FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA PENTRU TITLU

Te așteptai la asta? Lupta la titlu dintr-o altă perspectivă: topul incredibil în care un actual dinamovist e egalul fotbalistului Hagi!

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat marti, 09 mai 2017 11:12

Un fotbalist din actualul prim "11" al lui Dinamo este egalul lui Gică Hagi într-un clasament select. 

E vorba de portarul Jaime Penedo. Goalkeeperul din Panama are nu mai puțin de 124 de selecții pentru echipa națională a statului care separă cele două Americi.

Ultima dintre acestea a disputat-o în preliminariile CM 2018, 1-1 cu Statele Unite, fiind învins de starul Clint Dempsey. Partida s-a jucat în martie 2017.

Aceeași cifră o are și Gică Hagi, deținător al recordului "tricolor" vreme de mai mulți ani. "Regele" a fost depășit, între timp, de Dorinel Munteanu (134 de selecții).

Mai mult, Penedo a strâns cele 124 de selecții într-un timp mai scurt decât antrenorul adversarei sale în lupta pentru titlu: 13 ani și 272 de zile față de 16 ani și 319 zile.

Hagi s-a retras din "națională" pe 24 iunie 2000, la 0-2 cu Italia, în "sferturile" Euro, când a fost și eliminat.

184de selecții are egipteanul Ahmed Hassan, deținătorul recordului internațional de selecții: pe 2 și pe 3 sunt Hossam Hassan (Egipt) și Claudio Suarez (Mexic)

COLEG CU GERRARD

În vârstă de 35 de ani, Jaime Penedo a ajuns în Ștefan cel Mare din Costa Rica, unde a evoluat pentru Saprissa. 

Înainte, a avut trei sezoane de succes în MLS, unde a apărat poarta lui L.A. Galaxy. A fost coleg, pentru puțină vreme, cu Steven Gerrard, englezul venind în SUA în iulie 2015, lună în care Penedo și-a încheiat contractul cu formația din California.

Penedo este în top 20 selecții la nivel global când vine vorba de portari, ocupând locul 17. Are companie selectă: Buffon (168 selecții), Casillas (167), Ravelli (143), Van der Sar (130), Schmeichel (129) și Shilton (125). Depășește nume mari, ca Dino Zoff (112) sau Claudio Taffarel (101).

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
duta_dd
duta_dd  •  09 Mai 2017, 20:01

BRAVO Jaime!

potera
potera  •  09 Mai 2017, 12:35

Dragă nenea ziaristul, înțeleg că a crescut (și tendința este în continuare de creștere) numărul antisteliștilor, ăsta-i meritul aroganței lui Jiji și vă orientați acum spre echipa care începe să devină ca fiind cea mai iubită, e firesc, este una din regulile economiei de piață. Cred că ar trebui împins ridicolul pe culmi cât mai înalte... Așa că vă propun următoarele subiecte: - Extraordinar, un dinamovist din actualul lot poartă aceeași marcă de suspensor ca magicul Maradona; - Într-un clasament select, Mesi se află în spatele unui dinamovist din actualul lot (***); - etc....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează