FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Spadacio do Giuleşti II! » Copos vrea să-l readucă pe brazilian la Rapid

Spadacio a plecat de la Rapid în aprilie 2011.
Spadacio a plecat de la Rapid în aprilie 2011.

Articol de - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 ianuarie 2012 21:16

Copos vrea să-l readucă în Giuleşti pe brazilian, care îşi negociază în aceste zile rezilierea contractului cu PAOK.

George Copos vrea să repare greşeala comisă de Dinu Gheorghe în primăvara trecută, cînd l-a pierdut gratis pe Juliano Spadacio (31 de ani) şi încearcă să-l convingă pe sud-american să se întoarcă în Grant. Acesta ar putea fi transferul iernii în Liga 1! De cînd a plecat din Giuleşti, brazilianului nu i-a mers prea bine. După lungi negocieri cu Guimaraes şi patru luni în care n-a avut drept de joc, Spada a ajuns pînă la urmă în Grecia, la PAOK, sub comanda lui Boloni, însă n-a reuşit să se impună. În turul sezonului, a prins doar 7 meciuri, din care doar două ca titular, reuşind să marcheze o dată!

Ar vrea acelaşi salariu
Acum vrea să plece de la Salonic şi îşi negociază rezilierea înţelegerii pe care o are cu elenii. Informaţia a ajuns şi la urechile lui Copos, care i-a transmis preşedintelui executiv Constantin Zotta să se intereseze în ce condiţii Spadacio ar fi dispus să revină. Fotbalistul carioca solicită aceeaşi leafă ca şi la precedenta sa experienţă la Rapid, adică 288.000 de euro pe an, plus 100.000 de euro la semnătură! Momentan, giuleştenii nu vor să facă nici un pas, dorind mai întîi să scape de Cassio şi de salariul său de 200.000 de euro pe sezon.

E dorit şi de Vaslui
Alb-vişiniii nu sînt singurii din Liga 1 care-l vor pe Spadacio. Sud-americanul e ţintit şi de Adrian Porumboiu, care-l vede ca fiind înlocuitorul perfect pentru Wesley, în situaţia în care acesta ar pleca de la Vaslui. Impresarul lui Spada confirmă că fotbalistul are şanse mari să revină în Liga 1, însă refuză să spună care sînt echipele interesate: "Situaţia lui în Grecia nu e prea bună, dar e posibil să rămînă acolo pînă la vară. La fel de posibil e să plece acum. Deja avem două cluburi din România care s-au interesat de serviciile lui Juliano. Nu pot să confirm sau să infirm că ar fi vorba de Rapid. Tot ce pot spune e că nu e exclus ca el să se întoarcă în România".

Alungat de "Vamă"
Spadacio a plecat de la Rapid în aprilie 2011, după un conflict cu preşedintele clubului de atunci, Dinu Gheorghe. Neplătit de trei luni, brazilianul, care era şi căpitanul echipei la vremea respectivă, a mers la el pentru a cere măcar o parte din salariile restante. Fiind refuzat încă din startul discuţiei, mijlocaşul ofensiv a ameninţat că pleacă din Grant, iar "Vamă" l-a încurajat, crezînd că nu va face aşa ceva: "Hai, s-o văd şi p-asta". Apropiaţii jucătorului susţin: "Era căpitan şi a cerut banii în numele echipei. Nu era decis să plece, însă Dinu l-a ambiţionat".

"Dacă problema cu banii se rezolvă, mă întorc imediat. M-am simţit bine la Rapid, am mulţi prieteni aici, dar nu pot să joc fără să fiu plătit" (Juliano Spadacio, în aprilie 2011)

21 de goluri în Liga 1 a reuşit Spadacio pentru Rapid în 92 de meciuri, 16 dintre ele fiind marcate în primul său sezon în Grant

2,3 milioane de euro au plătit alb-vişiniii în vara lui 2008 pentru a-l aduce pe Spadacio de la Madeira. În tranzacţie a fost inclus şi stoperul Ricardo Fernandes

Glauber e apt
La reunirea programată pe 15 ianuarie se va prezenta şi stoperul Glauber Berti (28 de ani), care s-a refăcut după fractura de stres suferită la metatarsienele piciorului drept. Brazilianul a fost primul rapidist plecat în vacanţă din cauza acelei accidentări. "A început deja pregătirea, lucrează de unul singur pentru că-şi doreşte să se prezinte bine la primele antrenamente. Va fi la Bucureşti încă de la începutul perioadei de pregătire", a spus impresarul brazilianului pentru Adevărul.

Rapidul se dă şi-n rate
George Copos spune că n-a renunţat la intenţia sa de a se retrage de la Rapid: "Încă vreau să vînd. În ultimii doi ani, de cînd am preluat clubul de la domnul Taher, s-au strîns datorii în jur de 18 milioane de euro. Nu trebuie să fie achitată toată suma. Pot primi chiar şi unsprezece milioane, plus un leu, urmînd ca restul banilor să fie achitaţi în timp. Eu nu mai am stomac să continuu, vă spun sincer!".

"Pot mai mult"

Iulian Apostol e nemulţumit de evoluţiile lui de la Rapid şi spune că e loc de mai bine: "Nu a fost o perioadă pe care mi-am dorit-o. Poate şi faptul că am avut cîteva accidentări a contat. Un jucător e transferat pentru a ajuta, pentru a aduce un plus şi simt că nu am dat atît cît mi-aş fi dorit în această perioadă. Cele mai mari realizări le-am avut la Urziceni şi dacă aş spune că sînt mulţumit înseamnă că sînt ipocrit, că am venit degeaba la Rapid".

Negociază cu Ghioane
Rapidiştii încearcă în aceste zile să-l convingă pe Tibi Ghioane (30 de ani) să se întoarcă în Grant, unde a mai evoluat în sezonul 2000-2001. Mijlocaşul central e liber de contract după ce în iunie 2011 i-a expirat înţelegerea cu Dinamo Kiev, iar ucrainenii nu i-au oferit un nou angajament. În 2011, Tibi nu a evoluat deloc, ultimul meci oficial în care a jucat fiind în Cupa Ucrainei, cu Stal Alcevsk, disputat pe 10 noiembrie 2010! Mai mult, în tot anul 2010, Ghioane a bifat doar 10 partide, 3 dintre ele fiind la echipa naţională a României: "amicalele" cu Ucraina, Macedonia şi Honduras.

Inbox

- Copos spune că a discutat cu Mircea şi cu Răzvan Lucescu şi crede că Rapidul e pe drumul cel bun: "Este cel mai fructuos an pe care l-am avut în ultima perioadă şi sînt convins că avem mari şanse să cîştigăm campionatul".
- Herea a mărturisit la GSP TV ce vrea de la 2012: "Îmi doresc să iau Cupa României şi titlul cu Rapid, apoi sper să prind un transfer în străinătate, într-un campionat puternic. În România, voi juca doar în Giuleşti".
- Cătălin Straton: "Dacă luăm titlul, sîntem în stare de orice. Ne aruncăm în lac alături de domnul Copos, ne tundem la zero, vedem noi".

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (22)
tigruzzu
tigruzzu  •  06 Ianuarie 2012, 04:12
Postat de imperator pe 04 Ianuarie 2012, 11:28

El il vrea pe Florescu ! :)

Cum îl vrei tu pe Băbănel, comunistule. Nu imperator eşti, ci komunist.

camy13
camy13  •  04 Ianuarie 2012, 12:02

Sa nu auzim de acest jucator.Singurul jucator pe care il regretam este Lazar. Aduceti un portar-Nuno Claro,pe urma ganditi-va la ofensiva Curelea si Goga s-ar potrivi cel mai bine giulestiului.Maftei ar acoperi partea dreapta ca in turistul de Duarte nu ne incredem.Ghioane daca ar accepta ar fi magistral la mijlocul terenului langa un Varga,Alexa,Deac...Si nu uitati de Al Maxim de la Pandurii ca are clasa.Razvane uitate la meciurile acestui Al Maxim inclusiv cel din Giulesti si o sa imi dai dreptate.Faceti si o curatenie de iarna si incercati ca jucatorii care nu au jucat sa ii da-ti impumut.Sa plece Cassio,Grigorie,Apostol,Cretu,Burca si poate si Ezeqias.Forza RAPID

imperator
imperator  •  04 Ianuarie 2012, 11:28
Postat de spivak pe 04 Ianuarie 2012, 09:59

Nu cred că Muce îl vrea pe Spadacio.

El il vrea pe Florescu ! :)

Vezi toate comentariile (22)
Comentează