011, 13:47

Forta Steaua !

Vezi toate comentariile (20)
Comentează