FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERLATIVELE GSP 2019

SUPERLATIVELE GSP 2019 // Dan Petrescu, „vrăjit” de Constantin Budescu: „Aș schimba tot jocul pentru el. Dacă e magician, ce dracu' să fac?” + un moment de senzație cu Hagi în 1994

Articol de , - Publicat miercuri, 18 decembrie 2019 09:54

Dan Petrescu (51 de ani) e antrenorul anului pentru cea de-a patra oară în carieră. „Bursucul” a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor în care a vorbit fără secrete despre filosofia sa de joc.  

Tehnicianul CFR-ului, campion în ultimele două sezoane cu echipa din „Gruia”, a recunoscut că și-ar dori să-l antreneze pe Constantin Budescu (30 de ani), vedeta celor de la Astra Giurgiu.

„Aș schimba tot jocul pentru Budescu”

- A fost ciudat cum jucătorii de la Unirea Urziceni au plecat de acolo și nu au mai fost buni în alte locuri. Care e explicația? 

- Își pierduseră din motivație și nu mai era spiritul necesar. Antrenorului care vine după mine îi e foarte greu, pentru că eu cer foarte mult de la jucători. 

- Becali a luat cei mai mulți, aproape o echipă întreagă. 

- I-a luat la pachet, numai că la FCSB se caută altceva: talent, goluri multe. La Unirea jucam altfel: apărare, faze fixe și muncă multă. Nu aveam la Urziceni fotbaliști care driblau, erau doar oameni de echipă și eu cam asta caut mereu. Bine, dacă aș avea un jucător senzațional n-aș zice nu, aș face tot jocul pentru el. Ca să vă dau un exemplu, spun Budescu. El e un fotbalist senzațional, poate face diferența oriunde, oricând. Doar că e mai special. 

- Spuneți că s-ar încadra Budescu la CFR? 

- Și dacă nu s-ar încadra, i-aș face loc! Păi, dacă-l văd pe unul în antrenamente că e magician, ce dracu' să fac? Sunt nebun să-l las rezervă? Ce, Hagi făcea faza de apărare în naționala din '94? Dar nici nu trebuia, nu-l lăsam noi să se apere, îi ziceam să stea sus mereu. Se mai întâmpla să mă mai supăr și-i ziceam lui Iordănescu «Nea Puiule, nu-l mai pune pe dreapta, mai mută-l și în stânga! Că pe dreapta alerg eu pentru el! Să mai alerge și Selymes!». 

- Să nu mai fiți singur pe bandă. 

- Da, și l-a pus pe Dorinel Munteanu pe dreapta în meciul cu SUA și am dat gol. Cu Hagi mijlocaș dreapta nu aș fi dat eu gol niciodată, că nu ajungeam în poziția aia. Gică nu cobora, deci eu n-aveam cum să urc, rămâneam mereu să acopăr poziția. Problema era că lui Hagi îi convenea să joace pe dreapta, avea stângul la interior. Câte învăluiri am făcut și nu mi-a dat o pasă! Am obosit! "Du-te, du-te!", îmi striga. Dar dădea gol în loc să-mi paseze mie și nu mai puteam să comentez nimic.

VIDEO // Dan Petrescu, desemnat Antrenorul Anului 2019

Vezi și: 

SUPERLATIVELE GSP // Dan Petrescu, antrenorul anului 2019: „Toți îmi zic că sunt diabolic, cel mai bun!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

VIDEO Doctorul Carmen Gherghinescu trage un semnal de alarmă: „Sportivii sunt predispuși depresiei când se retrag din activitate” 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  18 Decembrie 2019, 15:20
Postat de tesla5000 pe 18 Decembrie 2019, 15:04

Imi place sa rad de voi, va admir incapacitatea dusa la extrem.

Ai grijă cu... tesla. Că n-o să mai râzi...

tesla5000
tesla5000  •  18 Decembrie 2019, 15:04

Imi place sa rad de voi, va admir incapacitatea dusa la extrem.

tesla5000
tesla5000  •  18 Decembrie 2019, 14:48
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

cel mai inteligent...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează