FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Şumudică are numai cuvinte de laudă despre Ilijoski: "Ăsta da, atacant!"

Articol de - Publicat joi, 28 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 27 iunie 2012 22:16

Şumudică consideră că Rapidul şi-a adus, în sfîrşit, un vîrf veritabil


Alb-vişiniii l-au convins pe Baze Ilijoski (28 de ani) să semneze un contract pe două sezoane, cu drept de prelungire din partea clubului din Grant. Astfel, giuleştenii speră să-şi rezolve problemele din ofensivă. Marius Şumudică, cel care l-a adus în România, în iarnă, cînd o pregătea pe FC Braşov, spune că echipa sa de suflet au făcut o superafacere cu vîrful macedonean.

"E exact ce are nevoie Rapidul! E un atacant care dacă are o ocazie de gol, n-o ratează. E puternic, dar ştie şi cu mingea. N-am de ce să-i fac eu reclamă, l-a văzut lumea în returul campionatului trecut, cînd a înscris de 6 ori în 12 partide. Un lucru îl garantez, nu va fi un transfer eşuat", a spus tehnicianul care i-a mai dat Ligii 1 pe Junior Moraes şi Marcos Antonio.

De la plecarea lui Ionuţ Mazilu, în ianuarie 2008, rapidiştii au tot căutat să aducă în Giuleşti un marcator adevărat, însă au eşuat mereu. Pierre Boya, Ranko Despotovici, Joao Paulo Pinto, Radomir Djalovici, Sabrin Sburlea sau Cassio Vargas n-au reuşit să confirme aşteptările. Aşa se face că în sezonul precedent, Daniel Pancu (34 de ani) a fost cel care a dus greul în ofensivă, iar uneori Herea a fost reprofilat, deşi Răzvan Lucescu avea variantele Sburlea sau Cassio, în tur.


10 goluri în 17 meciuri a înscris Ilijoski în sezonul 2010-2011, în tricoul lui Metalurg Skopje

6 prezenţe în echipa naţională a Macedoniei a acumulat Ilijoski pînă acum. Atacantul a reuşit şi un gol

10.000 de euro va fi salariul lunar al lui Ilijoski la Rapid. Vîrful a cerut şi 50.000 de euro la semnătură

"Înainte de a-l aduce la Braşov, l-am urmărit pe Ilijoski un an de zile, pe cînd evolua la Metalurg Skopje. E un vîrf de calitate, va fi sigur iubit de publicul giuleştean"
Marius Şumudică, fost antrenor al Rapidului

Boya, alungat. Despotovici, afacere
Singurul atacant ce n-a dezamăgit crunt în Grant a fost Pierre Boya, însă viaţa extrasportivă a camerunezului a făcut ca alb-vişiniii să-l cedeze în 2009 la Grenoble pentru 200.000 de euro. De asemenea, Despotovici a fost cedat la Murcia după 3 trei luni petrecute în alb şi vişiniu. A marcat de 4 ori, însă trei dintre reuşite au fost în ultima etapă a sezonului 2007-2008, în meciul FC Vaslui - Rapid (2-4). Totuşi, sîrbul le-a adus vişiniilor un profit de 300.000 de euro.

Atacanţii de careu ai Rapidului din ultimii 5 ani
Jucător Meciuri/goluri la Rapid
Boya 32/8
Despotovici 8/4
Joao Paulo 39/3
Djalovici 21/2
Sburlea 31/3
Cassio 29/7
Al. Ioniţă 35/11

Rapidul în noul sezon: D. Coman - Rui Duarte, Oros, Glauber, Bozovici - N. Grigore, Teixeira - M. Roman, Renan Silva, Herea - Ilijoski

Sîmbătă, amical la Satu Mare
Rapidiştii au revenit aseară în ţară după un stagiu de pregătire de 10 zile în Austria. Sabău nu-i va lăsa liberi prea mult pe elevii săi pentru că la finalul săptămînii, alb-vişiniii au programată o partidă amicală cu Olimpia Satu Mare. Meciul se va disputa sîmbătă, pe terenul formaţiei din Liga a 3-a, de la ora 17:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro şi, în prezent, se poartă negocieri cu DigiSport pentru transmisia TV.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (11)
razvan__fzr
razvan__fzr  •  28 Iunie 2012, 17:03
Postat de steaua1986forever pe 28 Iunie 2012, 12:34

E bine ca reunosti blatul. Oricum, jumulica pe unde a fost a "ajutat" rrapidul mai mult decat arbitri Ana Electronic. Pacat ca Samsung Craciunescu, fostul angajat si mai tarziu partener al lui Copos inca nu a spus lucruri. Dupa ce isi va pierde postul de slugoi sef de la CCA o sa spuna el multe. Speram noi, din inchisoare.

Du-te ma si vorbeste in alta parte animalule.Voi vorbiti de blaturi futu-va in gura de oi spurcate?TOCMAI VOI??Sunteti niste nesimtiti si niste jeguri ordinare.

rapidista_96
rapidista_96  •  28 Iunie 2012, 14:11

Ilijoski este cel mai bun transfer al Rapidului din acest an...este un super-jucator,un marcator adevarat...FZR!

nolymyt
nolymyt  •  28 Iunie 2012, 13:25

Atatia golgeteri ca m-am saturat eu .. ca si Cassio si Joao Paulo Pinto erau golgeteri in portugalia si cand au venit la rapid nu au facut mare lucru (Cassio-29 de goluri la Leiria) la noi a dat 8 si alea chinuite (Pinto a dat 8 goluri in 17 meciuri tot la Leiria si la noi a dat 3 goluri in 39 de partide .. asa ca sa ne lase astiaa CU GOLGETERII ... ca nu-s multi care sa se acomodeze

Vezi toate comentariile (11)
Comentează