FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Şumi demis, "Vamă" blocat, banca e goală

Articol de , - Publicat joi, 28 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 19 mai 2011 12:50

Copos l-a dat afară pe Şumudică, i-a interzis lui Dinu Gheorghe să se implice în alegerea viitorului antrenor, dar încă n-a găsit alesul pentru Rapid după ce Rednic l-a refuzat şi pe Contra nu-l agreează

Eşecul cu Sportul (0-1) i-a fost fatal lui Marius Şumudică! George Copos nu l-a iertat şi a decis să înceteze colaborarea cu antrenorul de 40 de ani. Finanţatorul din Grant a pus piciorul în prag şi l-a anunţat pe preşedintele Dinu Gheorghe: "Pentru astea 5 etape, eu numesc antrenorul! Să nu te bagi!". Şi, ca de obicei, cînd vine vorba de înlocuirea antrenorului, patronul l-a sunat pe Mircea Rednic pentru a-i propune să revină în Grant, dar s-a lovit de refuzul "Puriului", care i-a spus: "Nici dacă aş vrea, n-aş putea pleca de la Lankaran. Ar trebui să plătesc 500.000 de euro!".

Patronului din Giuleşti i-a fost propus Cosmin Contra, în prezent fără angajament, însă finanţatorul nici nu vrea să audă: "S-a terminat cu experimentele, vreau un om cu experienţă!". Rămas fără alte variante, Copos trage de secundul lui Şumi, Cristi Petre, să rămînă la cîrma echipei pînă în sfîrşitul sezonului, cînd speră să aducă un antrenor cu nume. Pe lista pentru la vară se află în acest moment trei nume: Toni Conceicao de la Braşov, Ovidiu Sabău de la Tîrgu Mureş, dar şi acelaşi Mircea Rednic de la Lankaran, care ar putea fi demis, dacă nu obţine măcar Cupa, după ce a ieşit din lupta pentru titlu cu Hazar.


32 de partide în toate competiţiile a stat Şumudică pe banca Rapidului: 14 victorii, 10 remize şi 8 înfrîngeri

Moldovan voia şi el
Chiar dacă e liber de contract, Viorel Moldovan are şanse minime să vină la Rapid din cauză că nu e agreat de Dinu Gheorghe, dar nici de George Copos. Moldovan şi patronul din Grant au avut un conflict în 2007, pe vremea în care fostul atacant ocupa o funcţie de conducere în cadrul grupării din Grant. "Eu aş fi dispus să preiau echipa, dar nu pot să mă autopropun", a declarat ieri Moldovan la Sport.ro.

Şumi n-a semnat demisia
Marius Şumudică nu s-a înţeles cu Dinu Gheorghe asupra termenilor despărţirii de Rapid şi a refuzat ieri, la capătul unei discuţii de 45 de minute cu preşedintele, să semneze demisia. Conducerea rapidistă i-a propus lui Şumi să-i achite la zi contractul, însă antrenorul n-a acceptat. El mai vrea să-i fie plătită şi diferenţa de bani din salariul pînă la finalul sezonului, aproximativ 17.000 de euro.

Reconstituirea unei despărţiri
- Marţi, ora 22:45, după meciul cu Sportul, Copos a intrat în vestiar şi i-a transmis lui Şumudică: "Faci numai ce vrei tu, m-am săturat. Pleacă!". A urmat o şedinţă ad-hoc, la stadion, între patron, antrenor şi preşedintele Dinu Gheorghe.
- Ieri, ora 10:00, Copos a bătut în retragere şi a lăsat să se înţeleagă că ar fi de acord ca Şumi să rămînă pînă în vară.
- Ora 13:00, finanţatorul s-a răzgîndit: "Din punctul meu de vedere, contractul dintre Şumudică şi Rapid ar trebui reziliat. Va fi un mare antrenor, dar acum nu a reuşit şi trebuie să plece!".
- Ora 15:00, patronul şi preşedintele s-au întîlnit la Crowne Plaza, unde au discutat vreme de aproape două ore, pînă cînd "Vamă" a plecat la Pro Rapid.
- Ora 17:00, Şumudică a ajuns la baza de pregătire şi a ieşit la antrenament, unde era deja aşteptat de jucători.
- Ora 17:15, pe teren a apărut Dinu Gheorghe, care i-a anunţat pe vişinii că Şumi nu mai e antrenor. Antrenorul le-a strîns mîna jucătorilor şi a plecat! Şedinţa de pregătire a fost condusă de secundul său, Cristi Petre.

Cei trei antrenori de pe lista lui Copos
Ioan Ovidiu Sabău (43 de ani)
Antonio Conceicao (49 de ani)
Mircea Rednic (49 de ani)

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (14)
rapid30
rapid30  •  28 Aprilie 2011, 16:23

Daca e dat afara de la nationala , ar trebui sa vina Lucescu Jr. Perioada petrecuta in giulesti a fost vis si realitate in acelasi timp. A facut ca Rapidul sa apara pe harta Euuropei . Variante ar mai putea fi si Sabau , Rednic. Intr-adevar Sumudica e rapidist 100% pentru ca nu am vazut pe nimeni sa fie atat de dezlantuit cum a facut-o el la aceasta echipa , dar pe moment mai are de invatat si de ce nu , poate peste 5-10 ani ar putea reveni "acasa" .

juliusmad
juliusmad  •  28 Aprilie 2011, 10:39

adio europa si anul asta? ce m-as bucura sa fiti iar doar campioni morali :)) . de unde se vede ca cei care au gura cea mai mare si valoare deloc (rapid si craiova), exact aia o patesc cel mai rau ;)

jabha
jabha  •  28 Aprilie 2011, 10:17

sa vina FLOCEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează