FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua nu poate fi obligată să dea jucătorii! » Legile FIFA sînt de partea lui Becali în conflictul cu Piţurcă

Gigi Becali pare a cîştiga meciul cu Piţurcă.
Gigi Becali pare a cîştiga meciul cu Piţurcă.

Articol de - Publicat sambata, 12 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 11 ianuarie 2013 19:08

Regulamentul FRF prevede că un club are datoria să cedeze fotbalişti pentru lotul naţional, altfel jucătorii riscă suspendări. Legile FIFA specifică însă că ”amicalele nu constituie priorităţi faţă de campionatele interne".

Neînţelegerile dintre Steaua şi echipa naţională sînt complicate de regulamentul FRF şi soluţionate de legile FIFA. Articolul 69 din regulile interne prevede că "jucătorul român care a fost convocat la stagiile de pregătire şi la jocurile unei echipe naţionale şi nu se prezintă la data şi locul convocării va fi sancţionat cu suspendare de la 4 la 8 jocuri. Cît durează convocarea, el nu are dreptul să joace la echipa sa de club, în caz contrar echipa sa fiind sancţionată cu pierderea jocului prin forfait".

Nu se precizează dacă e vorba numai despre partidele oficiale şi despre cele amicale din calendarul FIFA sau intră în discuţie şi stagiile de pregătire decise de selecţioner în afara datelor oficiale.

Regulamentul Federaţiei Internaţionale face lumină însă şi clarifică disputa Becali-Piţurcă în favoarea Stelei: echipa lui Reghe e obligată să-i dea jucători "naţionalei", dar numai pentru partida cu Australia, de pe 6 februarie, nu şi pentru cea contra Poloniei, de pe 2 februarie! Prima e o dată oficială pentru amicale internaţionale, a doua nu este.

"Amicalele din afara calendarului internaţional nu constituie priorităţi faţă de competiţiile interne, iar un club îşi cedează fotbalişti la aceste acţiuni numai dacă e de acord", sună clar prevederea FIFA.

Reghecampf şi Piţurcă au încercat să negocieze fotbaliştii, fără să fi ajuns la vreun acord, aşa că Becali a decis să nu mai cedeze nici un jucător naţionalei în prima perioadă.

Pentru meciul cu Australia, steliştii convocaţi vor trebui să se prezinte pe 4 februarie în cantonamentul echipei naţionale, cu 48 de ore înaintea meciului "tricolorilor" şi cu 10 zile înainte de Ajax-Steaua, prima manşă din "16-imile" Europa League.

"Noi nu stăm la cheremul lui Piţurcă! Dacă e dată oficială a FIFA, pleacă jucătorii la lot. Dacă nu e, nu pleacă nimeni, că doar nu-i dăm tot lotul lui Piţurcă, să-l antreneze el şi să-şi facă acţiunile lui!" (Gigi Becali, patron Steaua)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (8)
stelist1986
stelist1986  •  12 Ianuarie 2013, 11:03

Nu e niciun conflict. E o chestiune de bun simt, fata de Nationala si fata de Piturca caruia Becali ii linge toate ideile ca sa-si faca echipa. Nu se intampla nimic daca trei jucatori mergeau la lot. Tanase nu joaca iar ceilalti doi nu sunt debutanti la Steaua ca sa nu stie sa stea in teren. Astea-s fitilele lui MM .

sica2ro200
sica2ro200  •  12 Ianuarie 2013, 10:12

daca traiam intr-o tara normala putzi era la zdup pana acum pt tot ce a facut dupa ce s-a lasat de fotbal

spectatorul
spectatorul  •  12 Ianuarie 2013, 09:35
Postat de plischi pe 12 Ianuarie 2013, 09:10

pai daca amicalele nu constituie prioritatzi fatza de campionatele interne, noi acum nu cuntem in plin campionat, ci steaua doar se pregateste pentru campionat si pentru dubla cu ajaz si-atunci?

Cineva s-a exprimat gresit, ori astia de la GSP, ori FIFA, ideea e ca multe campionate europene vor fi in desfasurare la inceputul lui februarie si de aici partea cu "campionatul intern primeaza". In fine, faza cu datele oficiale si neoficiale FIFA e pe bune.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează